Όταν ο Αράο και ο Σόουζα τσακώθηκαν στη διάρκεια ενός παιχνιδιού (vid)

Γουίλιαν Αράο

i

Intime

Όταν ο Αράο και ο Σόουζα τσακώθηκαν στη διάρκεια ενός παιχνιδιού (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:17 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 18.05.2024

Ο Γουίλιαν Αράο ήταν ο λόγος που ο Πάολο Σόουζα δεν «φόρεσε» ξανά τα πράσινα. Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός και ο Πορτογάλος προπονητής είχαν τόσο τεταμένη σχέση στη Φλαμένγκο, ώστε να τσακωθούν έντονα στη διάρκεια ενός αγώνα.

Πριν την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ, ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε στην «Athens Voice» πως είχε συζητήσει με τον Πάολο Σόουζα, για να αντικαταστήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Όμως η συμφωνία δεν έκλεισε, επειδή ο Πορτογάλος προπονητής είχε μία απαίτηση που ο Αλαφούζος αρνήθηκε να ικανοποιήσει...

Ο Σόουζα έθεσε ως προαπαιτούμενο την αποχώρηση του Γουίλιαν Αράο από το «Γεώργιος Καλαφάτης». Επειδή είχε τονίσει στον Αλαφούζο πως δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό, στον οποίο χρέωνε την απόλυση του από τη Φλαμένγκο!

Αυτός είναι ο παίκτης που ήθελε να διώξει από τον Παναθηναϊκό ο Πάουλο Σόουζα, αλλά ο Αλαφούζος αρνήθηκε
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:44 - 02.05.2024

Αυτός είναι ο παίκτης που ήθελε να διώξει από τον Παναθηναϊκό ο Πάουλο Σόουζα, αλλά ο Αλαφούζος αρνήθηκε

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε πως συνομίλησε με τον Πάουλο Σόουζα πριν τον Φατίχ Τερίμ, αλλά δεν τα βρήκαν λόγο ενός ποδοσφαιριστή του ρόστερ. Διαβάστε ποιος είναι.

Ο Πάολο Σόουζα δούλεψε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από τις 29 Δεκεμβρίου του 2021 μέχρι τις 10 Ιουνίου του 2022. Πρόλαβε να την κοουτσάρει σε 32 ματς και χρησιμοποίησε τον Αράο στα 28 από αυτά. Ένα στατιστικό που κάποιος θα το ερμήνευε ως εμπιστοσύνη του προπονητή σε έναν ποδοσφαιριστή.

Επίσης, μέχρι τον Απρίλιο του 2022, ο Σόουζα αποθέωνε τον Αράο για τις ικανότητες και την οξυδέρκεια του. Μία γρήγορη αναζήτηση στη Google με τα ονόματα των δύο, πείθει για του λόγου το αληθές. Με τον Πορτογάλο να αποκαλεί τον Βραζιλιάνο με εγκωμιαστικές λέξες όπως εξωπραγματικός, εγκέφαλος, ιθύνων νους και διορατικός.

Κάπου προς το τέλος της άνοιξης του 2022, η σχέση τους διερράγη. Με τον Σόουζα να κατηγορεί τον Αράο και άλλους 2-3 βασικούς πως μεθόδευσαν την αποπομπή του από τη Φλαμένγκο. Βέβαια, λίγο μετά τον Πορτογάλο, έφυγε και ο Γουίλιαν Αράο, ο οποίος μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη για χάρη της Φενέρμπαχτσε.

Το αποκορύφωμα της κόντρας τους σημειώθηκε στις 21 Απριλίου. Όταν στη διάρκεια ενός ντέρμπι Παλμέιρας - Φλαμένγκο, ο Πάολο Σόουζα εξερράγη με μία πάσα του Γουίλιαν Αράο και τον κατσάδιασε δημοσίως. Με τον παίκτη με τη σειρά του να αντιδρά έντονα και να απαντάει στον προπονητή του.

Ο καυγάς Αράο και Σόουζα είχε πάρει μεγάλη έκταση στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ. Κυρίως λόγω της πρότερης αποθέωσης του Βραζιλιάνου και εκ των ηγετών της Φλαμένγκο, από τον Πορτογάλο κόουτς. Με τους περισσότερους να υποθέτουν πως ο Αράο δεν προωθούσε έγκαιρα τη μπάλα προς την επίθεση και με την ταχύτητα που ζητούσε ο Σόουζα.

Παρότι λέγεται πως στο ποδόσφαιρο, οι σχέσεις αποκαθίστανται και οι εντάσεις ξεχνιούνται, στην προκειμένη ο Σόουζα δεν ξέχασε. Στην προοπτική να ξανασυναντήσει τον Αράο, επέλεξε να ζητήσει την απομάκρυνση του και εξαιτίας της απαίτησης του, δεν επέστρεψε τελικά στον Παναθηναϊκό.