Ο ΠΑΟΚ έφτασε τα 34 γκολ στην Ευρώπη φέτος και συνεχίζει!

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τα 34 γκολ στην Ευρώπη φέτος και συνεχίζει!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:32 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 16.03.2024

Ο εντυπωσιακός απολογισμός του ΠΑΟΚ σε επίπεδο παραγωγής τερμάτων στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν και ο στόχος για ανάλογη συνέχεια.

Στις αναμετρήσεις με την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ και με τον Άρη στην πρεμιέρα των play offs, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ακίνδυνος. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μέτρησε δύο ήττες (2-0, 0-1) και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, η ρεβάνς της Τούμπας απέναντι στο σύνολο του Γιακίροβιτς αποτέλεσε μία... επιθετική πρόκληση.

Αρχικά ο Δικέφαλος έπρεπε να επιστρέψει στα γκολ και στη συνέχεια να πάρει τη νίκη με τουλάχιστον τρία τέρματα διαφορά με σκοπό να πάρει την πρόκριση. Κι έτσι έγινε! Ο ΠΑΟΚ όχι απλά διέσυρε τους Κροάτες, αλλά βρήκε και δίχτυα πέντε φορές (5-1), με αποτέλεσμα η εκτελεστική δεινότητα της ομάδας να επιστρέψει για τα καλά.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς μετράνε 34 γκολ σε 14 ματς στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν κι άπαντες στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτό το επίτευγμα.

Σειρά τώρα έχει η Μπριζ, με την οποία θα κοντραριστεί ο Δικέφαλος του Βορρά για τα προημιτελικά πρώτα στο «Γιαν Μπρέιντελ» στις 11 Απριλίου και μία εβδομάδα αργότερα στην Τούμπα (18/4).

Κανένας δεν μπορεί να ορίσει το ευρωπαϊκό ταβάνι του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, μετά τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Η κληρωτίδα του... χαμογέλασε χθες (15/3) στη Νιόν της Ελβετίας, το ξέσπασμα κόντρα στην Ντίναμο έστειλε το «μήνυμα» και οι επερχόμενες αναμετρήσεις με τους Βέλγους με φόντο τα ημιτελικά του Conference League, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πάμε να θυμηθούμε τα 34 γκολ του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη...

Προκριματικά Conference League (13 γκολ)

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - ΠΑΟΚ 1-4

Χάιντουκ - ΠΑΟΚ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ 3-0

Χαρτς - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

Όμιλος Conference League (16 γκολ)

Ελσίνκι - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ 2-1

Αμπερντίν - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

Άιντραχτ - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

Φάση των «16» Conference League (5 γκολ)

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

ΠΑΟΚ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 5-1