Ο Βιεϊρίνια ξεπέρασε Αθανασιάδη κι έγραψε ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Αντελίνο Βιεϊρίνια

i

© Intime

Ο Βιεϊρίνια ξεπέρασε Αθανασιάδη κι έγραψε ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:40 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 12.04.2024

Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, κατέγραψε κόντρα στην Μπριζ την 54ή ευρωπαϊκή συμμετοχή του με τα «ασπρόμαυρα».

Ο ΠΑΟΚ έχασε στο Βέλγιο αλλά δεν... χάθηκε!

Στο πλαίσιο του πρώτου ματς της προημιτελικής φάσης του Conference League, η Μπριζ υποδέχτηκε τον Δικέφαλο στο «Γιαν Μπρέιντελ» και πήρε τη νίκη κι ένα σημαντικό προβάδισμα (1-0).

Το εξαιρετικό πλασέ του Βέτλεσεν ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση και πλέον η πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης θα κριθεί στη ρεβάνς της Τούμπας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη (18/4, 22:00).

Μπορεί το σύνολο του Λουτσέσκου να αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων, όμως αυτή η πρώτη «μάχη» αποτέλεσε ξεχωριστή για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο πολύπειρος ηγέτης έφτασε τις 54 ευρωπαϊκές εμφανίσεις με τα «ασπρόμαυρα» και ταυτόχρονα ξεπέρασε τον Στέφανο Αθανασιάδη στη 2η θέση, που είχε 53. Πρώτος στη λίστα παραμένει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 60. 

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Πορτογάλος αρχηγός παραδέχτηκε ότι ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα κόντρα στη Μπριζ.

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν το παιχνίδι που θέλαμε να κάνουμε. Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Πήραμε το μάθημα μας σήμερα, πρέπει να βελτιωθούμε και να προετοιμαστούμε για τη ρεβάνς. Σίγουρα θα μας βοηθήσει και ο κόσμος, για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Προσπαθήσαμε να πιέσουμε όσο μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Μπριζ είναι μια πολύ καλή ομάδα που ξέρει να βγαίνει από αυτήν. Είχαμε προβλήματα, ανάμεσα στις γραμμές, αλλά καταφέραμε να τα μειώσουμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκαμε τους δικούς μας χώρους στην αντεπίθεση, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Θα προσπαθήσουμε στην ρεβάνς, να πάρουμε την πρόκριση για τα ημιτελικά με την βοήθεια του κόσμου μας».

Κοτάρσκι: «Με βοήθησε στο πέναλτι ο Ντεσπόντοφ»

Στις δηλώσεις του μετά το τελικό σφύριγμα, ο Κοτάρσκι μίλησε για την επέμβασή του στο πέναλτι του Τιάγκο.

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, μία ομάδα με ποιότητα και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Θα μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία. Παίζουμε την επόμενη εβδομάδα στην έδρα μας και έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι θα πάρουμε εμείς την πρόκριση».

Για τα όσα του είπε ο Ντεσπόντοφ πριν το πέναλτι του Τιάγκο: «Έχω μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθώ στα πέναλτι, είχα κάτι στο μυαλό μου, αυτά που είπαμε με τον Ντεσπόντοφ θα προτιμούσα να τα κρατήσω για εμένα, πάντως με βοήθησε».