Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:25 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 16.05.2024

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και παρέμεινε ολοζώντανη σε μία μάχη-θρίλερ με έπαθλο τον τίτλο.

Η ντερμπάρα της Τούμπας βάφτηκε «ασπρόμαυρη», η ΑΕΚ έχασε μία τεράστια ευκαιρία να «αγκαλιάσει» τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο!

Η αναμέτρηση μεταξύ των Δικεφάλων ήταν αυτή που «έκλεψε» -όπως αναμενόταν- την παράσταση, από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έψαχνε το τρίποντο που θα την κρατούσε ζωντανή στη μάχη του τίτλου, ενώ η Ένωση ήθελε το διπλό για να «κλείδωνε» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το... back to back.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, άπαντες περίμεναν μία άκρως αμφίρροπη «μονομαχία», με τις δύο ομάδες να δικαιώνουν όλες τις προσδοκίες.

Ο ΠΑΟΚ «εκμεταλλεύτηκε» το δυνατό ξεκίνημα και πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να επιστρέφει στα γκολ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ αντέδρασε, βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης με τον εκπληκτικό Πινέδα και μάλιστα έφτασε μία... ανάσα από την ολική ανατροπή, όμως ο Κοτάρσκι δεν επέτρεψε στον Μεξικανό να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Αθανασιάδη και ένα τέταρτο πριν το φινάλε του ματς, το έφεραν... τούμπα. Ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ για την Ένωση, Ντομαγκόι Βίντα, βρήκε δίχτυα με το κεφάλι κι έδωσε ένα «χρυσό» προβάδισμα στην ομάδα του, το οποίο θα αποτελούσε καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ κλήθηκε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ για τα εναπομείναντα λεπτά, με σκοπό να τελειώσει η υπόθεση τίτλος. Από την άλλη ωστόσο, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Στο 81ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας «χτύπησε» ξανά, ευχαριστώντας τον Κάλενς για το δώρο του, ενώ με τη συμπλήρωση του 90λέπτου, η «οβίδα» του Σάστρε σφράγισε την ανατροπή στην ανατροπή.

Όπως διαπιστώθηκε, ήταν ένα απολαυστικό ντέρμπι που τα είχε όλα. Γκολάρες, δοκάρια, ένταση στο φινάλε και... παράταση στην αγωνία.

Ο Δικέφαλος έστειλε το «μήνυμα» την πιο κρίσιμη στιγμή

Το τελευταίο 20ήμερο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εφιαλτικό. Οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν δίκαια τον αποκλεισμό από την Μπριζ, ηττήθηκαν στο Φάληρο και «γκέλαραν» στη Λαμία. Πολλοί θεώρησαν πως η σεζόν έλαβε τέλος για τον Δικέφαλο του Βορρά και πως δεν... γυρίζει πλέον το κουμπί, όμως το σύνολο του Λουτσέσκου απέδειξε ξανά πως είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει.

Σε περίπτωση ήττας απέναντι στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα ήταν 4ος στη βαθμολογία και η συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς θα βρισκόταν στον «αέρα». Αντ' αυτού όμως, οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν της ΑΕΚ στο ντέρμπι-αποδείξεων κι έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου «μίλησαν» ξανά στο φινάλε...

Δεν είναι λίγες οι φορές τη φετινή σεζόν, όπου ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της «λύτρωσης» στα τελευταία λεπτά. Το buzzer beater του Κουλιεράκη κόντρα στην Άιντραχτ, η ανατροπή-έπος στο Αμπερντίν, τα δύο κρίσιμα τέρματα στο Περιστέρι, η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σβαμπ στη Λεωφόρο που «κλείδωσε» την πρώτη νίκη της ομάδας στα playoffs, αλλά και το πρόσφατο γκολ του Αυστριακού στη Λαμία, αποτελούν μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα.

Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, ο Δικέφαλος έχει καταφέρει να «πληγώσει» την ίδια αντίπαλο στο φινάλε τρεις φορές, μέσα σε λίγους μήνες. Ο λόγος γίνεται για την ΑΕΚ, η οποία είδε τον ΠΑΟΚ να την ισοφαρίζει με τον Κεντζιόρα (89΄) στο ντέρμπι του περασμένου Φλεβάρη (1-1), ενώ το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο μίνι πρωτάθλημα.

Στον πρώτο γύρο των playoffs, η ομάδα του Λουτσέσκου βρέθηκε να χάνει με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως με μία αντεπίθεση για σεμινάριο στο φινάλε, έφερε τα πάνω-κάτω κι απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Τέλος, το όμορφο γκολ του Σάστρε στο χθεσινό (28/4) ντέρμπι της Τούμπας, έδωσε απλά συνέχεια σε αυτό το σερί που έχει χτίσει ο Δικέφαλος του Βορρά κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Το σενάριο που τον οδηγεί στην κατάκτηση

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε ολοζώντανος στη μάχη του τίτλου, όμως φαίνεται να μην κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με τα τωρινά δεδομένα που υπάρχουν, εάν οι Θεσσαλονικείς θέλουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα πρέπει να «εκμεταλλευτούν» την έδρα τους και να περιμένεουν ένα... δώρο.

Η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού έχει μπροστά της δύο συνεχόμενα ντέρμπι στην Τούμπα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα κοντραριστεί με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται το απόλυτο στις εναπομείναντες αγωνιστικές (3 νίκες) και ταυτόχρονα η ΑΕΚ να μην κερδίσει στο Φάληρο. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια τεράστια έκπληξη, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει ένα δώρο από τους... Πειραιώτες, οι οποίοι είναι επίσης μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα του μίνι πρωταθλήματος:

Κυριακή 12 Μαΐου (Εξ αναβολής 5η αγωνιστική)

20:00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός


Τετάρτη 15 Μαΐου (9η αγωνιστική)

20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

20:00 Λαμία - Άρης


Κυριακή 19 Μαΐου (10η αγωνιστική)

20:00 ΑΕΚ - Λαμία

20:00 Άρης - ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός