Μαγικός Τσούμπερ, «εκτέλεσε» τον Άρη και διατήρησε την ΑΕΚ στην κορυφή!

Μαγικός Τσούμπερ, «εκτέλεσε» τον Άρη και διατήρησε την ΑΕΚ στην κορυφή!

Κώστας Τσίλης 20:06 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 09.04.2023

Με υπογραφή Τσούμπερ! Η ΑΕΚ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση κόντρα στον αξιόμαχο Άρη, ωστόσο ο Ελβετός διεθνής βγήκε μπροστά και με δύο γκολ χάρισε τη νίκη (3-1) στην Ένωση που παραμένει στην πρώτη θέση.

Το είχε πει ο Γενς Γιόνσον ήδη από το Σάββατο, πως κάθε ματς για την ΑΕΚ μέχρι και το φινάλε της σεζόν, θα είναι ένας τελικός. Κάτι ανάλογο, έστω και αν οι στόχοι δεν είναι ίδιοι, έλεγαν και οι άνθρωπος του Άρη. Και το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Από εξέλιξη θρίλερ, μέχρι ένταση και νεύρα, αλλά και έναν ήρωα όπως πάντα απαιτείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις για να κριθούν όλα. Και τον ρόλο του ήρωα τον πήρε ο Στίβεν Τσούμπερ και μάλιστα ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Ελβετός με δυο πανέμορφα γκολ, μετέτρεψε το 1-1 και την κόψη του… ξυραφιού, σε μια τεράστια νίκη για την ΑΕΚ με 3-1.

Βεβαίως είναι αλήθεια πως ήδη από την αρχή είχε φανεί πως το ματς θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Από τη στιγμή δηλαδή που ο Αραούχο από το ένα μέτρο δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κουέστα μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού. Φάνηκε πως θα γίνει… ροντέο και από το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες και των δυο ομάδων. Φάνηκε και από το γεγονός πως όσο η ΑΕΚ πίεζε για το γκολ, τόσο ο Άρης θα έβρισκε ευκαιρίες στο… ξέφωτο με τους πολύ καλούς στο ματς Πάλμα και Ιτούρμπε, να γίνει επικίνδυνος. Άλλωστε παρά το γεγονός πως η Ένωση βρήκε το γκολ με την εύστοχη εκτέλεση του Λιβάι στο πεντάκαθαρο πέναλτι που κέρδισε ο Ελίασον, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ ισοφάρισης με τον Ιτούρμπε στο φινάλε του ημιχρόνου.

Και αν το πρώτο μέρος ήταν μια φορα… ροντέο, το δεύτερο ήταν δέκα. Ξεκίνησε πάλι με τρομερή χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ πάλι πάνω στο τρίλεπτο. Συνεχίστηκε με ακυρωθέν γκολ του Άρη, λόγω οφσαιντ για λίγα εκατοστά. Και μετά έπιασε δουλειά ο Τσούμπερ. Ο Αλμέιδα έριξε στο γήπεδο τον Ελβετό μαζί με τον Πινέδα και τον Φερνάντες, αλλάζοντας όλη την τριάδα πίσω από τον φορ. Η ΑΕΚ έδειχνε πλέον να πατάει γκάζι. Ο Κουέστα δυο φορές είπε όχι εντυπωσιακά στον Τσούμπερ. Την Τρίτη και φαρμακερή ο Ελβετός έπιασε ένα άπιαστο σουτ και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ουσιαστικά εκεί έγειρε η ζυγαριά. Διότι στη συνέχεια ο Άρης βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και η ΑΕΚ βρήκε ανοιχτό γήπεδο. Ο Πινέδα σε μια αντεπίθεση βρήκε δοκάρι σχεδόν σε κενό τέρμα. Αλλά ο Τσούμπερ πάλι με τρομερό σουτ, σφράγισε στο φινάλε την σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι , Γιόνσoν (76’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60’ Πινέδα), Αραούχο (60’ Τσούμπερ), Γκαρσία (90’ Μοχαμάντι), Ελίασον (60’ Φερνάντες).

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά (81’ Χριστοδουλόπουλος), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29’ Ενκουλού), Ετέμπο (46’ Ντουκουρέ), Πάλμα (82’ Πάλμα), Νταμπό, Νταρίντα, Ιτούρμπε (61’ Οντουμπάγιο), Καμάτσο

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Σ’ ένα ματς που κυρίως η ΑΕΚ, αλλά και ο Άρης, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες, κρίθηκε επί της ουσίας στο ποιος εκ των δυο θα ήταν τελικά εύστοχος. Ή για την ακρίβεια, το ποιος από την ΑΕΚ που έκανε τις πιο καθαρές φάσεις, θα έβρισκε τρόπο να κερδίσει τον Κουέστα. Και κρίθηκε το ματς στην ευστοχία του Τσούμπερ.

MVP

Δεν χρειάζεται και πολύ μεγάλη συζήτηση. Ο Στίβεν Τσούμπερ με τα δυο γκολ που πέτυχε και χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη, ήταν αυτός που επί της ουσίας έκρινε το ματς και ήταν πολυτιμότερος.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Μετά την… παρένθεση στον Βόλο, ο Ματίας Αλμέιδα επανέφερε σχηματισμό με δυο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ και ξεκίνησε την ενδεκάδα με τον Σιμάνσκι και τον Γιόνσον. Στα δυο άκρα ήταν ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον, ενώ ο Αραούχο είχε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον Γκαρσία. Από την άλλη μεριά ο Τόλης Τερζής παρέμεινε σταθερός στο 4-2-3-1. Με τον Νταρίντα πίσω από τον Καμάτσο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης και τον Ιτούρμπε με τον Πάλμα, να βγαίνουν από τα δυο άκρα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ στα φετινά play offs, αυτό που πέτυχε ο Άρης. Τις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε κρατήσει το μηδέν στην εστία της.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH

Για διαφορετική… διοργάνωση είναι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους δυο σημερινούς αντιπάλους. Η ΑΕΚ συνεχίζει το πρόγραμμα με τα συνεχόμενα ματς και πηγαίνει την Μεγάλη Τετάρτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την ρεβάνς του ημιτελικού του κυπέλλου με τον Ολυμπιακού. Αντίθετα για τον Άρη η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι μετά το Πάσχα για την 5η αγωνιστική των Play Off, όπου ταξιδεύει την Κυριακή 23/4 στο Πανθεσσαλικό για το ματς με τον Βόλο.