Οι φήμες για τον Χρήστο Κόντη και τα δεδομένα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Οι φήμες για τον Χρήστο Κόντη και τα δεδομένα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Γιώργος Σακελλαρίου 22:50 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 29.05.2024

Το όνομα του Χρήστου Κόντη ακούγεται για τον Παναθηναϊκό, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι χειροπιαστό. Η γνωριμία του με τους παίκτες, η δουλειά του και η παρουσία του Αλέξανδρου Τζιόλη εντείνουν τα σενάρια, αλλά είναι άγνωστο τι θα πράξει ο Αλαφούζος και ο νεαρός τεχνικός.

Ο Χρήστος Κόντης αποχώρησε από το «τριφύλλι» μαζί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στη θέση του Σέρβου τεχνικού ήρθε ο Φατίχ Τερίμ, ο Γιοβάνοβιτς δεν πήγε σε κάποια ομάδα, ενώ ο 49χρονος Κόντης (είχε γενέθλια στις 13 Μαϊου) ανέλαβε τον Βόλο και κατάφερε να τον κρατήσει στην κατηγορία.

Ο Τερίμ απέτυχε παταγωδώς στο φινάλε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός αν δεν νικήσει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο την ερχόμενη Κυριακή θα τερματίσει τέταρτος και θα πάει στον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη με ακόμα μεγαλύτερη πίεση, διότι αν δεν κατακτήσει το τρόπαιο δεν θα παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τούρκος τεχνικός δεν μπορεί να σταθεί στο «τριφύλλι». Το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και ο 70χρονος προπονητής δεν μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που αρκετούς ακόμα τους έχει ουσιαστικά παραγκωνίσει.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεδομένα εδώ και καιρό έχει σκεφτεί την απομάκρυνσή του, αλλά δεν βρήκε τον άνθρωπο που θα δεχθεί τώρα ν’ αναλάβει.

«Συνάντηση Αλαφούζου με Τερίμ - Πολύ κοντά στο "διαζύγιο"»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:14 - 16.05.2024

«Συνάντηση Αλαφούζου με Τερίμ - Πολύ κοντά στο "διαζύγιο"»

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου, ο οποίος είχε αποκαλύψει και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Φατίχ Τερίμ, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο κόουτς κι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στη λύση της συνεργασίας τους.

Μετά και τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ και την κατάρρευση της ομάδας, ασφαλώς χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ. Για το ματς με τον Ολυμπιακό που είναι σε τρεις μέρες δεν είναι και το πιο απλό να έρθει κάποιος. Για τον τελικό θα υπάρχουν έξι μέρες μετά το κυριακάτικο ντέρμπι και το μόνο που μπορεί να κάνει ένας νέος προπονητής είναι ν’ αλλάξει την ψυχολογία.

Το όνομα του Χρήστου Κόντη, λοιπόν, κυκλοφορεί σε διάφορες φήμες για απλούς λόγους. Ήταν με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, γνωρίζει τους παίκτες, τη νοοτροπία στην ομάδα και παράλληλα έκανε έργο. Ο 49χρονος Κόντης είχε συμβολή στην ομάδα που δημιούργησε ο Γιοβάνοβιτς και μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε η σκέψη στον ίδιο ν’ αποχωρήσει και να πάει σε κάποιον σύλλογο ως πρώτος προπονητής. Έμεινε, όμως, πιστός στον Σέρβο τεχνικό και τίμησε τη συνεργασία του με το «τριφύλλι».

Ο Κόντης επίσης στον Βόλο είχε συνεργάτη τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Έναν παλαίμαχο διεθνή παίκτη, ο οποίος έπαιξε στον Παναθηναϊκό και φυσικά γνωρίζει κι αυτός τις συνθήκες στον σύλλογο. Το σίγουρο είναι ότι ο νεαρός προπονητής έχει φιλοδοξίες και θέλει να προπονήσει μία μεγάλη ομάδα. Μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν έχει γίνει κάποια κρούση στον Κόντη για τον Παναθηναϊκό κι όλα παραμένουν φήμες.

Όπως δεν είναι ξεκάθαρο και τι θα πράξει ο Κόντης, αν γίνει άμεσα κρούση. Χρόνος για σκέψη δεν υπάρχει. Ενδεχομένως και ο ίδιος να μην θέλει ν’ αναλάβει μόνο για ένα ματς, τον τελικό Κυπέλλου. Όπως δεν είναι εφικτό τώρα να αναφερθεί πως θα σκεφτεί στο σενάριο να πάει στη θέση του διαδόχου του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ακόμα κι αν δεχθεί κάποιος ότι δεν είχε άλλα να δώσει, έφυγε άκομψα και σε ένα δύσκολο σημείο της σεζόν και μαζί και οι συνεργάτες του.