Ο «άστεγος» Μπίσεσβαρ, ο Ελ Καντουρί που πλησιάζει στην Άσκολι και ο τρίτος σερί «Δικέφαλος» για τον Νέλσον Ολιβέιρα!

Ο Ολιβέιρα με τον Ελ Καντουρί.

i

©intime

Ο «άστεγος» Μπίσεσβαρ, ο Ελ Καντουρί που πλησιάζει στην Άσκολι και ο τρίτος σερί «Δικέφαλος» για τον Νέλσον Ολιβέιρα!

Ο Νέλσον Ολιβέιρα μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ υπέγραψε στην Κόνιασπορ που έχει επίσης έμβλημα έναν δικέφαλο αετό, ο Ελ Καντούρι... ξέπεσε στην Άσκολι και ο Μπίσεσβαρ που ακόμα είναι ελεύθερος.

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια.

Το ίδιο φυσικά και το ποδόσφαιρο. Πως να εξηγήσεις, άλλωστε, ότι η νέα ομάδα του 32χρονου (8/8/91) Νέλσον Ολιβέιρα έχει κι αυτή σήμα τον «Δικέφαλο Αετό»! Δύο χρόνια στην ΑΕΚ. Ακόμα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολιβέιρα που προτάθηκε και στον Παναθηναϊκό, ήταν έναν ολόκληρο καλοκαίρι ελεύθερος. Πριν από δύο μέρες κατέληξε στον επόμενο σταθμό του. Θα είναι η γειτονική Τουρκία. Συγκεκριμένα, θα μεταφερθεί στην κεντρική Τουρκία, στην Ανατολία. Στο Ικόνιο με την πλούσια ελληνική παράδοση και ιστορία. Ο Ολιβέιρα συμφώνησε με την Κόνιασπορ, η οποία πέρσι τερμάτισε όγδοη και φέτος είναι δεύτερη, έπειτα από τέσσερις αγώνες. 

Τα πρώτα χρώματα του συλλόγου ήταν ασπρόμαυρα και είχε έμβλημα έναν αετό. Η ομάδα ιδρύθηκε τον ιούνιο του 2022, λίγο πριν τη Μικρασιατική καταστροφή. Το 1965 συγχωνεύτηκε με τις Μεράμσπορ, Σελτζούκσπορ και Τσιμέντοσπορ. Στη συνέχεια συγχωνεύτηκε και με την Κόνια Γκεντσλεμπιρλίγκι, άλλαξε τα χρώματά της σε πράσινο και λευκό κι έκτοτε έχει δικέφαλο αετό για έμβλημα. 

Ο Ολιβέιρα στην ΑΕΚ είχε 70 αγώνες, 26 γκολ και 10 ασίστ, ενώ στον ΠΑΟΚ μέτρησε 45 ματς, 10 γκολ και 4 ασίστ. Ο ίδιος δυσκολεύτηκε να βρει ομάδα στα οικονομικά στάνταρ που ήθελε και τελικά πήγε σε μία τουρκική ομάδα που δεν έχει τεράστια ιστορία και δυναμική. 

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ένας ακόμα έμπειρος παίκτης που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, έπειτα από έξι σεζόν, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ είναι μία ανάσα από την Άσκολι. Η τελευταία βρίσκεται σε παρακμή εδώ και πολλά χρόνια, έχει οικονομικά θέματα και φυσικά ο 33χρονος Μαροκινός μέσος με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έβγαλε στον ΠΑΟΚ, δεν ήταν απλό να βρει ομάδα.

Με το πλουσιοπάροχο, μάλιστα, συμβόλαιο που είχε στον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Καντουρί μέτρησε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 173 αγώνες, 10 γκολ και 13 ασίστ κι αν ήταν υγιής εύκολα θα είναι περισσότερα από 250 ματς...

Όσον αφορά τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, παραμένει «άστεγος» και δεν φέρεται ακόμα να είναι κοντά σε μία ομάδα. Ο 35χρονος πλέον Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός, ήταν μέλος μίας χρυσής γενιάς στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορούσε πλέον να προσφέρει περισσότερα. 

Έμεινε ελεύθερος, ήταν πρόσφατα και στην Τούμπα για παιχνίδι του ΠΑΟΚ, αλλά ποδοσφαιρικά δεν είναι ξεκάθαρο που θα καταλήξει. Στον ΠΑΟΚ ο Ντιέγκο μέτρησε 251 αγώνες, 27 γκολ και 41 ασίστ και αγαπήθηκε από τον κόσμο.