Ο Αλμέιδα έχει μία ενδεκάδα με... εκτελεστές του ΠΑΟΚ
i

© Intime

Ο Αλμέιδα έχει μία ενδεκάδα με... εκτελεστές του ΠΑΟΚ

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 15:00 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 11.02.2024

Ένδεκα ποδοσφαιριστές από το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ έχουν βρει δίχτυα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής (11/2, 20:00) στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Σε ένα ντέρμπι κορυφής ουσιαστικά, αφού θα «κονταροχτυπηθούν» οι δύο πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από τη μία η Ένωση, που τρέχει ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων, βρίσκεται στη 2η θέση με 50 βαθμούς και θέλει τη νίκη, προκειμένου να πατήσει εκείνη στην κορυφή και από την άλλη ο Δικέφαλος του βορρά, ο οποίος μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες και θέλει το «τρίποντο», ώστε να παραμείνει στην πρώτη θέση και να αυξήσει τη διαφορά του στους πέντε βαθμούς από τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει την τύχη να μετρά αρκετές σημαντικές επιστροφές εν όψει του ντέρμπι Δικεφάλων, καθώς ο Ντομαγκόι Βίντα, που έλειψε με τον Αστέρα Τρίπολης είναι 100% έτοιμος, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι Γιόνσον-Γκατσίνοβιτς, οι οποίοι εξέτισαν την τιμωρία τους. Επίσης, επέστρεψε από το Asian Cup ο Χατζισαφί.

Ο «Πελάδο» λοιπόν έχει (σχεδόν) όλα τα... όπλα στη φαρέτρα του και μάλιστα έχει μία γεμάτη... ενδεκάδα με «εκτελεστές» τους ΠΑΟΚ, καθώς ένδεκα ποδοσφαιριστές από το φετινό ρόστερ της Ένωσης έχουν βρει δίχτυα κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά...

Οι Αραούχο-Λιβάι που το 'χουν... συνήθεια και οι υπόλοιποι

Πρώτοι πρώτοι στη σχετική λίστα δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους Σέρχιο Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία, οι οποίοι δεν έχουν σκοράρει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές απέναντι στους «ασπρόμαυρους». Με τον Αργεντινό να έχει πετύχει και ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχουν μπει σε ντέρμπι Δικεφάλων όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Από 'κει και έπειτα, ακολουθούν οι Μουκουντί, Φερνάντες και Γαλανόπουλος, οι οποίοι έχουν πετύχει δύο τέρματα κόντρα στους Θεσσαλονικείς, παρότι κανένας από τους τρεις δεν είναι επιθετικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μουκουντί και Φερνάντες ήταν οι δύο σκόρερ του περσινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο παίκτες δηλαδή που οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» στην κατάκτηση του τίτλου.

Τέλος, έχουμε τους Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ και Πόνσε, οι οποίοι έχουν βρει δίχτυα από μία φορά σε ντέρμπι «Δικεφάλων». Ο Πόνσε στην πρώτη του θητεία στην Ένωση και όχι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου φέτος, στο οποίο σκόραραν οι Πινέδα και Ελίασον.

Αναλυτικά οι ένδεκα παίκτες από το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ που έχουν σκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ:

Πινέδα, Ελίασον, Μουκουντί (2), Φερνάντες (2), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (3), Αραούχο (3), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Γαλανόπουλος (2), Πόνσε,