Χωρίς τους οπαδούς της η Ντίναμο Ζάγκρεμπ στη ρεβάνς της Τούμπας

Οπαδοί Ντίναμο

i

© Intime

Χωρίς τους οπαδούς της η Ντίναμο Ζάγκρεμπ στη ρεβάνς της Τούμπας

Οι οπαδοί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ δεν θα δώσουν το παρών στην Τούμπα για τη ρεβάνς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Όπως ενημερωθήκατε πριν από λίγα λεπτά, η κλήρωση της Νιόν έφερε στον ΠΑΟΚ την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα από την Κροατία θα κοντραριστεί με τον Δικέφαλο του Βορρά για τους «16» του Conference League, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο ματς στην έδρα της Ντιναμό, «Μαξιμίρ», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου και η ρεβάνς της Τούμπας μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 14 του ίδιου μήνα.

Όπως αναμένεται, οι δύο αναμετρήσεις σε Ζάγκρεμπ και Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία των φιλοξενούμενων οπαδών. Έπειτα από τα θλιβερά γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια κι οδήγησαν στον θάνατο του οπαδού της Ένωσης, Μιχάλη Κατσούρη, πάρθηκε η απόφαση από την UEFA να μη μεταβούν σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια για τη σεζόν 2023-2024 οι φίλοι της Ντίναμο, οι οποίοι είναι αρκετά γνωστοί στη νότια Ευρώπη.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα έχουν υιοθετήσει ακροδεξιές πεποιθήσεις, ενώ δεν έχουν διστάσει να κάνουν πορείες σε ευρωπαϊκές πόλεις χρησιμοποιώντας ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Από την άλλη πλευρά, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο επίσης η κροατική αστυνομία να επιτρέψει τη μετακίνηση Ελλήνων οπαδών στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί η οριστική απόφαση.

Να θυμίσουμε πως στα φετινά παιχνίδια του καλοκαιριού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Χάιντουκ για τα προκριματικά του Conference League, δεν υπήρξε μετακίνηση οπαδών σε Σπλιτ και Τούμπα έπειτα από απόφαση της UEFA.