Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από ομάδα της Κροατίας - Η εξαιρετική παράδοση του Δικεφάλου

Χάιντουκ - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από ομάδα της Κροατίας - Η εξαιρετική παράδοση του Δικεφάλου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:41 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 23.02.2024

Η ευρωπαϊκή παράδοση του ΠΑΟΚ απέναντι σε ομάδες της Κροατίας.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό σερί που έχει χτίσει κόντρα σε ομάδες της Κροατίας!

Όπως ενημερωθήκατε πριν από λίγα λεπτά, η κλήρωση της Νιόν έφερε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα από την Κροατία θα κοντραριστεί με τον Δικέφαλο του Βορρά για τους «16» του Conference League, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο ματς στην έδρα της Ντιναμό, «Μαξιμίρ», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου και η ρεβάνς της Τούμπας μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 14 του ίδιου μήνα.

Ο Δικέφαλος στην πλούσια ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει αντιμετωπίσει οκτώ φορές ομάδες από την Κροατία, μετρώντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ έχει το απόλυτο σε προκρίσεις!

Συγκεκριμένα, η Ντίναμο Ζάγκρεμπ ήταν ο πρώτος αντίπαλος με τον οποίον ο ΠΑΟΚ κοντραρίστηκε στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 1-0 (56′ Ίβιτς) στην Τούμπα στις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Στην αναμέτρηση της Κροατίας πήρε πάλι τη νίκη με 1-0 (61′ Σαλπιγγίδης).

Με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ οι ασπρόμαυροι συναντήθηκαν τη σεζόν 2015-16 στον 2ο προκριματικό γύρο για το Europa League και η ήττα με 2-1 στην Κροατία δεν επηρέασε την πρόκριση του ΠΑΟΚ, αφού στη ρεβάνς ομάδα του Τούντορ επικράτησε με 6-0.

Η προτελευταία κροατική ομάδα που επισκέφτηκε το γήπεδο της Τούμπας πριν τη Χάιντουκ ήταν η Ριέκα. Στις 19 Αυγούστου του 2021, η ίδια έφυγε ισόπαλη από τη Θεσσαλονίκη (1-1) για τα play offs του Conference League, με τον ΠΑΟΚ να καθαρίζει την πρόκριση στη ρεβάνς (0-2).

Το φετινό καλοκαίρι, ο Δικέφαλος κοντραρίστηκε με τη Χάιντουκ, για τα προκριματικά του Conference League και πάλι. Στο πρώτο ματς στο Σπλιτ, οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες», ενώ στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (3-0) και την πρόκριση.