Παναθηναϊκός: Τουρκικά σενάρια για τον Βραζιλιάνο στόπερ Μαρκάο

Μαρκάο

i

Intime

Παναθηναϊκός: Τουρκικά σενάρια για τον Βραζιλιάνο στόπερ Μαρκάο

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:49 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 30.12.2023

Στην Τουρκία υποστηρίζουν πως ο Φατίχ Τερίμ θέλει να συνεργαστεί ξανά με τον Βραζιλιάνο στόπερ Μαρκάο, με τον οποίο συνυπήρξαν στη Γαλατάσαραϊ. Ο 27χρονος αμυντικός ανήκει στη Σεβίλλη, παραχωρείται με δανεισμό. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sportal.

O Φατίχ Τερίμ εξήγησε στην παρουσίαση του ότι προέχει η αξιολόγηση του ρόστερ του Παναθηναϊκού και μετά θα εισηγηθεί στη διοίκηση για ενισχύσεις. Ο Τούρκος προπονητής διαμορφώνει άποψη για τους ποδοσφαιριστές του από τις καθημερινές προπονήσεις, όμως αναγνώρισε ότι για το κέντρο της άμυνας επικρατούν ειδικές συνθήκες.

Ήταν η μόνη θέση που ο Τερίμ τόνισε ότι το πρόβλημα είναι οξύ, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του Μάγκνουσον και του άγνωστου ορίζοντας επιστροφής του Πάλμερ-Μπράουν. Κάτι που σημαίνει πως εκεί οι εξελίξεις ίσως να έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Σύμφωνα με αναφορές στην Τουρκία, ο Τερίμ έχει θέσει στη συζήτηση με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ένα όνομα: τον Βραζιλιάνο Μαρκάο. Είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας, με τον οποίο συνεργάστηκε με επιτυχία στη Γαλατάσαραϊ και τελεί υπό παραχώρηση από την ομάδα του.

Ο Μαρκάο ανήκει στη Σεβίλλη, η οποία τον αγόρασε από τη Γαλατάσαραϊ τον Ιούλιο του 2022, με αντίτιμο 13 εκατομμυρίων ευρώ. Φέτος, ο Μαρκάο έχει παίξει μόλις τρία λεπτά στην Primera Division, στη νίκη επί της Γρανάδα με 3-0. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός έχει παρακολουθήσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια από τον πάγκο ή την εξέδρα.

Ο παραγκωνισμός του από τον Κίκε Φλόρες, έχουν προκαλέσει τάσεις φυγής στον Βραζιλιάνο. Αντίστοιχα, η Σεβίλλη συζητά την πώληση ή τον δανεισμό του, για να εξοικονομήσει χρήματα σε μία σεζόν που έχει μεγάλο άνοιγμα στον ισολογισμό της.

Ο Τερίμ γνωρίζει πολύ καλά τον Μαρκάο, αφού τον είχε υπό τις οδηγίες του για μία τετραετία στο «Αλί Σάμι Γεν». Από το 2018 μέχρι τη μεταγραφή του στη Σεβίλλη, ο Μαρκάο έπαιξε σε 109 ματς σε όλες τις διοργανώσεις για τον Τούρκο προπονητή, με συνολικό χρόνο 9.462 λεπτά και απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ.

Οι πληροφορίες από την Τουρκία δεν μιλούν για διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τη Σεβίλλη και τον Μαρκάο, αλλά για πρόταση του Τερίμ στη διοίκηση της ΠΑΕ. Με τον 70χρονο τεχνικό να δηλώνει σίγουρος για τις ικανότητες του Μαρκάο, τον οποίο θεωρεί μία αξιόπιστη και δοκιμασμένη επιλογή με ελάχιστο ρίσκο.

Προς το παρόν, ο Τερίμ υπολογίζει για τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού τους Σένκεφελντ, Γεντβάι και τον Αράο ως υπηρεσιακό αμυντικό. Ενώ σχολίασε στην παρουσίαση του πως θα τσεκάρει παίκτες από άλλες θέσεις για να βρει λύσεις για το κέντρο της άμυνας.