Η απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα και ο απολογισμός του ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα

Νέλσον Ολιβέιρα

i

© Intime

Η απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα και ο απολογισμός του ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:30 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 28.02.2023

Ο τραυματισμός του Πορτογάλου επιθετικού, ο αντικαταστάτης Μπράντον Τόμας και το πρόβλημα του Δικεφάλου στο επιθετικό κομμάτι…

Το περασμένο Σάββατο (25/2), ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε μία αναμέτρηση που ο Δικέφαλος ... σκόνταψε ξανά (0-0), φανερώνοντας το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τον βασικό της επιθετικό, καθώς ο Νέλσον Ολιβέιρα ένιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση και έμεινε εκτός αποστολής.

Αυτός που τον αντικατέστησε ήταν ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος αγωνίστηκε για 85΄ λεπτά χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του.

Σε ότι αφορά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα, η μαγνητική του Πορτογάλου έδειξε ότι υπέστη ένα οίδημα στον τετρακέφαλο, με αποτέλεσμα να χάσει κάποιες ακόμα προπονήσεις και τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Λαμία, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ματς με τους «Λαμιώτες», θα είναι μόλις το πέμπτο από το οποίο θα απουσιάσει ο έμπειρος φορ τη φετινή σεζόν. Το περασμένο καλοκαίρι, η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον 31χρονο επιθετικό, καθώς ο σοβαρός τραυματισμός του στο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Ολλανδία, του στέρησε το δικαίωμα συμμετοχής στα δύο ευρωπαϊκά ματς με τη Λέφσκι Σόφιας. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό-σοκ από τους Βούλγαρους, καθώς επίσης στις δύο αναμετρήσεις πέτυχε μόλις ένα γκολ.

Η επόμενη αναμέτρηση που έχασε ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν για λόγους ξεκούρασης, στη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στην Καλαμάτα, σε ένα ματς που ήταν τυπική διαδικασία για τον Δικέφαλο μετά το σκορ του πρώτου αγώνα (0-2, 2-0).

Η τελευταία αναμέτρηση και η απώλεια βαθμών στους «Ζωσιμάδες», ήταν μόλις το τέταρτο παιχνίδι που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν ο Ολιβέιρα. 

Το πρόβλημα στο σκοράρισμα και η αναποτελεσματικότητα, έχουν οδηγήσει τον Δικέφαλο στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και σε αρκετά «στραβά» αποτελέσματα, σε αναμετρήσεις που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο.

Σε 24 αγωνιστικές πρωταθλήματος, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πετύχει 36 γκολ από τα οποία τα επτά ανήκουν στον Πορτογάλο φορ.

Από την άλλη, ο δεύτερος επιθετικός της ομάδας, Μπράντον Τόμας, έχει πετύχει έξι τέρματα από τα οποία τα τέσσερα ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα, είναι ο ποδοσφαιριστής που φαίνεται να ταιριάζει ιδανικά στα πλάνα του Λουτσέσκου και στον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν προσωπική επιλογή του προπονητή το καλοκαίρι του 2021, με τον Ρουμάνο τεχνικό να πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του από την αρχή.