ΠΑΟΚ ενός ημιχρόνου, πάτησε τον Βόλο και επέστρεψε στις νίκες

Πανηγυρισμοί παικτών ΠΑΟΚ

i

©intime

ΠΑΟΚ ενός ημιχρόνου, πάτησε τον Βόλο και επέστρεψε στις νίκες

Μάνος Τσαλγατίδης 22:28 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:40 - 09.04.2023

Έδειξε αντίδραση ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν ισοπεδωτική στο πρώτο ημίχρονο και με συνοπτικές διαδικασίες επικράτησε 4-2 του Βόλου, δείχνοντας ότι πλέον κοιτά την επόμενη μέρα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια εύκολη νίκη επί του ΝΠΣ Βόλου στην Τούμπα με 4-2 (6΄Ίνγκασον, 16΄-27΄Νάρεϊ 45+4 Ντάντας, 58΄ Τσοκάνης, 88΄ Οζέγκοβιτς) και δείχνει πως άφησε πίσω του τις δύο ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Νάρεϊ και Αντρίγια από τα πλάγια ήταν οι κύριο εκφραστές των επιθέσεων του Δικεφάλου. Στο 3ο λεπτό, ο Ίνγκασον άγγιξε το γκολ με κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Ωστόσο, στο 6ο λεπτό ο Ισλανδός χρήστηκε σκόρερ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ίνγκασον σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με αριστουργηματική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Κλέιμαν

Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το 2ο γκολ με όμορφο ποδόσφαιρο και ορθολογικό build up. Στο 16΄ ο Κάργας έκανε μαγική μπαλιά στον Νάρεϊ, που με ωραία κίνηση και εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-0. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο Ομάρ Ελ Καντουρί έπεφτε στο έδαφος προδομένος για ακόμα μια φορά από το μυϊκό του σύστημα. Έτσι στο 18΄ ο Μαροκινός αποχώρησε για να περάσει στη θέση του ο Τάισον.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν για πρώτη φορά από το.... καβούκι τους στο 26΄ αλλά το σουτ του Πιρές δεν δυσκόλεψε τον Κοτάρσκι. Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ βγήκε με τρομερή ταχύτητα στην κόντρα, ο Τάισον μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα στον Νάρεϊ που πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-0.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να είχαν σκορ ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο, αλλά έκαναν και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή! Πιο συγκεκριμένα, ο Αουγκούστο αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεξί του πόδι και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Σβαμπ να περνά στη θέση του στο 34ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ στο 45+4 βρήκε και τέταρτο γκολ! Ο Τάισον με όμορφη μπαλιά βρήκε τον αμαρκάριστο Ντάντας, που με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0!

Στο δεύτερο μέρος, ο Κώστας Μπράτσος θέλησε να αλλάξει τη μεσαία γραμμή του και έτσι απέσυρε τον Κάτσε, ρίχνοντας στο ματς τον Μεταξά.

Μέχρι και το 58ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να δημιουργήσει δύο ευκαιρίες, τις οποίες σπατάλησε ο Ολιβέιρα. Ωστόσο, κάπου εκεί ο Βόλος βγήκε στην αντεπίθεση με τον Άλχο, αυτός σέντραρε και ο Τσοκάνης με κεφαλιά μείωσε σε 4-1.

Από το σημείο του γκολ του Βόλου και έπειτα, το σύνολο του Λουτσέσκου έβγαλε αντίδραση κερδίζοντας 6 κόρνερ, αλλά δεν αξιοποίησε κανένα από αυτά, αφού είτε οι εκτελέσεις ήταν κακές, είτε η τελική προσπάθεια δεν έβρισκε στόχο. Ο Δικέφαλος συνέχιζε να κυκλοφορεί την μπάλα στο μισό του ΝΠΣ, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να γίνει επικίνδυνος.

Ο Λουτσέσκου έκλεισε τις αλλαγές του στο 77ο λεπτό με τον Λευτέρη Λύρατζη να περνά ως αλλαγή και να αποθεώνεται από την Τούμπα, καθώς επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Στο 88΄ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε λάθος, έβγαλε τον Οζέγκοβιτς στην κόντρα και ο φορ του Βόλου πλάσαρε τον Κοτάρσκι για το 4-2

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 4-2 και να συνεχίζει την προσπάθεια του για να ανέβει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ: (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα, Κάργας, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (72΄ Λύρατζης), Ντούγκλας (34΄Σβαμπ), Ντάντας, Ελ Καντουρί (16΄Τάισον), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (72΄ Μπίσεσβαρ) και Ολιβέιρα (72΄Μπράντον).

Βόλος: (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα Κάτσε (46΄ Μεταξάς), Τσοκάνης (63΄ Οζέγκοβιτς), Μπαριέντος (82΄ Καρτάλης), Ντέλετιτς, Γκάγκι (72΄Σι), Πιρές (72΄ Τσιρίνος).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ουσιαστικά στο γρήγορο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο 6ο λεπτό με τον Ίνγκασον. Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και τα υπόλοιπα ήταν απλά αναμενόμενα.

MVP:

Ο Κάλεντ Νάρεϊ σκόραρε δύο τέρματα και γενικότερα ήταν σε εξαιρετική βραδιά με τον τίτλο του MVP να του αξίζε.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κέρδισε κατά κράτος τον Κώστα Μπράτσο, με τη δυναμική και την ποιότητα των δύο ομάδων να μη συγκρίνονται προφανώς

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο ποδοσφαιριστές του με τραυματισμό (Ελ Καντουρί και Αουγκούστο) και έτσι ο Λουτσέσκου πραγματοποίησε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο ίδιο ημίχρονο.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH:

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα για τον ΠΑΟΚ, είναι η Μεγάλη Πέμπτη. Ο Δικέφαλός αντιμετωπίζει τη Λαμία για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου, έχοντας το υπέρ του 5-1 από το 1ο ματς.