Το πλάνο του Τερίμ για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Το πλάνο του Τερίμ για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:22 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 16.05.2024

Ο Φατίχ Τερίμ σκέφτεται να προβεί σε μικρή διαφοροποίηση στην τακτική και στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Άρη, αν και πλέον έχει περιορίσει δραστικά το ροτέισον.

Μία πολύ δύσκολη και απαιτητική εβδομάδα ολοκληρώνεται σήμερα (7/4, 19:30) για τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Απέναντί του θα είναι ο Άρης… Αδιάφορος βαθμολογικά μεν, αλλά το ματς είναι ιδιαίτερο από τη φύση του, αφού πρόκειται για τον φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η εβδομάδα άρχισε καταστροφικά για τον Παναθηναϊκό μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-2. Παρά τους κλυδωνισμούς, το Τριφύλλι έβγαλε αντίδραση και επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Με συνέπεια να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για να στεφθεί πρωταθλητής. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρει; Να κερδίσει το διπλό σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός δεν θα επωφεληθεί από τις απώλειες βαθμών που θα προκύψουν στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Φατίχ Τερίμ αναμένεται να μην προβεί σε εκτεταμένο ροτέισον. Ο τούρκος προπονητής διαχειρίζεται τα Play Offs της Stoiximan Super League με ένα πιο μικρό γκρουπ παιχτών, όπως αποδεικνύεται και από τη σύνθεση της αποστολής που ανακοίνωσε για το ταξίδι στη συμπρωτεύουσα. 

Ο Τερίμ θα διατηρήσει το σύστημα 4-3-3 με την επιθετική λογική του. Αυτό που ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ο 79χρονος προπονητής, είναι να κρατήσουν την μπάλα να παίξουν ορθολογικά και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν. Ούτως ώστε να μην δώσουν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τους αμφισβητήσουν.

Παράλληλα, ο Τερίμ συζήτησε αρκετά με τους «πράσινους» για τα ατομικά λάθη, που κοστίζουν. Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει τρεις αγωνιστικές και ισάριθμες φορές έχει βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ. Αν συνεχίσει να δέχεται πρώτος γκολ, δεν θα μπορεί πάντα να ανατρέπει την κατάσταση.

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι θα υπερασπιστεί την εστία, στο κέντρο της άμυνας είναι πιθανό να επανέλθει ο Γουίλιαν Αράο, μαζί με τον Σαμέτ Ακαϊντίν, ο Γιώργος Βαγιαννίδης τα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς το αριστερό άκρο.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ και ο Άνταμ Τσέριν θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, ο Τάσος Μπακασέτας θα έχει τον ρόλο του επιτελικού χαφ, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος θα αγωνιστεί ως δεξιός εξτρέμ, ο Μπερνάρ θα έχει την αντίστοιχη αποστολή στο αριστερό «φτερό» και ο Φώτης Ιωαννίδης θα είναι ο «φουνταριστός».