Δικογραφία σε βάρος του Αλμέιδα για το επεισόδιο στην Τούμπα

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Δικογραφία σε βάρος του Αλμέιδα για το επεισόδιο στην Τούμπα

Sportal newsroom 18:26 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 17.05.2024

Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του τεχνικού της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, για το επεισόδιο μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, για τα playoffs της Stoiximan Super League.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η δικογραφία σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης.  

Την έρευνα προκάλεσε προφορική μήνυση που υπέβαλε ο αστυνομικός (και αξιωματούχος του αγώνα), σύμφωνα με την καταγγελία του οποίου ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης τον έπιασε από τον λαιμό. 

Για το ίδιο συμβάν ο Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε σε ακρόαση από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ).Ο ίδιος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει μετά την αναμέτρηση όσα συνέβησαν στο γήπεδο, είπε - μεταξύ άλλων - ότι ζήτησε συγγνώμη από το συγκεκριμένο άτομο. Στ.Τ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η αντίδραση της ΑΕΚ για την κλήση της ΔΕΑΒ στον Αλμέιδα: «Απολογία για δύο δημοσιεύματα, δεν συντρέχει κανείς κίνδυνος»

Ο Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε σε απολογία από τη ΔΕΑΒ για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί να μην γράφτηκε απολύτως τίποτα σε κανένα φύλλο αγώνα και σε καμία έκθεση της αστυνομίας για ότι έγινε με τον Ματίας Αλμέιδα μετά την λήξη του ματς με τον ΠΑΟΚ. Όμως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε αλλά και δημοσιεύματα, τον έφεραν σε θέση... απολογούμενου. Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ θ’ απολογηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 9 και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 15 του μήνα.

Μάλιστα αυτή είναι και η αίσθηση και σιγουριά που υπάρχει και από την ΑΕΚ. Στην Ένωση υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα για τον Αλμέιδα, "καθώς κανένας αξιωματούχος του αγώνα δεν έχει γράψει τίποτα το επιβαρυντικό και ο προπονητής απολογείται ουσιαστικά για δυο δημοσιεύματα".

Οι κιτρινόμαυροι τονίζουν ότι «Για τον Αλμέιδα δεν υπήρχε τίποτα, ούτε στο φύλλο αγώνα ούτε από την αστυνομία ούτε από το φύλλο αγώνα. Η κλήση έγινε βάσει δημοσιευμάτων. Ο Αλμέιδα σύμφωνα με την κλήση θ’ απολογηθεί για δύο δημοσιεύματα».

Από την Ένωση, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι επιβαρυντικό από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Και ως εκ τούτου υπάρχει σιγουριά πως δεν μπορεί να προκύψει τίποτα εις βάρος του Αλμέιδα.