Για το βήμα πρόκρισης στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ

Πανηγυρισμοί παικτών ΠΑΟΚ

i

©Intime

Για το βήμα πρόκρισης στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ

Μαρία Δαλιάνη • 09:03 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα (5/10,22:00) για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Conference League και θέλει την νίκη για να βρεθεί μόνος πρώτη θέση της βαθμολογίας του 7ου ομίλου.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να υποδεχτεί στην Τούμπα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής  των ομίλων του Europa Conference League (05/10, 22:00), στην οποία θέλει τη νίκη για να παραμείνει μόνος του στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», προέρχεται από το 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» εκεί που έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Λουτσέσκου δυσκολευόταν στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς δεν μπορούσαν να βάλουν στοπ στις ευκαιρίες των «πράσινων», ωστόσο ήταν εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις τους με πρωταγωνιστές του Τάισον, Κωσταντέλια και Ζίβκοβιτς. 

Στην Ευρώπη οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του Λουτσέσκου να παίρνει μία σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Ελσίνκι με 3-2 σε ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ παραλίγο να λαχταρήσει, καθώς ειδικά στο πρώτο μέρος φάνηκε η έλλειψη συγκέντρωσης και τα εύκολα λάθη επέτρεψαν στους Φιναλδούς να κάνουν το παιχνίδι τους ωστόσο, ο Ντεσπότοφ που είχε γκολ και ασίστ χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς. 

Για το αποψινό παιχνίδι με την Άιντραχτ ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Μάρκο Αντόνιο και Σάστρε οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών αλλά και τον Νάσμπέργκ που βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Βρακάς, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τζίμας, Σαμάτα. 

Από την άλλη η Άιντραχτ δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην Bundesliga και θέλει να εκμεταλλευτεί την αποψινή αναμέτρηση στην Τούμπα για να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση αλλά και να ανέβει ψυχολογικά. Το περασμένο Σάββατο οι «αετοί» ηττήθηκαν με 2-0 από την Βόλφσμπουργκ με την Άιντραχτ να αδυνατεί να φέρει το ματς στα μέτρα της ενώ στο δεύτερο μισό έμεινε και με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μάριο Γκέτσε.

Στην Ευρώπη πάντως ξεκίνησε δυναμικά τις υποχρεώσεις της και πήρε την νίκη με 2-1 κόντρα στην Αρμπεντίν, ισοβαθμώντας με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη θέση με τους θεσσαλονικείς.

 Όσο αφορά το αγωνιστικο κομμάτι εκτός έμεινε ο Μάριος Γκέτσε ο οποίος πήρε ειδική άδεια για να παραμείνει την Γερμανία λόγω τς γέννησης του παιδιού του αλλά και ο Λούκας Αλάριο που ταλαιπωρείται από συνεχείς τραυματισμούς. Εκτός είναι και ο αριστερός μπακ, Φίλιπ Μαξ που επίσης είναι τραυματίας, ενώ αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Μακότο Χασέμπε του οποίου η συμμετοχή στο ματς θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Η αποστολή της Άιντραχτ για Τούμπα - Εκτός έμεινε ο Γκέτσε λόγω... γέννας
CONFERENCE LEAGUE

14:59 - 04.10.2023

Η αποστολή της Άιντραχτ για Τούμπα - Εκτός έμεινε ο Γκέτσε λόγω... γέννας

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για να την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και είναι έτοιμη για το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη. Εκτός αποστολής έμεινε ο Μάριο Γκέτσε.

Η αποστολή της Άιντραχτ: Τραπ, Γκραλ, Γκαουερ, Πάτσο, Κοχ, Σμολτσιτς, Χασέμπε, Τσάντλερ, Μπούτα, Ενκουνκου, Τούτα, Μπάουμ, Γιακιτς, Σαΐμπι, Σκίρι, Λάρσον, Εντιμπέ, Ααρονσόν, Κνάουφ, Μαρμούς, Ενγκάνκαμ, Χάουγκε, Φέρρι.