Τα λιοντάρια των Σερρών, έδειξαν ότι μπορούν να επιβιώσουν στη... ζούγκλα της Super League!

Τα λιοντάρια των Σερρών, έδειξαν ότι μπορούν να επιβιώσουν στη... ζούγκλα της Super League!

Ιάσονας Τσίλης 13:09 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 30.08.2023

Ο Πανσερραϊκός, παρά το πολύ δύσκολο πρόγραμμα του, στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στάθηκε αξιοπρεπώς σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «OPAP Arena» στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για κανέναν.

Όταν βγήκε το πρόγραμμα της φετινής Super League, ενδεχομένως ακόμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού, δεν πίστευαν ότι η ομάδα τους θα μπορέσει να έχει βαθμολογική συγκομιδή στις δύο πρώτες αγωνιστικές, δεδομένου ότι αντιμετώπιζε εκτός έδρας Ολυμπιακό και ΑΕΚ, δηλαδή αποστολές σε δύο από τις πιο δύσκολες έδρες της Λίγκας.

Πέρα από τον βαθμό που πήρε η ομάδα των Σερρών στην «OPAP Arena», εντυπωσιακή ήταν η εικόνα της, συνολικά στα δύο αυτά παιχνίδια, τηρουμένων των αναλογιών.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό, παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο μόλις στο τέταρτο λεπτό λόγω αποβολής του Χάγεκ με απ' ευθείας κόκκινη, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πάλεψε με νύχια και με δόντια καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας μάλιστα χρυσή ευκαιρία να προηγηθεί στο 54', όταν ο Άλεξιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Το πρώτο δείγμα, παρότι δεν συνδυάστηκε με βαθμό, ήταν ενθαρρυντικό.

Με την ΑΕΚ, οι Σερραίοι είχαν το ιδανικό ξεκίνημα, αφού προηγήθηκαν μόλις στο πρώτο λεπτό κι ενώ είχαν ήδη προλάβει να χάσουν μία κλασική ευκαιρία. Κατάφεραν να αντέξουν την ασφυκτική πίεση της Ένωσης και να είναι μπροτά στο σκορ μέχρι και το 78', όταν και ισοφάρισε για τους νταμπλούχους ο Γκατσίνοβιτς.

Σίγουρα, ο Πανσερραϊκός χρειάστηκε και αρκετή δόση τύχης ώστε να πάρει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την προσπάθειά του. Αποτέλεσε μάλιστα, την πρώτη ομάδα, πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που δεν φεύγει ηττημένη από την «OPAP Arena».

Το πρόγραμμα της ομάδας των Σερρών τις επόμενες πέντε αγωνιστικές δεν περιλαμβάνει κανένα παιχνίδι απέναντι σε μεγαθήριο και θα αποτελέσει ευκαιρία για βαθμούς, ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδες με τις οποίες αναμένεται να παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία.

Η προσέγγιση του Γκαρσία και το ερωτηματικό για τα επερχόμενα παιχνίδια

Πάντως, ο Πάμπλο Γκαρσία, φαίνεται να έχει περάσει ήδη τη νοοτροπία του μαχητή στους παίκτες του και μόνο χαρούμενος μπορεί να αισθάνεται από την απόδοση τους έως τώρα. Οι επόμενες αναμετρήσεις ωστόσο, θα είναι τελείως διαφορετικές, αφού η διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους του θα είναι αρκετά μικρότερη, οπότε ενδεχομένως θα αλλάξει και η προσέγγιση του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ.

Μέχρι στιγμής, έδειξε ότι μπορεί να αμυνθεί μαζικά με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, ακόμα και με 10 παίκτες για ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο. Δεν αρκέστηκε όμως σε παθητικό ρόλο, διότι έπαιξε εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων με γρήγορες μεταβιβάσεις και συνδυασμούς που πιθανότατα έχουν δουλευτεί καλά στην προπόνηση. Ιδιαίτερα, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για τις δύο πρώτες αγωνιστικές, τότε ίσως δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα στο κοντινό μέλλον από το σύνολο του Γκαρσία.

Θα έχει ενδιαφέρον ωστόσο, να δούμε και τις αναμετρήσεις των «λιονταριών», με τις ομάδες παρόμοιας δυναμικότητας και να φανεί κατά πόσο μπορεί ο Πανσερραϊκός να δημιουργήσει σε κανονικές συνθήκες και πιθανώς, να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες.

Οι πρωταγωνιστές και ο μοιραίος

Μεγάλος πρωταγωνιστής ως τώρα για τους Σερραίους, είναι αδιαμφισβήτητα ο Χοβάν, με τον τερματοφύλακα της ομάδας να... κατεβάζει τα ρολά, ειδικά κόντρα στην ΑΕΚ, όπου πραγματοποίησε επτά σωτήριες επεμβάσεις, όλες σε κλασσικές ευκαιρίες της Ένωσης και χωρίς τη συμβολή του, θα ήταν αδύνατο να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την «OPAP Arena».

Πολύ σημαντική και η παρουσία του Γκοτζαμανίδη, με τον στόπερ του Πανσερραϊκού να είναι «βράχος» στη άμυνα και παράλληλα μια έξτρα απειλή επιθετικά, όντας ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι με τον Ολυμπιακό και έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ με την κεφαλιά του στο τέλος του ημιχρόνου. Μπορεί να ήταν εκείνος που υπέπεσε στο πέναλτι από το οποίο ισοφάρισε η ΑΕΚ, ωστόσο η γενικότερη απόδοση του, κρίνεται αρκετά καλή.

Ο Κόστα Άλεξιτς, αν και έχει πετύχει το μοναδικό γκολ της ομάδας ως τώρα, μπορεί να θεωρηθεί μοιραίος και στις δύο αναμετρήσεις του Πανσερραϊκού. Κόντρα στον Ολυμπιακό, αστόχησε στο πέναλτι που θα έδινε το προβάδισμα στην ομάδα του και απέναντι στην ΑΕΚ, απώλεσε χρυσή ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 28' όταν και αστόχησε σε τετ α τετ. Το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται μέσα στις φάσεις, θα πρέπει όμως να βελτιώσει τα τελειώματα του.