Οριστικά τέλος για τον ΠΑΟΚ ο Τιάγκο Ντάντας, θα είναι συμπαίκτης με Παυλίδη, Χατζηδιάκο!

Ο Ντάντας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

i

©intime

Οριστικά τέλος για τον ΠΑΟΚ ο Τιάγκο Ντάντας, θα είναι συμπαίκτης με Παυλίδη, Χατζηδιάκο!

Γιώργος Σακελλαρίου 22:59 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:03 - 19.07.2023

Ο Τιάγκο Ντάντας, ο οποίος αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, θα παραχωρηθεί δανεικός από τη Μπενφίκα στην Αλκμάαρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κρατήσει τον Τιάγκο Ντάντας, ο νεαρός Πορτογάλος μέσος είχε προσαρμοστεί στην Τούμπα, δέθηκε με την ομάδα, αλλά η παραμονή δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Ο «Δικέφαλος» είχε οψιόν αγοράς τεσσάρων εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του 22χρονου Πορτογάλου, ο οποίος είναι διεθνής με την Ελπίδων της χώρας του και συμμετείχε στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι όποιες συζητήσεις είχαν οι Θεσσαλονικείς στις αρχές καλοκαιριού δεν καρποφόρησαν, ο Ζοσέ Μπότο, ο οποίος έφερε τον παίκτη και πλέον αποχωρεί από σύλλογο, δεν είχε ουσιαστικό ρόλο στον φετινό σχεδιασμό και η υπόθεση του Ντάντας ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε. Ο Ντάντας, ο οποίος στο παρελθόν έπαιξε δανεικός και στη Μπάγερν, στον ΠΑΟΚ κατέγραψε 39 συμμετοχές, είχε πέντε γκολ και δύο ασίστ.

Ο Ντάντας, λοιπόν, δεν μένει στον ΠΑΟΚ, αλλά ούτε και θα παίξει στη Μπενφίκα, με την οποία έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αλλά θα το επεκτείνει. Σύμφωνα με τή Record, οι «Αετοί» της Λισαβόνας έχουν συμφωνήσει με την ολλανδική Άλκμααρ, επίσης με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και τώρα η μεταγραφή, αφού η Άλκμααρ πούλησε παίκτες κι έχει ρευστό. Ο Ντάντας, λοιπόν, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα έχει συμπαίκτες στο εξής δύο Έλληνες διεθνείς, τον Βαγγέλη Παυλίδη και τον Παντελή Χατζηδιάκο.

Να θυμίσουμε ότι πριν αρκετό καιρό, τα πορτογαλικά ανέφεραν ότι ο Τιάγκο Ντάντας δύσκολα θα μείνει στον ΠΑΟΚ κι ότι υπάρχουν προτάσεις από άλλες ομάδες, οι οποίες μοιάζουν πιο ελκυστικές για τη Μπενφίκα απ’ αυτήν του «Δικεφάλου». Η αρχική συμφωνία ΠΑΟΚ και Μπενφίκα προέβλεπε το ποσό 7.000.000 ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του κι ένα ποσό της τάξης των 4.000.000 ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του Τιάγκο Ντάντας.