Συγκλονίζει φίλος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Μπριζ: «Μας χτυπούσαν σαν να είμαστε ζώα»
i

©intime

Συγκλονίζει φίλος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Μπριζ: «Μας χτυπούσαν σαν να είμαστε ζώα»

Δημήτρης Χούπης 20:21 - 12.04.2024

Ένας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Βέλγιο για το παιχνίδι με την Μπριζ περιέγραψε τα όσα έζησε, πριν από τον αγώνα, λέγοντας ότι η αστυνομία της πόλης τους φέρθηκε σαν ζώα.

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπριζ επισκιάστηκε από τα επεισόδια που έγιναν πριν από τον αγώνα, έξω από το γήπεδο της βελγικής ομάδας. Συγκεκριμένα, η βελγική αστυνομία χρησιμοποίησε την Αύρα για να σπάσει το πλήθος, ενώ την ίδια ώρα βαρούσε τους οπαδούς του Δικεφάλου που είχαν ταξιδέψει μέχρι εκεί για να δουν από κοντά την αναμέτρηση.

Ένας από τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα όσα έζησε στο Βέλγιο τονίζοντας πως η αστυνομία της πόλης τους φέρθηκε λες και είναι ζώα. Και όλα αυτά χωρίς να προκαλέσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι αστυνομικοί έπαιρναν τυχαία κόσμο και τον έγδυνε χωρίς κανέναν λόγο, ενώ και τον ίδιο τον έβρεξαν και έμεινε για πάνω από 5,5 ώρες βρεγμένος.

Βουλευτής ΝΔ για το Μπριζ - ΠΑΟΚ: «Η οργάνωση της βελγικής αστυνομίας θύμιζε σκηνικό πολέμου - Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»
CONFERENCE LEAGUE

12:14 - 12.04.2024

Βουλευτής ΝΔ για το Μπριζ - ΠΑΟΚ: «Η οργάνωση της βελγικής αστυνομίας θύμιζε σκηνικό πολέμου - Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»

Tην στάση της βελγικής αστυνομίας απέναντι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Παίρνανε τυχαία κόσμο και τον γδύνανε. Έβλεπαν τα πρόσωπα των οπαδών και τους έλεγαν να γδυθούν. Όλα αυτά χωρίς να έχει υπάρξει κάποια πρόκληση, τίποτα απολύτως. Κάποια στιγμή ήρθε μια υδροφόρα και μας έριξε αρκετό νερό από πάνω μέχρι κάτω. Εγώ ήμουν 5,5 ώρες βρεγμένος, τον μπροστινό μου τον χτύπησαν στα πόδια, έπεσε κάτω και χτύπησε το κεφάλι του στον κάδο.

Εκεί ήρθαν τα ΜΑΤ και τρέξαμε όλοι μέχρι να καταλάβουμε τι έχει γίνει. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος, δεν πίστευα ότι με είχαν βρέξει, ήταν απίστευτο που άνοιξε η υδροφόρα και μας έβρεξε χωρίς καμία απολύτως πρόκληση. Πέταξαν τότε χημικά και άρχισαν να μας βαράνε και να μας κλωτσάνε για να μπούμε μέσα στα τουρνικέ και εκεί έκλεισαν τα ΜΑΤ την είσοδο.

Η ταλαιπωρία ήταν τεράστια, κάναμε ακριβώς ό,τι μας είπανε, παρκάραμε ακριβώς όπου μας είπανε, γιατί είχαμε δικό μας μέσο, πήγαμε με τα λεωφορεία που μας είπανε και όταν φτάσαμε εκεί, μας στοιβάξανε σαν ζώα. Μας είχαν στριμώξει σε έναν διάδρομο, είχαν βάλει ένα αυτοκίνητο κάθετα, για να περνάει ένας ένας. Είχαν κάνει μια διπλή φάλαγγα με ΜΑΤ και καθώς περνούσες σε έβριζαν και σε χτυπούσαν.

Έκαναν έλεγχο έναν-έναν και όταν περνούσες σε βαράγανε. Μετά φτάναμε σε ένα άλλο σημείο, που έκαναν σωματικό έλεγχο γιατί προηγουμένως δεν έκαναν τίποτα, απλά μας βαράγανε. Όταν περάσαμε και τον τελευταίο έλεγχο, είδα έναν με σπασμένα πλευρά τον είχα σαπίσει στο ξύλο, δεν ξέρω τι έγινε μετά αυτός. Μετά φτάσαμε στα τουρνικέ και δεν βάζανε κόσμο, παρόλο που τους λέγαμε ότι είχαμε εισιτήρια.

Κάποιοι τότε προσπάθησαν να πηδήξουν τα κάγκελα και τους έδειραν. Πάω πολλά χρόνια γήπεδο, παίρνω πάντα διαρκείας. Αυτό που είδα δεν ήταν ΠΑΟΚ, δηλαδή ήμασταν ήρεμοι, χαλαροί, μας έκαναν ό,τι έκαναν και εμείς δεν αντιδράσαμε. Δεν είδα ούτε μία πέτρα, ούτε ένα μπουκάλι να πέφτει, κάτι που στο παρελθόν έχουμε κάνει μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».