Συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Δήμαρχο Ρώμης και συζήτηση και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Δήμαρχο Ρώμης και συζήτηση και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Γιώργος Σακελλαρίου 18:00 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 03:28 - 28.05.2024

Ο Δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Δήμαρχο Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και συζήτησαν και για τα γήπεδα Παναθηναϊκού και Ρόμα.

Στην Αθήνα ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία η Διπλή Ανάπλαση και η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Την ίδια στιγμή στη Ρώμη είναι σ’ εξέλιξη η κατασκευή και γηπέδου της Ρόμα. Αυτά τα δύο θέματα και πολλά άλλα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με τον Δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Στο δελτίο Τύπου του δήμου Αθηναίων αναφέρεται: «Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, με τον Δήμαρχο Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στο Palazzo Senatorio πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με τον Δήμαρχο Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Οι δυο δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους, δίνοντας έμφαση στα νέα εργαλεία που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους. Συμφωνήθηκε μάλιστα, η προετοιμασία και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας Αθήνας – Ρώμης, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εστίασαν σε θέματα καθημερινότητας, στα μέτρα που λαμβάνουν για την ενεργειακή ασφάλεια των πολιτών μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και στη φύτευση νέων δέντρων. Παράλληλα, συζήτησαν για τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο πρωτεύουσες, όπως η κατασκευή του νέου γηπέδου της Ρόμα και η Διπλή Ανάπλαση με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ο Χάρης Δούκας προσκάλεσε τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι να επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, πρόταση που έγινε δεκτή».