Δικηγόρος 23χρονου οπαδού που πέταξε την κροτίδα: «Έσκασε δύο μέτρα μπροστά από τα κάγκελα της Θύρας 4 - Ήταν κίνηση πανηγυρισμού»

Θύρα 4

i

© Intime

Δικηγόρος 23χρονου οπαδού που πέταξε την κροτίδα: «Έσκασε δύο μέτρα μπροστά από τα κάγκελα της Θύρας 4 - Ήταν κίνηση πανηγυρισμού»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:48 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 23.02.2024

Ο Ηλίας Γκίνδης, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του 23χρονου που συνελήφθη στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τη ρίψη κροτίδας, μίλησε για το περιστατικό.

Λίγες ώρες μετά τη λήξη του ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό το οποίο βάφτηκε «ερυθρόλευκο» (1-4), οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου οπαδού. 

Ο ίδιος βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας και πέταξε μία κροτίδα κατά τη διάρκειά του αγώνα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Θυμίζουμε πως τα γήπεδα άνοιξαν και πάλι έπειτα από δύο μήνες, ωστόσο τα μέτρα είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα, πλέον προβλέπονται κυρώσεις για ρίψεις κροτίδας ή βεγγαλικών εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ηλίας Γκίνδης, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του 23χρονου μίλησε για τον πελάτη του και το συγκεκριμένο περιστατικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5

Αρχικά ανέφερε: «Όλοι γνωρίζετε τις αυστηρές κυρώσεις του αθλητικού νόμου με ποινές χωρίς ανασταλτικές συνέπειες, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η κροτίδα δεν στράφηκε εναντίον κάποιου και έσκασε 2 μέτρα μπροστά από τα κάγκελα της Θύρας 4, καθώς ο πελάτης μου πέταξε την κροτίδα με στόχο να πανηγυρίσει μετά το γκολ της ομάδας του. Ήταν μία κίνηση πανηγυρισμού και μόνο χωρίς πρόθεση να στοχεύσει κάποιον κάτι που αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο».

Προσθέτοντας: «Η ταυτοποίηση έγινε με τη χρήση κάμερας, ο ίδιος είναι φίλαθλος της ομάδας και μετά από αρκετή αναζήτηση κατέληξαν στον δράστη, έπειτα από αρκετές προσαγωγές. Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του, ανέλαβε τις ευθύνες του στα όρια του αυτοφώρου και από τη στιγμή που εμφανίστηκε και ανέλαβε τις ευθύνες του, εκτιμήθηκε μαζί με τον πρότερο έντιμο βίο του».