Ο Ελ Αραμπί λύτρωσε τον Ολυμπιακό στις Σέρρες και έβαλε «φωτιά» στη μάχη της κορυφής

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

i

©Intime

Ο Ελ Αραμπί λύτρωσε τον Ολυμπιακό στις Σέρρες και έβαλε «φωτιά» στη μάχη της κορυφής

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:58 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 08.02.2024

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στις Σέρρες, όμως τελικά πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στη μάχη της κορυφής της Stoiximan Super League. Το μοναδικό γκολ του αγώνα ήρθε από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μασούρας και προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Με ένα γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό (1-0) και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή της Stoiximan Super League. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα έφερε τις φωνές των γηπεδούχων, που θεωρούσαν πως δεν υπάρχει πέναλτι στον Μασούρα, προηγουμένως.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Μεγάλη στιγμή το 45λεπτο δεν είχε, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν την ομάδα του Γκαρσία στο δικό της τρίτο του γηπέδου. Τόσο από τη μεριά του Ροντινέι όσο και από τον άξονα, οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να πατήσουν περιοχή και να βρουν το 0-1.

 Όμως ο Πανσερραϊκός είχε κλείσει καλά τους χώρους και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι 11 παίκτες των «Λιονταριών» περίμεναν πίσω από την μπάλα. Κάπως έτσι, οι παίκτες τον συλλόγων πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0. 

Το μοτίβο αυτό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ πιο δυναμικά και να ψάχνει το γρήγορο γκολ. Αυτό θα μπορούσε να είχε έρθει στο 55’, εντούτοις ο αμαρκάριστος Ποντένσε έχασε απίθανη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τελικά το προβάδισμα ήρθε και το έφερε ο Ελ Αραμπί από τα 11 μέτρα. 

Είχε προηγηθεί η υπόδειξη πέναλτι του Τσαγκαράκη, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν πως δεν υπήρξε πέναλτι του Δεληγιαννίδη στον Μασούρα. Όσο η ώρα πέρναγε, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε αισθητά. 

Ο Πανσερραϊκός ανέβασε τις γραμμές του, ψάχνοντας την ισοφάριση. Τελικά η νέα μεγάλη ευκαιρία ανήκε και πάλι στους Πειραιώτες, οι οποίοι ζήτησαν χέρι για του Θυμιάνη μετά από πλασάρισμα του Ελ Αραμπί στο 88'. Άλλο γκολ δεν μπήκε και οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τη νίκη.

Μία νίκη η οποία σε συνδυασμό με το τρίποντο του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, την ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και την απώλεια της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, φέρνει νέες ισορροπίες στη «μάχη» της κορυφής του πρωταθλήματος. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει χώρους και παρά την πίεσή του δυσκολεύτηκε να πάρει γκολ σε κανονική ροή αγώνα. Το τέρμα που πέτυχε από το σημείο του πέναλτι ήταν αυτό που τον έσωσε, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να «γκελάρει» και να πετάξει μία σημαντική ευκαιρία μετά τις απώλειες των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

O Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει σκοράρει συνολικά τη φετινή χρονιά τέσσερα γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τα μισά από αυτά (δύο) ήρθαν κόντρα στον Πανσερραϊκό και μάλιστα αμφότερα από το σημείο του πέναλτι.

MVP:

Ο μοναδικός σκόρερ του αγώνα, Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Μπήκε ως αλλαγή και λύτρωσε την ομάδα του σε ένα κομβικό σημείο. Μία απώλεια στο σημερινό παιχνίδι θα μπορούσε να φέρει νέους μπελάδες. Συν τοις άλλοις, φτάνει και κοντά στο 2-0 - λίγο πριν την εκπνοή - με την κατάληξη τις φάσεις να προκαλεί τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ, Μπαΐροβιτς.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί. 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Θυμηθείτε το live του αγώνα:

Δ. Βερβελές: Τέλος. Κακός ο Ολυμπιακός, αλλά κερδισμένος της 14ης αγωνιστικής. Επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού με το πέναλτι του Ελ Αραμπί. Στο -1 από τον ΠΑΟΚ, ισόβαθμος ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μεγάλο το κέρδος για μια ομάδα που έχει και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ενός αγώνα χαμένου στα χαρτιά με τον Παναθηναϊκό.

  • Τέλος στο ματς

Δ. Βερβελές: Απίστευτα πράγματα, η μπάλα βρίσκει πρώτα στο χέρι, μετά στον ώμο, κόρνερ λένε! Διαμαρτύρονται οι "ερυθρόλευκοι", στο άψε-σβήσε ο όποιος έλεγχος...

  • 88' Ο Ελ Αραμπί πλάσαρε προς την εστία, η μπάλα σταμάτησε από τον Θυμιάνη, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για πέναλτι
  • 80' Δοκιμάζει ένα σουτ ο Τόμας εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ

Δ. Βερβελές: Φαίνεται πως θα ζήσει με την αγωνία και απόψε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Περισσότερο προσπαθεί να "σβήσει" το ματς, παρά να κάνει το 0-2 ο Ολυμπιακός. 

  • Συνεχίζει να ψάχνει το γκολ ο Ολυμπιακός που έχει ρίξει όμως ταχύτητες. Ο Πανσερραϊκός από την άλλη έχει ανεβάσει τις γραμμές του

Δ. Βερβελές: Ανοίγει το σκορ ο Ολυμπιακός με το πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 65'. Το κέρδισε ο Μασούρας. Βάζει τις βάσεις για το τρίποντο ο Ολυμπιακός με το 0-1, αλλά έχει πολύ δρόμο το ματς.

