ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ντέρμπι «δικεφάλων» στη Τούμπα
i

ΠΑΟΚ -ΑΕΚ / ©INTIME

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ντέρμπι «δικεφάλων» στη Τούμπα

Sportal newsroom 09:21 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 19.02.2023

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έρχονται αντιμέτωποι στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τις δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο στόχο, τη νίκη, που θα τις φέρει πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα (19/2, 20:30) για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League,  με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη η κάθε μία για διαφορετικό λόγο. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έρχεται από την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης 2-2, χάνοντας έτσι έδαφος από την κορυφή της βαθμολογίας. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ μετά από αυτή την ισοπαλία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 44 βαθμούς, δέκα πίσω από τον Παναθηναϊκό, που νίκησε χθες (Σάββατο 18/2) τον Βόλο με 2-0. Αντίθετα η ΑΕΚ έρχεται από την εύκολη επικράτηση επί του Λεβαδειακού με 3-0 στην «OPAP Arena», αλλά και από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και θέλει τη νίκη που θα την φέρει μια ανάσα από την πρώτη θέση.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου την προηγούμενη εβδομάδα έχασε ένα δικό του ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο 82' 2-0 χάρις τα γκολ του Ιβάν Νάσμπεργκ στο 6' και του Μπράντον Τόμας στο 82', αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Τα γκολ του Σίτο στο 90' και του Αθιένζα στο 90+4' έδωσαν την ισοπαλία στην ομάδα του Άκη Μάντζιου και άφησαν τον «δικέφαλο» εφτά βαθμούς πίσω από τον πρώτο Παναθηναϊκό. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την λευκή ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό δύο αγωνιστικές πριν, η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει οπωσδήποτε τη νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή στη μάχη του τίτλο. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αντρέ Βιεϊρίνια, Νίκολας Κουαλιάτα, Λευτέρη Λύρατζη και Ομάρ Ελ Καντουρί που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και στον Γιάσμιν Κούρτιτς που συνέχισε το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί στο γυμναστήριο.

Αντίθετα η ΑΕΚ έρχεται με αρκετά καλή ψυχολογία μετά από τη νίκη με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και από τη νίκη με το ίδιο σκορ απέναντι στον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα περνάει την καλύτερη φάση της χρονιάς, καθώς έχει εννέα σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, οι οποίες την έχουν φέρει μια ανάσα από την κορυφή. Η «ένωση» είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, με δύο αγώνες λιγότερους, καθώς εκκρεμεί και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε έναν αγώνα που είχε αναβληθεί, λόγω των δοκαριών, με το παιχνίδι αρχικά να αποφασίζεται να γίνει σε άλλη ημερομηνία, αλλά η «ένωση» έκανε έφεση για να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά. Η ΑΕΚ έτσι θέλει τη νίκη που θα την φέρει στον έναν βαθμό πίσω από τους «πράσινους» και να ελπίζουν σε μια πιθανή γκέλα την επόμενη εβδομάδα (Σάββατο 25/2) στο ντέρμπι των «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό. Ο Ματίας Αλμέιδα βλέπει όλους τους παίκτες του να είναι υγιείς ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κάτι που θα του δώσει ευελιξία στις επιλογές για την εντεκάδα.

Πιθανές εντεκάδες: 

ΠΑΟΚ:  Κοτάρσκι-Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες-Ντάγκλας Αουγκούστο, Ντάντας, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοιβιτς-Ολιβέιρα

ΑΕΚ: Αθανασιάδης- Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί-Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς- Λιβάι