Φεύγει για το Κόπα Άφρικα ο Εκόνγκ - Τα σημαντικά ματς που θα τον στερηθεί ο ΠΑΟΚ

Φεύγει για το Κόπα Άφρικα ο Εκόνγκ - Τα σημαντικά ματς που θα τον στερηθεί ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 19:20 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 29.12.2023

Ο Νιγηριανός αμυντικός Τροστ Εκόνγκ κλήθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του για το Κόπα Άφρικα 2024 κι ασφαλώς ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί μία σημαντική λύση στην άμυνα σε ένα κρίσιμο σημείο.

Ο ΠΑΟΚ είδε σήμερα κι επίσημα ότι ο Τροστ Εκόνγκ κλήθηκε στην εθνική Νιγηρίας για το Κόπα Άφρικα 2024 που θα διεξαχθεί 13 Γενάρη με 11 Φεβρουαρίου στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ασφαλώς ένα πλήγμα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού σε μία περίοδο με αρκετά κρίσιμα ματς μένει με έναν δεξιό στόπερ, τον Κεντζιόρα.

Ο Τροστ Εκόνγκ θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τον ΟΦΗ στις 3 Γενάρη του και μετά θ' αποχωρήσει. Οπότε θα χάσει το ντέρμπι με τον Άρη στις 7 του μήνα. Δεδομένα θα λείψει στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Βόλο, ενώ θα λείψει και στους αγώνες πρωταθλήματος με ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Βόλο εκτός, Παναθηναϊκό εντός. Η Νιγηρία είναι παραδοσιακή δύναμη στην Αφρική κι αναμένεται να προχωρήσει. Οπότε υπάρχει κίνδυνος στη συνέχεια να χάσει και τους αγώνες με Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά κι ένα ακόμα ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Η Νιγηρία είναι στον πρώτο όμιλο με τη διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού, την Ισημερινή Γουινέα και τη Γουινέα Μπισάου.

Στις 14 Γενάρη με την Ισημερινή Γουινέα είναι το πρώτο ματς. Το δεύτερο είναι στις 18 Γενάρη 2024 με την Ακτή Ελεφαντοστού και το τρίτο στις 22 του επόμενου μήνα με την Γουινέα Μπισάου.

Προκρίνονται στη φάση των «16» οι δύο πρώτοι από τους έξι ομίλους και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στις 27/1 με 30/1 θα πραγματοποιηθεί η φάση των 16. Στις 2-3 Φεβρουαρίου τα προημιτελικά, στις 7/2 οι ημιτελικοί, στις 10 Φεβρουαρίου είναι ο μικρός τελικός και στις 11/2 ο μεγάλος τελικός.