Ποιος ήταν ο Μπρινιόλι στην Ιταλία πριν γίνει ο Μπρινιόλι του Παναθηναϊκού;

Αλμπέρτο Μπρινιόλι

i

©Intime

Ποιος ήταν ο Μπρινιόλι στην Ιταλία πριν γίνει ο Μπρινιόλι του Παναθηναϊκού;

Κώστας Τόπας 09:37 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 19.12.2023

Ποιος ήταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι προτού αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2021 και τι κατάφερε να πετύχει στην Ιταλία.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών για αρνητικούς λόγους στον Παναθηναϊκό έχοντας κακές εμφανίσεις με μπαράζ λαθών, με αποκορύφωμα την ήττα των «πράσινων» στο Περιστέρι. Ο Ιταλός πορτιέρε διανύει την δεύτερη του χρονιά με το «τριφύλλι» στο στήθος, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και το μέλλον του να θεωρείται αβέβαιο. 

Ο 32χρονος κίπερ ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού την περυσινή σεζόν, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα με τις εμφανίσεις του ώστε η ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση θετικών αποτελεσμάτων. Ακόμα και φέτος η χρονιά για τον ίδιο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, με αποκορύφωμα τις επεμβάσεις του στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ, εκεί όπου το «τριφύλλι» είχε αποκλείσει τους Μασσαλούς. 

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1991 και ξεκίνησε την καριέρα του στη Μοντικιάρι το 2009, , ομάδα τέταρτης κατηγορίας της Ιταλίας και έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο. Έμεινε δύο σεζόν, κερδίζοντας την άνοδο και το 2011 μετακόμισε στη Λουμετζάνε, ομάδα τρίτης κατηγορίας. 

Εκεί έμεινε άλλα δύο χρόνια και εν συνεχεία πήρε μεταγραφή για την Τερνάνα, με την οποία είχε 10 clean sheets σε 28 ματς το 2012-13, 15 clean sheets σε 38 αναμετρήσεις με την ίδια ομάδα το 2014-15.Εκεί έμεινε τρία χρόνια, παίζοντας βασικός, και έτσι το 2015 ήρθε το μεγάλο άλμα, αφού η κορυφαία ομάδα σε τίτλους της Ιταλίας, η Γιουβέντους δαπάνησε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Δεν έπαιξε όμως στην ομάδα του Τορίνο και έφυγε τέσσερις φορές δανεικός και συγκεκριμένα για τις Τερνάνα, Σαμπντόρια, Λεγανές, Περούτζια και Μπενεβέντο. Με την τελευταία μάλιστα το 2017 είχε σκοράρει κόντρα στη Μίλαν του Ντοναρούμα ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 95' σε αγώνα που έγινε τη σεζόν 2017-18.

Το buzzer beater εναντίον της Μίλαν

Η 3η Δεκεμβρίου του 2017 θα είναι πάντοτε μια ξεχωριστή ημερομηνία για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και την επαγγελματική του καριέρα στο ποδόσφαιρο. Κι αυτό διότι τότε ο Ιταλός κίπερ είχε πετύχει γκολ με κεφαλιά ψαράκι στη Μίλαν, δίνοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 14 ηττών της Μπενεβέντο και κάνοντας το 2-2. Με αυτόν τον τρόπο ο 32χρονος είχε γίνει ο τρίτος γκολκίπερ στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου που σκοράρει σε κανονική ροή παιχνιδιού!

Επίτευγμα το οποίο συνοδεύει μέχρι και σήμερα τον άσο του Παναθηναϊκού και που θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι κάποιος άλλος να μπει σε αυτή το «κλειστό κλαμπ».

«Από τον πάγκο άκουγα "πάνω, πάνω"»

«Από τον πάγκο άκουγα "πάνω, πάνω". Δεν είχα να χάσω κάτι. Έκλεισα τα μάτια μου και έκανα μια βουτιά ως τερματοφύλακας και όχι ως επιθετικός», περιέγραφε τότε. «Δεν είναι ότι δεν το πιστεύω, αλλά η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρή", συμπλήρωνε αιφνιδιασμένος πέρα από περιχαρής για το επίτευγμά του. Αργότερα θα ισχυριζόταν ότι «η στιγμή αυτή άλλαξε τη ζωή μου. Δεχόμουν εκατοντάδες τηλεφωνήματα από παντού και ήταν ωραίο. Συνειδητοποίησα ότι αυτό που έκανα ήταν κάτι μοναδικό παρά σπάνιο που θ' αποκτήσει αξία με τα χρόνια. Όλοι θα θυμούνται πού βρίσκονταν εκείνη την ώρα».

«Το γκολ με τη Μίλαν ήταν μια πολύ όμορφη φάση, σε ένα ιδιαίτερο σημείο του πρωταθλήματος, στο οποίο προερχόμασταν από πολλές δυσκολίες», είχε πει τότε ο Ιταλός στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» στην κάμερα του PAO TV. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Για έναν τερματοφύλακα το να πετυχαίνει γκολ είναι κάτι πιο μοναδικό και σπάνιο. Οπότε αυτό θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μου. Κάνω άλλη δουλειά βέβαια, αλλά αυτή η φάση θα μου μείνει αξέχαστη».

Το 2018 αποκτήθηκε από την Παλέρμο και έπαιξε βασικός στην ομάδα της Serie B. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Έμπολι, με την οποία τη σεζόν 2020-21 αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της Serie B, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία και την άνοδο στη Serie A.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Η «αμφισβήτηση», το δικαστήριο των social media και τι πραγματικά ισχύει για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:45 - 19.12.2023

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Η «αμφισβήτηση», το δικαστήριο των social media και τι πραγματικά ισχύει για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός περνάει τις χειρότερες μέρες της φετινής σεζόν και όταν στραβώνει το... κλίμα, επικρατούν διάφορα σενάρια. Το Sportal εξηγεί τι ισχύει με τη θέση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το απόλυτο κριτήριο για την αξιολόγηση όλων.

Ο 32χρονος Ιταλός που είχε εξαιρετική αγωνιστική περίοδο τη σεζόν με την Έμπολι, αποτέλεσε την ευκαιρία που έψαχναν οι «πράσινοι» όταν εκδήλωσε ενδιαφέρον φυγής απ’ τον ιταλικό σύλλογο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον ξεχώρισε και οι συζητήσεις προχώρησαν. Έτσι ο Μπρινιόλι αύξησε το 2021 τον συναγωνισμό με τον Σωκράτη Διούδη, για το ποιος θα είναι κάτω απ’ τα δοκάρια του «τριφυλλιού» και σήμερα με τα «πράσινα» έχει καταγράψει 85 εμφανίσεις με 32 clean sheets.