ΠΑΟΚ: Η περίπτωση του Κετζιόρα και η ρήτρα... πολέμου
i

Τόμας Κετζιόρα / © Photo by Boris Streubel - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

ΠΑΟΚ: Η περίπτωση του Κετζιόρα και η ρήτρα... πολέμου

Μάνος Τσαλγατίδης 23:13 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:18 - 19.01.2023

Ο Τόμας Κετζιόρα προτάθηκε στον ΠΑΟΚ και ο «Δικέφαλος του Βορρά» κοιτάζει με... καλό μάτι την περίπτωση του, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να διευκολύνει τους Θεσσαλονικείς.

Η περίπτωση του Πολωνού, Τόμας Κετζιόρα, φαίνεται να προτάθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης φαίνεται να τη «γλυκοκοιτάζει». Ο έμπειρος μπακ αγωνίζεται για λογαριασμό της Ντιναμό Κιέβου, στην οποία επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι μετά από δανεισμό στη Λεχ Ποζνάν.

Η φυγή του από την Ουκρανία μοιάζει δεδομένη και μάλιστα αυτό είναι κάτι το οποίο βοηθάει τον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού μπορεί να αποκτήσει τον παίκτη ως ελεύθερο. Με αφορμή τον πόλεμο στην χώρα της ανατολικής Ευρώπης υπάρχει ρήτρα λύσης συμβολαίου δίχως καμία επίπτωση, σε όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμεί να φύγει.

Τι εστί Κετζιόρα; Ο 28χρονος είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στο αριστερό. Μάλιστα, ο ίδιος έχει αγωνιστεί και ως σέντερ μπακ και ως εκ τούτου θα αποτελέσει μία καλή λύση για τα «μετόπισθεν» στο ρόστερ του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η σταδιοδρομία του περιλαμβάνει δύο ομάδες, φορώντας 198 φορές την εμφάνιση της Ντιναμό Κιέβου (18 ματς τη φετινή σεζόν) και 158 εκείνη της Λεχ Ποζνάν. Όσον αφορά το εθνικό επίπεδο, ο διεθνής αμυντικός έχει αγωνιστεί 40 φορές με την ομάδα του Λεβαντόβσκι, χωρίς ωστόσο να επιλεγεί στην αποστολή της Πολωνίας για το φετινό Μουντιάλ.