Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: «Ασπίδα» οι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες που δέχονταν απειλές

Οπαδοί της Άιντραχτ στην Τούμπα.

i

©intime

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: «Ασπίδα» οι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες που δέχονταν απειλές

Γιώργος Σακελλαρίου 14:05 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 18.10.2023

Οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της Χέμι Λειψίας, που έχουν καλές σχέσεις προστάτευσαν εστιατόριο που ανήκει σε Ισραηλινούς.

Η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον πόλεμο του Ισραήλ με την Παλαιστίνη έχει προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

Άλλοι τάσσονται υπέρ του Ισραήλ, άλλοι υπέρ της Παλαιστίνης και κανείς δεν φωνάζει ή δεν κάνει ουσιαστικές κινήσεις για ειρήνη και κατάπαυση του πυρός. Στην Ευρώπη η κατάσταση επίσης ξεφεύγει. Μία ενδιαφέρουσα ιστορία που αφορά έμμεσα τον ΠΑΟΚ, αφού στον όμιλό του στο Conference League είναι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έρχεται από τη Γερμανία.

Ένα ισραηλινό εστιατόριο χούμους στη Λειψία παρέμεινε κλειστό την περασμένη Παρασκευή μετά τις απειλές της Χαμάς ότι θα επιτεθεί σε Ισραηλινούς σε όλο τον κόσμο. Πολλοί οπαδοί της Χέμι Λειψίας και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης άκουσαν τις απειλές κι αποφάσισαν να μεταβούν στην επιχείρησε και να πουν στον ιδιοκτήτη του χώρου ότι θα τον κρατήσουν ασφαλή. Και τον ίδιο και την επιχείρησή του.

Οι οπαδοί των δύο συλλόγων έχουν μακροχρόνια φιλία και την περασμένη Παρασκευή η αντίπαλος του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την τοπική ομάδα της Λειψίας σε φιλικό αγώνα. Πολλοί φίλοι και των δύο ομάδων έκαναν αντιρατσιστικές χειρονομίες και κάποιοι κουνούσαν πανό υπέρ του Ισραήλ και κατά της Χαμάς.

Η Χέμι Λειψίας αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία στη Γερμανία, ενώ η Φρανκφούρτη που παίζει στο Conference League κόντρα στον ΠΑΟΚ, την περασμένη σεζόν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, αλλά ηττήθηκε από τη μεγάλη ομάδα της Λειψίας, τη Red Bull.