Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στην Τούμπα απέναντι σε Κροάτες

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στην Τούμπα απέναντι σε Κροάτες

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στη ρεβάνς της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ντίναμο, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ παρουσίασε το εντός έδρας παρελθόν του Δικεφάλου με ομάδες της Κροατίας.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του έναν «τελικό»!

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς (2-0) κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ για τους «16» του Conference League και πλέον σειρά παίρνει η ρεβάνς της Τούμπας.

Μπορεί το έργο να είναι δύσκολο, ωστόσο ο Δικέφαλος θα διεκδικήσει μέχρι τέλους όλες τις πιθανότητες για ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με αφορμή την επερχόμενη ρεβάνς, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της το εντός έδρας παρελθόν του Δικεφάλου κόντρα στις ομάδες της Κροατίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ:

«Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα του επαναληπτικού κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της Τούμπας, για την φάση των 16 του UEFA Europa Conference League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.

4 φορές έχει υποδεχθεί ομάδα από την Κροατία ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Η πρώτη που αντιμετώπισε στη Θεσσαλονίκη ήταν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 και επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Βλάνταν Ίβιτς. Η αναμέτρηση ήταν για την 2η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa League 2010-11.

Η επόμενη ήταν η Λοκομοτίβα Zάγκρεμπ για τα προκριματικά του UEFA Europa League 2015-16 και ενώ ο Δικέφαλος είχε ηττηθεί με 2-1 στην Κροατία, επικράτησε με 6-0 στη ρεβάνς και πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Το 2021-22 ήταν η σειρά της Ριέκα να επισκεφθεί την Τούμπα για τα Play Offs του UEFA Europa Conference League και η ισοπαλία 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων με την ρεβάνς της Κροατίας να τελειώνει με νίκη 2-0 του ΠΑΟΚ που πήρε την πρόκριση.

Στην αρχή της φετινής σεζόν, στις 17 Αυγούστου 2023 η Χάιντουκ Σπλιτ ήταν ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Conference League και μετά το 0-0 στην Κροατία, ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου απέκλεισε τη Χαρτς από τη Σκωτία και αγωνίστηκε στους ομίλους της διοργάνωσης.

Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει πλέον εννέα αγώνες με ομάδες από την Κροατία εντός και εκτός έδρας, όπου μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Αυτή τη σεζόν έχει δώσει 13 αναμετρήσεις για τα προκριματικά, αλλά και τον όμιλο του UEFA Europa Conference League και ο απολογισμός του είναι εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Εκτός έδρας έχει καλύτερη συγκομιδή, αφού μετρά πέντε νίκες και μια λευκή ισοπαλία και μια ήττα σε επτά αναμετρήσεις, με το 0-0 να είναι στην Κροατία με την Χάιντουκ Σπλιτ, όπως και η ήττα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αφού είχαν συναντηθεί και στους ομίλους του Europa League το 2010-11. Τότε είχε κάνει δύο νίκες με 1-0 στη Θεσσαλονίκη και 1-0 στο Ζάγκρεμπ».