  • 66' ΓΚΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί να εκτελεί εύστοχα και να νικά τον Χοβάν. Προηγήθηκε το «οκ» από τον VAR
  • 64' ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Ολυμπιακό! Ο Τσαγκαράκης είδε μαρκάρισμα στον Μασούρα από τον Δεληγιαννίδη, εξετάζεται η φάση από το VAR

Δ. Βερβελές: Φάση για τον Πανσερραϊκό πρώτα και μετά στην κόντρα με Μασούρα για τον Ολυμπιακό. "Άναψε" κάπως το ματς, πιέζει και ο χρόνος, ο Καρβαλιάλ έβγαλε τον κακό απόψε Ποντένσε για να βάλει τον Ελ Αραμπί. Για να δούμε...

  • 62' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μασούρα να πλασάρει και να βλέπει την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι
  • 62' Απαντάει ο Πανσερραϊκός με τον Μασαρίποφ και τον Χατζηστραβό να μην μπορούν σε δύο χρόνους να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα

Δ. Βερβελές: Πρώτη μεγάλη φάση στο 53' με τον Ποντένσε να μη σημαδεύει σωστά. Η καλύτερη στιγμή ως τώρα πάντως.

  • 53' Απίθανη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον ανενόχλητο Ποντένσε μέσα στη περιοχή να στέλνει την μπάλα μακριά από την εστία
  • Πιο καλά πατάει στο πρώτο πενάλεπτο ο Ολυμπιακός που ψάχνει το γρήγορο γκολ 
  • Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Δ. Βερβελές: Έχει γκελάρει ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, έχει γκελάρει η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Δεν ξέρω σε θέμα νοοτροπίας τι άλλο πρέπει να γίνει στο μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού για να βελτιώσουν την εικόνα τους και να φύγουν με το "διπλό" από τις Σέρρες. 

  • Ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πιέζει τον Πανσερραϊκό, αδυνατώντας να δημιουργήσει ποιοτική ευκαιρία. Απεναντίας, η ομάδα του Γκαρσία είχα άψογη ανασταλτική λειτουργία και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βρουν κενά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. 
  • Τέλος στο πρώτο μέρος
  • 45+1' Σουτ στην κίνηση του Έσε από τον άξονα, στα χέρια του Χοβάν η μπάλα
  • Ένα λεπτό έξτρα χρόνος

Δ. Βερβελές: Αδυνατώ να γράψω κάτι, σε ένα τόσο κακό ποιοτικά ματς. Φλερτάρει και με άλλη γκέλα ο Ολυμπιακός, αν δεν αλλάξει προσέγγιση και στυλ στο δεύτερο ημίχρονο.

  • 44' Μακρινό σουτ του Καμαρά το οποίο δεν ανησυχεί τον Χοβάν
  • 37' Η κεφαλιά του Ελ Καμπί μέσα από την περιοχή καταλήγει άουτ
  • 33' Η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τον άξονα πέρασε άουτ

Δ. Βερβελές: Πέρασαν 27 λεπτά στις Σέρρες, 0-0, είδαμε τον Φορτούνη να απειλεί στην πρώτη καλή στιγμή των Πειραιωτών τουλάχιστον.

  • 27' Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με το σουτ του Φορτούνη να κοντράρει και να πηγαίνει κόρνερ
  • 20' Μία σέντρα από δεξιά του Ροντινέι, στα χέρια του Χοβάν
  • Συνεχίζει να κρατά την μπαλα ο Ολυμπιακός, χωρίς μεγάλη στιγμή το παιχνίδι ακόμα

Δ. Βερβελές: Άγχος έχει φαίνεται ο Τσαγκαράκης, μόλις στο 12ο λεπτό φορτώνει με κάρτα τον Ντόη στο πρώτο του φάουλ στο ματς! Ψάχνονται και οι δύο ομάδες ως τώρα πάντως, χωρίς κάποια σημαντική φάση.

  • 13' Κεφαλιά του Μασαρίποφ από την περιοχή,μαζεύει εύκολα ο Πασχαλάκης
  • Χωρίς τελική το ματς μετά το πρώτο πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού
  • Σέντρα στο ματς
  • Διαιτητής: Ζαμπαλάς 
    Βοηθοί: Κωσταράς, Μεϊντάνας
    Τέταρτος Τσέτσιλας, 
    VAR: Παπαδόπουλος, Κόλλιας
  • Λίγη ώρα απομένει για τη σέντρα

Δ. Βερβελές: Καλησπέρα σας κι από εμένα. Χωρίς εκπλήξεις η εντεκάδα του Καρβαλιάλ στις Σέρρες. Ο Μπιανκόν αντί του τιμωρημένου Ρέτσου και περιμένει να εισπράξει πολλά από την τριάδα Μασούρα, Φορτούνη, Ποντένσε που θα παίξουν πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ, Μπαΐροβιτς.

  • Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ρέτσο, τον οποίο θα αντικαταστήσει ο Μπιανκόν
  • Αναλυτικά η βαθμολογία της Stoiximan Super League:
  • Την ίδια ώρα, αυτή του Πάμπλο Γκαρσία θέλει να κάνει την έκπληξη και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. 
  • H ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες, μετά το 5-2 εναντίον της Μπάτσκα Τόπολα στο Europa League.
  • Στις Σέρρες δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός, εκεί όπου αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.