Το ντεμπούτο του Καρασκάλ στη θέση του Χάμες, το τακουνάκι και η νίκη εναντίον του Πινέδα και το γκολ κόντρα στον Χουάνγκ! (vids)
i

© Instagram & Intime

Το ντεμπούτο του Καρασκάλ στη θέση του Χάμες, το τακουνάκι και η νίκη εναντίον του Πινέδα και το γκολ κόντρα στον Χουάνγκ! (vids)

Γιώργος Σακελλαρίου 10:09 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 27.02.2024

Ο Κολομβιανός Χόρχε Καρασκάλ που θέλει ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τον Πινέδα της ΑΕΚ και τον Χουάνγκ του Ολυμπιακού. Είναι συμπαίκτης, παράλληλα, με τον πρώην άσο των Πειραιωτών Χάμες Ροντρίγκες.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να φέρει στην Τούμπα, σύμφωνα με τον Ιταλό ρεπόρτερ Φαμπρίτσιο Ρομάνο, έναν ιδιαίτερα ποιοτικό παίκτη, τον Χόρχε Καρασκάλ.

Η περίπτωσή του, βέβαια, δεν είναι απλή, αφού ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έως το 2026. Λόγω των συνθηκών, όμως, με την απαγόρευση συμμετοχής των ρωσικών ομάδων στην Ευρώπη, ο διεθνής Κολομβιανός αναζητεί άλλη ομάδα και ο ΠΑΟΚ φέρεται να έχει δίαυλο επικοινωνίας με τον ρωσικό σύλλογο και φυσικά τον ποδοσφαιριστή. Ο Ρομάνο, μάλιστα, έγραψε ότι ο ΠΑΟΚ δίνει 4,5 εκατ. ευρώ και 50% ποσοστό μεταπώλησης για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό.

Ο Καρασκάλ, πάντως, αν έρθει στην Ελλάδα θα τεθεί αντιμέτωπος με δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League και στον ίδιο χώρο δράσης μ’ αυτόν. Τον Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ και τον Ινμπεόμ Χουάνγκ του Ολυμπιακού. Άξιο αναφοράς, όμως, είναι και το γεγονός ότι είναι συμπαίκτης στην εθνική με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, τον Χάμες Ροντρίγκες και φυσικά έχει συνυπάρξει με τον σπουδαίο Ρανταμέλ Φαλκάο.

Συμπαίκτης με Χάμες

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός έχει 6 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, 1 γκολ και 2 ασίστ. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το εθνόσημο στις 25/9/22 στη φιλική νίκη με 4-1 επί της Γουατεμάλας. Σ’ εκείνο το ματς μπήκε στο 64’ κι αντικατέστησε τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Χάμες Ροντρίγκες! Ο τελευταίος είχε κάνει το 1-0, ενώ ο Καρασκάλ έδωσε την ασίστ στον Ασπρίγια για το 4-0 (τελικό σκορ όπως αναφέραμε 4-1). Λίγες μέρες δηλαδή, πριν ο ΠΑΟΚ στις 17/10/22 περάσει νικηφόρα από τον Πειραιά με 2-1, όπου είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Χάμες…

Δείτε το ντεμπούτο του Καρασκάλ στη θέση του Χάμες Ροντρίγκες.

Κόντρα στον Πινέδα

Στις 28/9/22 στη δεύτερη συμμετοχή του με την εθνική Κολομβίας, έπαιξε αλλαγή και συγκεκριμένα μπήκε στο 46' στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στο Μεξικό. Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ως αλλαγή (μπήκε στο 77') ο μέσος της ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα και οι Κολομβιανοί επικράτησαν 3-2 με ανατροπή, ενώ έχαναν 2-0. Ο Καρασκάλ, μάλιστα, με εκπληκτικό τακουνάκι έδωσε την ασίστ για το 2-2 του Σινίστερα. Βασικός με το Μεξικό ήταν και ο μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, ο στόπερ Νέστορ Αραούχο. Στις 20 Νοεμβρίου έπαιξε και πάλι ως αλλαγή (μπήκε στο 46’) στην εντός έδρας φιλική νίκη με 2-0 επί της Παραγουάης.

Δείτε τον Καρασκάλ κόντρα στο Μεξικό και την ασίστ με τακουνάκι για το 2-2.

Γκολ εναντίον του Χουάνγκ

Έκτοτε, με την εθνική Κολομβίας ο Καρασκάλ έχει συμμετοχές μόνο ως βασικός. Η 24η Μαρτίου 2023, πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, είναι ασφαλώς μία μέρα που δεν θα ξεχάσει. Όχι μόνο ξεκίνησε για πρώτη φορά με την Κολομβία, αλλά πέτυχε και το πρώτο του γκολ. Ο Καρασκάλ ξεκίνησε στο εκτός έδρας φιλικό με τη Νότια Κορέα. Ήταν αριστερό εξτρέμ και ο Χάμες δεκάρι.

Στη Νότια Κορέα βασικός ήταν ο άσος του Ολυμπιακού Ινμπεόμ Χουάνγκ. Οι Ασιάτες προηγήθηκαν 2-0 με το αστέρι τους, τον Σον της Τότεναμ (10’, 45’+2’), αλλά η Κολομβία απάντησε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 46’ ο Χάμες έκανε το 2-1 και στο 49’ ο Καρασκάλ, ο οποίος είχε πάρει και κίτρινη κάρτα στο 35’, ισοφάρισε σε 2-2 με δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από ασίστ του Μουνιόθ.

Δείτε το γκολ του Καρασκάλ στο 49' κόντρα στη Νότια Κορέα.