Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός «άλωσε» τη Λεωφόρο σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος
i

© Intime

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός «άλωσε» τη Λεωφόρο σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος

Γιάννης Λιβανός • 11:49 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:02 - 04.02.2024

Χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια για να φύγει από τη Λεωφόρο σε αγώνα πρωταθλήματος με ψηλά το κεφάλι ο Ολυμπιακός. Με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου «οι ερυθρόλευκοι» πήραν την πολυπόθητη νίκη και επέστρεψαν θριαμβευτές στον Ρέντη. Το Sportal θυμάται...

Παραπάνω από δέκα χρόνια έχουν πλέον περάσει από την τελευταία επικράτηση του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, απέναντι στον «αιώνιο» Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα ήταν στις 2 Νοεμβρίου του 2013, όταν οι «ερυθρόλευκοι» του Μίτσελ έφευγαν με τους τρεις πόντους της νίκης, «ξορκίζοντας» έτσι την κατάρα που τους συνόδευε κάθε φορά που έπαιζαν αγώνα πρωταθλήματος στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Σε ένα παιχνίδι με μπόλικες συγκινήσεις, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι είχαν ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν. Τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε τη νίκη έχοντας σε καλή βραδιά, όπως συχνά συνέβαινε εκείνο το διάστημα, τον Κώστα Μήτρογλου, «ξέρανε» το «τριφύλλι» και έφυγε θριαμβευτής από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια για να πάρει νίκη ο Ολυμπιακός σε αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά και πολλή επιμονή, υπομονή, μάχες σώμα με σώμα και κάποιες καίριες επεμβάσεις του εξαιρετικού Ρομπέρτο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο είχε σε εξαιρετική βραδιά τον στόπερ του, Σπύρο Ρισβάνη, αλλά και τον τερματοφύλακα του Στέφανο Καπίνο, που δύο χρόνια αργότερα πήγε στον Ολυμπιακό από τη  Μάιντς. 

Τεταμένο κλίμα από νωρίς στο παιχνίδι, με την ατμόσφαιρα κυριολεκτικά καυτή. Δεν έλειψαν και τα «παρατράγουδα» βέβαια από το εν λόγω ματς, αφού κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού συνέβησαν αρκετές διακοπές και εντάσεις, ενώ μικροτραυματισμό αποκόμισε από βεγγαλικά ο Πράνιτς και παραλίγο ο κόουτς των Πειραιωτών, Μίτσελ.

Παρά την ήττα ο κόσμος του Παναθηναϊκού αντάμειψε τους παίκτες με θερμό χειροκρότημα, μετά το τέλος του αγώνα. Οι φίλαθλοι αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές για το πάθος, την προσπάθεια και το θετικό πρόσωπο που έδειξαν, σκεπτόμενοι πως αρκετοί απ' αυτούς ήταν νεαροί και χωρίς παραστάσεις από τέτοια μεγάλα ματς-ντέρμπι.

Σ' ό,τι αφορά στο ματς, το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ κακό ρυθμό, όμως στο δεύτερο τα είδαμε όλα. Είδαμε αρκετές φάσεις, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, τη μια ομάδα να απαντά στην άλλη με ευκαιρίες, είδαμε όμως και αρκετές διακοπές και παρατράγουδα. 

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου, σχεδόν στα «χασομέρια» του αγώνα, όταν ο τελευταίος συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Νταβίντ Φουστέρ στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Έλληνας επιθετικός απέδειξε το γιατί ήταν σε φόρμα εκείνο τον καιρό, διανύοντας αρκετά μέτρα με την μπάλα ενώ καταδιωκόταν από δύο αντιπάλους. Πάσαρε δίπλα του στον Φουστέρ, ο οποίος τον τροφοδότησε ιδανικά, φέρνοντας τον πρόσωπο με πρόσωπο με τον Καπίνο, τον οποίο ο Μήτρογλου πλάσαρε ιδανικά, κάνοντας το 0-1.

Το γκολ αυτό του 26 χρονου τότε επιθετικού προκάλεσε έντονους πανηγυρισμούς στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, αλλά και στον πάγκο των αναπληρωματικών, με τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών να γίνονται ένα «κουβάρι».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεΐντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ο φουριόζος Μπακασέτας και ο κομβικός Φορτούνης (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:03 - 04.02.2024

Ο φουριόζος Μπακασέτας και ο κομβικός Φορτούνης (vids)

Τάσος Μπακασέτας και Κώστας Φορτούνης θα έχουν την «μπαγκέτα» για τις ομάδες τους στο αποψινό ντέρμπι (04/02, 21:00), στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αντίστοιχα, να φτάσουν στη νίκη.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90+2' Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Κυριακής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!