Οι φίλοι του ΠΑΟΚ γιόρτασαν με πυρσούς και συνθήματα τα γενέθλια του συλλόγου: «Χρόνια πολλά Δικέφαλε» (vid)

Οι πανηγυρισμοί μετά την άνοδο

i

© Intime

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ γιόρτασαν με πυρσούς και συνθήματα τα γενέθλια του συλλόγου: «Χρόνια πολλά Δικέφαλε» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:26 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:30 - 20.04.2024

«Πανικός» επικράτησε έξω από τη Μίκρα μετά την άνοδο του ΠΑΟΚ στο Futsal, με τους φίλους του συλλόγου να στήνουν ένα ατελείωτο πάρτι για τα 98α γενέθλια.

Το τμήμα futsal του ΠΑΟΚ πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη εθνική του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τη νίκη με 3-2 επί τον Θρακομακεδόνων στη Μίκρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ήδη στα σαλόνια της Super League futsal.

Όπως αναμενόταν, μετά τη λήξη του ματς επικράτησε μία «ασπρόμαυρη» έκρηξη στο κλειστό με κόσμο και παίκτες να στήνουν ένα ατελείωτο πάρτι, με αφορμή και τα 98α γενέθλια.

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ!

«98 χρόνια δίπλα σε λύπες, χαρές, επιτυχίες, αποτυχίες, δάκρυα κάθε λογής, μάχες. Πάντα ακολουθώντας έναν δικό μας ξεχωριστό τρόπο ζωής, χωρίς ποτέ να κάνουμε πίσω. 98 χρόνια αρχών, αξιών, πίστης κι αφοσίωσης. 98 χρόνια κι όσο κι αν προσπάθησαν, κανείς δεν κατάφερε να μας λυγίσει. 98 χρόνια ΠΑΟΚ! Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ μας! Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τόσο τυπική κι όμως κομβικής σημασίας απόφαση.

Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη. Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων μάρκας «Λήθη» που κάπνιζε.

Το, δε, πρώτο ΔΣ απαρτιζόταν από τους: Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου, Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός, Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας, Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης, Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης», ανέφερε μεταξύ άλλων στο αφιέρωμά της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.