Ο Αλμέιδα χαμογελούσε ξανά, μ' όλους τους παίκτες της ΑΕΚ γύρω του

Ο Αλμέιδα χαμογελούσε ξανά, μ' όλους τους παίκτες της ΑΕΚ γύρω του

Κώστας Τσίλης 07:00 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:50 - 17.05.2024

Άφησε πίσω του ο Αλμέιδα όσα συνέβησαν στην Τούμπα, μπήκε ξανά στην καθημερινότητα του, αλλά είχε κοντά του και όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ

Δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες μέρες για τον Ματίας Αλμέιδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όχι τόσο για το περιστατικό που συνέβη μετά την λήξη του ματς στην Τούμπα. Αυτά έχει μάθει να τα αφήνει πίσω του πολύ γρήγορα. Όσο για το γεγονός πως δεν ήταν καθόλου εύκολο να συμβιβαστεί ο Αργεντινός τεχνικός με την μεγάλη ευκαιρία που έχασε η ΑΕΚ την Κυριακή.

Ο Αλμέιδα (θα) είναι πάντα συνεπής στην στάση ζωής του
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

04:20 - 01.05.2024

Ο Αλμέιδα (θα) είναι πάντα συνεπής στην στάση ζωής του

Το περιστατικό μετά την λήξη του ματς στην Τούμπα αφού είχε... δράση, δεδομένα θα είχε αντίδραση γιατί έτσι (θα) είναι πάντα ο Αλμέιδα και (θα) αναλαμβάνει και την ευθύνη, αλλά και το διπλό καλό που έκανε στην ΑΕΚ - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Όμως από την άλλη μεριά, όταν ο Αλμέιδα πάντα ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του να κοιτάζουν μπροστά και ποτέ πίσω τους, ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ήδη από την προπόνηση της Τετάρτης, έδειχνε να έχει ξαναβρεί και τους ρυθμούς του, αλλά ακόμα και το χαμόγελο του.

Ακολούθησε το καθιερωμένο του πρόγραμμα, βγαίνοντας στο γήπεδο όσο οι παίκτες του ήταν στα... χέρια του γυμναστή της ομάδας Γκίντο Μπονίνι. Έπαιξε, όπως σε κάθε προπόνηση λίγο με την μπάλα και τους φροντιστές της ΑΕΚ. Ενώ λίγο πριν ξεκινήσει να δουλεύει με το πρόγραμμα της προπόνησης, χαιρέτησε έναν προς έναν τους παίκτες. Όπως επί καθημερινής βάσης.

Μόνο που αυτή την φορά, σ' αυτή την μέρα στην δουλειά, ήταν πολύ εμφανές πως οι παίκτες της ΑΕΚ ήθελαν να καταστήσουν πολύ σαφές στον Αλμέιδα πως είναι δίπλα του. Φάνηκε από τις πιο παθιασμένες χαιρετούρες από κάθε άλλη προπόνηση. Φάνηκε και απ' αυτό που έγινε μετά το τέλος της δουλειάς.

Ο Αλμέιδα έμεινε αρκετή ώρα μέσα στο αγωνιστικό χώρο, με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ γύρω του. Για κουβέντα. Ένας εξ αυτών ήταν ο αρχηγός Σέρχιο Αραούχο. Ήταν αυτός που μίλησε περισσότερο από κάθε άλλον με τον Αργεντινό τεχνικό. Αυτός που ίσως έδωσε και το σύνθημα αυτής της άτυπης διαδικασίας... στήριξης. Κάτι καθόλου επιτηδευμένο αλλά απολύτως ουσιαστικό.