Μόχθησε για το VAR ο ΠΑΟΚ και τώρα το βρίσκει μπροστά του
i

Στέφανος Τζίμας/©intime

Μόχθησε για το VAR ο ΠΑΟΚ και τώρα το βρίσκει μπροστά του

Μάνος Τσαλγατίδης 13:30 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 26.02.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ και την απαράδεκτη στάση του VAR κατά του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που πάλεψε, φώναξε, και μόχθησε για να έρθει το Video Assistant Referee, δηλαδή το σύστημα VAR στην Ελλάδα. Και όμως από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και έπειτα, κάτι έχει αλλάξει. Κάτι δεν πάει καλά. Είναι λες και όσοι χειρίζονται το VAR στα ματς του Δικεφάλου παθαίνουν μερική ή ολική... τύφλωση.

Μετά την πεντακάθαρη κλοπή του ΠΑΟΚ από τους Τζήλο (VAR), Καλαμπόκη (AVAR) και Σινιοράκη (βοηθός) στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα ήρθε και η φάση με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Η μπάλα ρόλαρε πάνω σε χέρι αμυντικού του ΠΑΣ, άλλαξε τροχιά και όμως Τσακαλίδης και Σαμοΐλης δεν είδαν τίποτα. Οκ, ίσως οι άνθρωποι να είχαν πάρει τον αετό τους και να τον είχαν βγάλει για πέταγμα μέρες που είναι.

Χωρίς τους φιλάθλους του ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με Λαμία - «Μπλόκο» από την αστυνομία

Χωρίς τους φιλάθλους του ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με Λαμία - «Μπλόκο» από την αστυνομία

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας έβαλε «μπλόκο» στην οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Λαμία (1/3, 18:00).

Πλέον με το VAR δεν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη και ειδικά σε τέτοιες καθαρές φάσεις. Δεν γίνεται να βλέπουμε εμείς με ζουμ στα κινητά μας πως η μπάλα βρίσκει στο χέρι και το VAR να θεωρεί πως δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα και αποδεικνύει πως κάτι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά το ματς.

Δεν μιλάμε για μια φάση που υπάρχει η περίπτωση αμφιβολίας, μιλάμε για ένα πεντακάθαρο χέρι στην περιοχή του ΠΑΣ. Μιλάμε για ένα VARίσιο πέναλτι. Το VAR ήρθε στην χώρα για να βοηθήσει και να ρίξει φως στον σκοταδισμό της διαιτησίας, όχι για να την κάνει χειρότερη!

Τώρα όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ πέταξε ένα πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια. Ο Δικέφαλος στο πρώτο μέρος ήταν μια ομάδα ασύνδετη, χωρίς ένταση, χωρίς φαντασία και με μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Ο Φιλίπε Σοάρες έδειξε πως του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, ενώ στο κλίμα του αγώνα δεν είχαν μπει ιδιαίτερα και οι Τάισον, Μπράντον, Νάρεϊ.

Στο δεύτερο μέρος κάπως η κατάσταση άλλαξε με τις αλλαγές του Λουτσέσκου, αλλά ο ΠΑΟΚ και πάλι δυσκολευόταν να σπάσει την κλειστεί και σφιχτή αμυντική γραμμή του ΠΑΣ. Η αλήθεια είναι πως φάνηκε αρκετά η απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος ωστόσο αν αγωνιζόταν ίσως να έβγαζε μυϊκό θέμα.

Το μοναδικό θετικό από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ για τους «ασπρόμαυρους» ήταν η παρουσία του Στέφανου Τζίμα. Ο νεαρός μπήκε στο παιχνίδι και έδειξε πως έχει το ταλέντο και το σωστό μεντάλιτι. Πιστέψτε με, μετά τον Κωνσταντέλια αυτός είναι το νέο μεγάλο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου...