Ο Τάισον κέρασε, ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό κι έστειλε τον ΠΑΟΚ μόνο του στην κορυφή

Ο Τάισον κέρασε, ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό κι έστειλε τον ΠΑΟΚ μόνο του στην κορυφή

Γιώργος Σακελλαρίου 22:33 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 28.01.2024

Ο Τάισον είχε δύο ασίστ, ο Ντεσπόντοφ δύο γκολ και ο ΠΑΟΚ λύγισε στο ντέρμπι 2-1 τον Παναθηναϊκό. Έτσι, ο «Δικέφαλος» βρέθηκε μόνος του στην κορυφή. Το «τριφύλλι» ισοφάρισε από την άσπρη βούλα με το πρώτο γκολ του Μπακασέτα με την πράσινη φανέλα.

Η ποιότητα που έχουν Ντεσπόντοφ και Τάισον έκρινε το ντέρμπι κορυφής.

Ο Βραζιλιάνος τι κι αν έχει πατήσει τα 36 του χρόνια. Παίζει και τρέχει ως έφηβος, ενώ ο διεθνής Βούλγαρος εξτρέμ έχει εξελιχθεί σε εκτελεστή. Με τρομερές επιδόσεις σε γκολ και ασίστ κρατάει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Μόνο του.

Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα, είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά να ζήσει και με τις απουσίες, αφού δεν είχε διαθέσιμους τους φορ Ιωαννίδη, Σπόραρ, αλλά και τους Παλάσιος, Βέρμπιτς, Χουάνκαρ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κυνικός και με ένα γκολ προϊόν εξαιρετικού επιθετικού transition βρήκε δύο γκολ και πήρε τη νίκη με 2-1. Για το «τριφύλλι» το πρώτο γκολ του Μπακασέτα με τη φανέλα του, από την άσπρη βούλα, δεν ήταν αρκετό. Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν έχει πλέον συγκάτοικο στο ρετιρέ.

Ελάχιστες φάσεις, ακυρώθηκε γκολ

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά εύκολα λάθη στην τελική πάσα. Έτσι, δεν υπήρχαν και φάσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη απειλή στο 4’, όταν ο Μεϊτέ έδωσε στον Μπάμπα, αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπράντον έβαλε την προβολή προ του Ντραγκόβσκι, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 19’ ήταν η πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό. Σε βαθιά μπαλιά του Αράο, ο Σάστρε γλίστρησε, ο Αϊτόρ έστρωσε στον Μπακασέτα, όμως, το αριστερό σουτ του διεθνούς άσου εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε ψηλά και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Έκανε κι αυτός αρκετά λάθη, αλλά μετά το 30’ άρχισε να δείχνει πιο απειλητικός. Στο 37’, μάλιστα, σκόραρε από στατική φάση. Εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Μουργκ, η καρφωτή κεφαλιά του Κουλιεράκη κατέληξε στην αριστερή γωνία, όμως, ο νεαρός αμυντικός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ, αφού ελέγχθηκε στο VAR ακυρώθηκε.

Sportal Sunday Live με ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Κυριακής

Γκολ ο Ντεσπόντοφ

Στο 41’ από βαθιά μπαλιά του Κουλιεράκη, ο Ντεσπόντοφ στην πλάτη της άμυνας κατέβασε, ωστόσο, δεν κατάφερε να εκτελέσει. Στο 43’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με έναν τρόπο που γνωρίζει πολύ καλά. Την επιθετική μετάβαση. Λάθος πάσα του Αϊτόρ, ο Τάισον πήρε τη μπάλα, έφυγε σφαίρα στην κόντρα κι απέφυγε τον Αράο, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος από πλάγια δεξιά έκανε το δεξί διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Ντραγκόβσκι για το 1-0!

Το «τριφύλλι» προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 45’+5’ ο Αράο εξαπέλυσε μακρινό σουτ κι απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ ο Κοτάρσκι.

Τριπλή αλλαγή

Ο Φατίχ Τερίμ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έκανε τρεις αλλαγές! Απέσυρε τον Ούγκο κι έβαλε τον Αράο στόπερ, ενώ πέρασε τον Τζούριτσιτς φορ, αφού αποχώρησε ο Γερεμέγεφ!

Πέναλτι και 1-1

Στο 47’ το «τριφύλλι» ζήτησε πέναλτι. Ο Τάισον βρήκε με το δεξί πόδι τον Μπακασέτα στο δεξί πόδι κι ο Χάγκεν κάλεσε τον Σάγκι στο VAR, ο οποίος είδε την φάση κι έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 54’ ο Μουργκ σκόραρε σε νέα αντεπίθεση του ΠΑΟΚ σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε άμεσα ως οφσάιντ.

Χτύπησε ξανά ο Ντεσπόντοφ!

Στο 56’ ο «Δικέφαλος», ωστόσο, βρήκε και δεύτερο γκολ. Κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα, ο Τάισον απέφυγε σαν σταματημένο τον Βαγιαννίδη και γύρισε, ο Σάστρε άφησε τη μπάλα κάτω από τα πόδια για τον Ντεσπόντοφ κι αυτός νίκησε με δεξί σουτ εκ νέου τον Ντραγκόβσκι για το 2-1.

Οι Θεσσαλονικείς με την άμεση απάντηση πήραν ψυχολογία και έψαξαν και τρίτο γκολ. Στο 63’ σε ωραία επίθεση, ο Μουργκ εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά απέκρουσε στη δεξιά γωνία ο Ντραγκόβσκι.

Στο επόμενο λεπτό αποχώρησε τραυματίας και ο Βαγιαννίδης και πήγε δεξί μπακ ο Κώτσιρας. Ο Λημνιός έπαιξε δεξιά στην επίθεση και ο Μαντσίνι πήγε αριστερά.

Στο 71’ είχε καλή στιγμή το «τριφύλλι», όταν από σέντρα του Κώτσιρα από δεξιά, εκτέλεσε ο Μπακασέτας, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι.

Την ίδια στιγμή ο Λουτσέσκου έβαλε δεξιά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και πέρασε αριστερά τον Κωνσταντέλια.

Ο τελευταίος στο 74’ έκλεψε αριστερά τη μπάλα από τον Κώτσιρα κι εκτέλεσε με το δεξί εκτός περιοχής, αλλά αστόχησε.

Στο 80’ ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος σούταρε με το δεξί κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντραγκόβσκι. Στην εξέλιξη της φάσης αστόχησε ο Τόμας.

Στο 83’ από μπαλιά του Κωνσταντέλια, ο Μάρκος Αντόνιο έκανε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε άουτ.

Μεγάλες ευκαιρίες

Στο 86’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-2! Από πάσα του Μπακασέτα, ο Μλαντένοβιτς βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή τετ α τετ με τον Κοτάρσκι και πλάσαρε με το δεξί, όμως, ο Κροάτης απέκρουσε εκπληκτικά με το αριστερό χέρι. Στην αντεπίθεση ο Κωνσταντέλιας δεν κατάφερε να απειλήσει σε ένα ντέρμπι που είχε πλέον τρομερό ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι στο τέλος οπισθοχώρησαν και στο 95’ οι «πράσινοι» είχαν νέα καλή στιγμή, αλλά το αριστερό σουτ του Γεντβάι έφυγε λίγο άουτ!

MVP

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ πήρε δύο εξαιρετικές πάσες κι εκτέλεσε άψογα με το δεξί. Ο Τάισον έκανε τις πάσες και ο Βούλγαρος τις αξιοποίησε χαρίζοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο γεγονός φυσικά ότι ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα στην ισοφάριση του Παναθηναϊκού. Εκεί που οι πράσινοι βρήκαν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης ο διεθνής Βούλγαρος εξτρέμ έκανε το 2-1, το οποίο έμεινε έως το τέλος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

11 γκολ 10 ασίστ. Ο εκπληκτικός Ντεσπόντοφ έστειλε τον ΠΑΟΚ μόνο του στο ρετιρέ. Double double ήδη από τον εκπληκτικό διεθνή Βούλγαρο εξτρέμ. Ο Τάισον με 11 ασίστ στη σεζόν επίσης είναι καθοριστικός για τον «Δικέφαλο».

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (71’ Ζίβκοβιτς), Τάισον (71’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78’ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας(88’ Τζίμας).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ούγκο (46’ Τζούριτσιτς), Κώτσιρας, Αράο, Μπακασέτας, Μαντσίνι (89’ Βιλένα), Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ), Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν).

  • Λήξη στο ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ παίρνει τη νίκη με 2-1!
  • Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Αστόχησε εξ επαφής ο Γεντβάι από το σημείο του πέναλτι.
  • Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό στο 90+5 πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Έχει περάσει επιθετικός ο Γεντβάι, για να έχει έναν ψηλό παίκτη στην επίθεση ο Παναθηναϊκός.

  • Αναμένονται... θρίλερ τα τελευταία λεπτά στο ντέρμπι.
  • Έξι θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο Σοβαρός ΠΑΟΚ θα βρει και άλλο γκολ. Αρκεί να έχει τη σωστή τελική πάσα.

  • 89΄ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό έξω Μαντσίνι, μέσα Βιλένα.
  • Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ στο 88ο λεπτό. Μέσα Τζίμας και Σβαμπ, έξω Μπράντον και Οζντόεφ.
  • Μία ανάσα από την ισοφάριση το «τριφύλλι» και απίθανο στοπ από τον Κροάτη.
  • Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 86΄. Ο Κοτάρσκι νικάει σε τετ α τετ τον Μλαντένοβιτς.
  • Γλυκιά σέντρα του Κωνσταντέλια από τα αριστερά, ο Μάρκος Αντόνιο βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά δεν έγινε απειλητικός στο 84΄.
  • Σουτ του Κωνσταντέλια, δίωχνει σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι στο 81ο λεπτό.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Ίσως να βιάστηκε ο Τερίμ να βγάλει τον Γερεμέγεφ. Υπήρχε παίκτης στην αντίπαλη περιοχή, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έμεναν ψηλά και ο Τζούρισιτς δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτό τον ρόλο.

  • 78΄ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα Μάρκος Αντόνιο, έξω Μουργκ.
  • Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα, έκανε την κούρσα και δοκίμασε το σουτ, άουτ η μπάλα στο 75΄.
  • 72΄ Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας έξω Τάισον και Ντεσπόντοφ.
  • Εξαιρετική ενέργεια από τον Κώτσιρα στο 71΄, ο Έλληνας μπακ γύρισε για τον Μπακασέτα, εκείνος εκτέλεσε εξ επαφής και ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ στο 71ο λεπτό.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Δεν μπορεί να ανεβάσει τη μπάλα ο Παναθηναϊκός, η μεσαία γραμμή του έχει ξεχαρβαλωθεί και η μπάλα πηγαίνει απ’ ευθείας από την άμυνα στην επίθεση.

  • 68΄ Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.
  • Επιστροφή για τον Λημνιό σε ένα γνώριμο γήπεδο για τον ίδιο.
  • 64΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό έξω ο Βαγιαννίδης, μέσα ο Λημνιός.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, είναι αγριεμένος και ψάχνει κι άλλα γκολ.

  • Δυνατό σουτ του Μουργκ από καλή θέση, έδιωξε ο Ντραγκόφσκι στο 63ο λεπτό.
  • Ο Ντεσπόντοφ έχει φτάσει με αυτά τα δύο τέρματα τα 11 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 10 ασίστ τη φετινή σεζόν.
  • Συμπληρώθηκε μία ώρα αγώνα στην Τούμπα. Πλούσιο το θέαμα σε αυτό το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκό είναι παιδική χάρά. Δεύτερο φτηνό γκολ, με τους αμυντικούς να χάνουν εύκολα την κόντρα και τους μέσους να μην υπάρχουν πουθενά.

  • Οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα. Ο Τάισον πέρασε τον Βαγιαννίδη, έκανε το γύρισμα για τον Ντεσπόντοφ, ο Σάστρε άφησε πανέξυπνα και ο Βούλγαρος πλάσαρε σωστά για το 2-1 στο 56΄.
  • ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ξανά με τον Ντεσπόντοφ.
  • Ο Μουργκ βγήκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο υπάρχει οφσάιντ και το 1-1 παραμένει στο 54΄.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Είναι απορίας άξιο τι περίμενε ο Νορβηγός Σάγκι Ροχίτ. Το πάτημα στον Μπακασέτα φάνηκε από τα δημοσιογραφικά θεωρεία της Τούμπας, πόσο μάλλον στο τερέν. Η εκτέλεση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας ήταν εξαιρετική.

  • Και τώρα το ντέρμπι παίρνει φωτιά με το... καλημέρα στην επανάληψη!
  • Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
  • ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό στο 51ο λεπτό!
  • Κίτρινη κάρτα στον Τάισον.
  • Ο διαιτητής πηγαίνει να δει τη φάση και δείχνει άσπρη βούλα!
  • Για πάτημα του Τάισον στον Μπακασέτα εξετάζεται η φάση.
  • Ελέγχεται η φάση από το VAR.
  • Πτώση του Μπακασέτα μέσα στην περιοχή, οι πράσινοι ζητάνε πέναλτι στο 48ο λεπτό.
  • Έναρξη στο δεύτερο μέρος.
  • Τριπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Μέσα Μπερνάρ, Τζούρισιτς και Τσέριν, έξω Ουγκό, Γερεμέγεφ και Αϊτορ.
  • Λήξη στο πρώτο μέρος (1-0).
  • Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Η μπάλα στρώθηκε στον Αράο, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, με τον Κοτάρσκι να δηλώνει παρών και να διώχνει σε κόρνερ στο 45+4.
  • Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ξεκινάει από άλλη μία τραγική αντίδραση του Αϊτόρ. Ο Ισπανός είχε τη μπάλα έξω από την περιοχή του Κοτάρσκι και περίμενε μέχρι να του την κλέψουν και να βγουν στην κόντρα. Κάκιστος ο Ισπανός όταν έχει τη μπάλα.

  • Η πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά απέδωσε... καρπούς. Μπορεί το πρώτο γκολ των ασπρόμαυρων να ακυρώθηκε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος διανύει εξαιρετική περίοδο.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ έχει πατήσει γκάζι και τα κάνει όλα όμορφα.

  • Εξαιρετική αντεπίθεση για τον Δικέφαλο. Ο Τάισον έκανε την κούρσα, μοίρασε δεξιά στον Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο εξτρέμ να εκτελεί υποδειγματικά για το 1-0.
  • ΓΚΟΛ! Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ στο ντέρμπι στο 43ο λεπτό.
  • Ο Ντεσπόντοφ πάτησε περιοχή έπειτα από γέμισμα του Κουλιεράκη, με τους γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι στην πτώση του. Το ματς συνεχίζεται κανονικά.
  • Υπάρχει οφσάιντ σύμφωνα με την τεχνολογία! Το 0-0 παραμένει στην Τούμπα.
  • Η φάση ελέγχεται από το VAR. Εξετάζουν αν ο Κουλιεράκης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
  • Ο Κουλιεράκης εκμεταλλεύτηκε την καλοστημένη εκτέλεση φάουλ του Μουργκ και με μία κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0.
  • ΓΚΟΛ! Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ στο ντέρμπι στο 38΄.
  • Ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπάμπα παραχώρησε το κόρνερ στο 34΄.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο Τάισον δεν έχει μπει στο ματς και αυτό δυσκολεύει την επιθετική ανάπτυξη του Δικεφάλου.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Αϊτόρ και Μαντσίνι δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία και όταν παίρνουν τη μπάλα, παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις. Ο Γερεμέγεφ δεν έχει τροφοδοτηθεί καθόλου.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει κάνει τελική... Άλλο και αυτό.

  • Το 0-0 παραμένει στο 27ο λεπτό. Οι δύο ομάδες δεν παίρνουν ρίσκα, με αποτέλεσμα να λείπει το θέαμα.
  • Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ στο 26ο λεπτό. Έδιωξε η άμυνα των φιλοξενούμενων.
  • 24΄ Φάουλ για τον ΠΑΟΚ, πέρασε ανεκμετάλλευτο.
  • 19΄ Ο Αϊτόρ έστρωσε την μπάλα στον Μπακασέτα, ο Έλληνας διεθνής δοκίμασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις επιθέσεις τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όταν φτάνουν στην περιοχή του Κοτάρσκι, κάνουν εύκολα το λάθος και χάνουν την κατοχή.

  • Δεν είναι καλός ο ρυθμός σε αυτό το πρώτο 20λεπτο στο ντέρμπι της Τούμπας.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορεί να απειλήσει ακόμα.

  • Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, έδιωξε ο Κοτάρσκι με γροθιές και στη συνέχεια ο Μεϊτέ κέρδισε το φάουλ στο 12΄.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπαθούν να πιέσουν τον Κοτάρσκι, επειδή ξέρουν ότι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είναι πιο επιρρεπής στο λάθος.

  • Ο ΠΑΟΚ έχει την κατοχή σε αυτά τα πρώτα λεπτά, χωρίς να έχει γίνει απειλητικός ωστόσο.
  • Επικίνδυνο γύρισμα του Μπάμπα στο 4΄, ο Τόμας έκανε την προβολή και η μπάλα κατέληξε άουτ.
  • Σέντρα στο ντέρμπι! 
  • Οι παίκτες των δύο ομάδων κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Το δεύτερο ρίσκο είναι ο Βίτορ Ούγκο. Όχι λόγω αξίας. Επειδή προέρχεται από προετοιμασία και έδειξε κόντρα στον Ατρόμητο πως δεν έχει ρυθμό. Όμως, αυτόν προτιμά ο Τερίμ για παρτενέρ του Γεντβάι, αφού ανέβασε τον Αράο στο κέντρο.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Καλησπέρα. Αναμφίβολα, η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη είναι μεγάλη απώλεια. Ο Παναθηναϊκός χάνει τον πιο ποιοτικό και αποτελεσματικό επιθετικό του. Από την άλλη, τέτοιες καταστάσεις γεννούν ευκαιρίες και ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ σήμερα μπορεί να κερδίσει πόντους.

  • Το ζέσταμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε 15 λεπτά έχουμε σέντρα!
  • Την προηγούμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του Βόλου στο Πανθεσσαλικό (1-5), με την ασπρόμαυρη επίθεση να πετάει... φωτιές για ακόμη ένα ματς τη φετινή σεζόν.
  • Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εντός έδρας ήττα κόντρα στον Ατρόμητο (1-2) για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ την περασμένη αγωνιστική το σύνολο του Τερίμ πήρε τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (2-0).
  • Στο ματς του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο ανάμεσα στις δύο ομάδες, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν ισόπαλοι (2-2), με τον Γερεμέγεφ να... λυτρώνει τους πράσινους στο τέλος.
  • Οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων έχουν βγει για ζέσταμα.
  • Διαιτητής: Ροχίτ Σάγκι (Νορβηγία) 
    Βοηθοί: Όστεϊν-Σιμόν Ίτερλαντ (Νορβηγία), Τομ-Χάραλντ Γκόνεβικ (Νορβηγία) 
    Τέταρτος: Στάθης Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
    VAR: Τoμ-Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία) 
    AVAR: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου)
  • Όσον αφορά στις απουσίες, εκτός «μάχης» για τους Θεσσαλονικείς έμεινε ο τραυματίας Βιεϊρίνια, αλλά και οι Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ, Σαμάτα λόγω των υποχρεώσεών τους στο Κόπα Άφρικα. Ο Τανζανός φορ γνώρισε πρόσφατα τον αποκλεισμό με την Εθνική του ομάδα, ωστόσο δεν τέθηκε στη διάθεση του Λουτσέσκου.

    Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χουάνκαρ, Χόρντουρ Μάγκνουσον, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, Αντράζ Σπόραρ και Σεμπαστιάν Παλάσιος, ενώ τελευταία στιγμή έμεινε εκτός και ο Φώτης Ιωαννίδης.
  • Να θυμίσουμε πως το ντέρμπι της Τούμπας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση με στόχο την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

    Γι' αυτόν το λόγο, οι φίλοι του Δικεφάλου θέλησαν να «ντοπάρουν» ψυχολογικά το σύνολο του Λουτσέσκου από το ξενοδοχείο.
  • Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά ενόψει και του σημερινού (28/1) ντέρμπι:
  • Στα επτά τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος υπάρχει μόλις μια νίκη γηπεδούχου και αυτή έχει επιτευχθεί από τον ΠΑΟΚ στις 18 Ιανουαρίου 2023 για το Κύπελλο στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. 

    Στα έξι τελευταία με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ τα τέσσερα έχουν ολοκληρωθεί με σκορ 2-1, όπου υπάρχουν δύο νίκες για τον Δικέφαλο με αυτό το σκορ και δύο για τους Πράσινους. Οι άλλες δύο αναμετρήσεις υπήρξε μια νίκη 2-0 του ΠΑΟΚ και μια λευκή ισοπαλία.
  • Ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει στις 10 από τις 37 νίκες του με 2-1, το οποίο είναι το πιο συχνό σκορ για θετικό αποτέλεσμα του Δικεφάλου, ενώ 10 νίκες με 1-0 έχει ο Παναθηναϊκός. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι νίκες του ΠΑΟΚ με 1-0 και 2-0 που είναι από οκτώ. 

    Η πιο «συχνή» ισοπαλία τους είναι το 1-1 με 7 εμφανίσεις. Για 39 διαδοχικά μεταξύ τους ματς ανεξάρτητα έδρας, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δημιούργησαν ένα σερί με αγώνες που είχαν γκολ έστω από τη μια ομάδα. Από τις 19 Οκτωβρίου 2008 και το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0 μέχρι και την λευκή ισοπαλία στις 13 Ιουνίου 2020 στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.
  • 75 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 
    37 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ 
    16 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 
    22 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 
    ΓΚΟΛ: 106-72
  • Στον πάγκο βρίσκονται: 

    ΠΑΟΚ: Zίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τζίμας.

    Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Αϊκαντίν, Πέρεθ, Ζέκα, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Βιλένα.
  • Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

    ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Τάισον, Μουργκ, Τόμας.

    Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Bαγιαννίδης, Γέντβαι, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Μπακασέτας, Γιερεμέγιεφ.
  • Πρόκειται για μία σπουδαία αναμέτρηση με φόντο τη διατήρηση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
  • Δείτε τη βαθμολογία:
  • Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 20:30, τηλεοπτική κάλυψη από το NovaSports Prime HD.
  • Στην παρέα μας θα βρίσκονται ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη οι Μάνος Τσαλγατίδης και Μπάμπης Τσιμπίδας.
  • Μαζί θα παρακολουθήσουμε το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.
  • Καλησπέρα φίλες και φίλοι του Sportal.