Η εκδοχή της βελγικής Αστυνομίας για τη χρήση βίας κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ

Η εκδοχή της βελγικής Αστυνομίας για τη χρήση βίας κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ

Sportal newsroom 11:40 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 12.04.2024

Όσα υποστηρίζει η βελγική Αστυνομία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Μπριζ πριν αλλά και μετά την αναμέτρηση των Βέλγων με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League.

Ο κακός χαμός έγινε έξω από το «Γιαν Μπρέιντελ» τόσο μία ώρα πριν του σέντρα του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ όσο και μετά το φινάλε της αναμέτρησης, όπου βρήκε τον «Δικέφαλο του Βορρά» ηττημένο με 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην προημιτελική φάση του Europa Conference League.

Αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μολονότι είχαν εισιτήριο δεν κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ένταση. Η αστυνομία έκανε «ντου» στα λεωφορεία των φίλων των «ασπρόμαυρων», προχώρησε σε συλλήψεις και καθώς υπήρχε μεγάλη ένταση έξω από το γήπεδο, προχώρησε και στη χρήση του κανονιού νερού!

Ξέσπασε ο αδερφός του Μπράντον Τόμας: «Είχαμε εισιτήριο και δεν μας άφηναν να μπούμε - Μας συμπεριφέρθηκαν σαν ζώα!» (pic)
CONFERENCE LEAGUE

09:55 - 12.04.2024

Ξέσπασε ο αδερφός του Μπράντον Τόμας: «Είχαμε εισιτήριο και δεν μας άφηναν να μπούμε - Μας συμπεριφέρθηκαν σαν ζώα!» (pic)

Ο αδερφός του Μπράντον Τόμας ταξίδεψε στο Βέλγιο με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά τη «μάχη» του ΠΑΟΚ με την Μπριζ και μέσα από το Instagram προχώρησε σε ένα ξέσπασμα, με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσαν να δουν το ματς από τις εξέδρες του Γιαν Μπρέιντελ» πήγαν σε καφετέριες για να το δουν. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν τα βελγικά Μέσα μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε νέα ένταση. Οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα, αν και δεν έχει γίνει ακόμη ο ακριβής απολογισμός. Εκείνοι προκειμένου να τους σταματήσουν χρησιμοποίησαν σπρέι. «Σήμερα μετράμε και τυχόν ζημιές στην κερκίδα όπου φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά και στη γύρω περιοχή», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπριζ, Lien Depoorter.