Ο Ίνγκασον αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο ζωής στη Μίντιλαντ!

Ο Ίνγκασον αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο ζωής στη Μίντιλαντ!

Μάνος Τσαλγατίδης 22:26 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 02.07.2023

Ο Βίκινγκ του ΠΑΟΚ Σβέριρ Ίνγκασον θα πουληθεί στη Μίντιλαντ, η οποία του δίνει πενταετές συμβόλαιο.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον διεθνή Νιγηριανό στόπερ Τροστ-Έκονγκ κι αυτόματα αποχωρεί από την Τούμπα ο Σβέριρ Ίνγκασον!

Ο Βίκινγκ του «Δικεφάλου», ο αρχηγός της ομάδας ετοιμάζει βαλίτσες για τη Δανία και τη Μίντιλαντ. Ο Ίνγκασον, ο οποίος αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2019 και κατέκτησε το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ, αλλά κι ένα ακόμα Κύπελλο, θα πει αντίο στον σύλλογο έπειτα από 4,5 χρόνια, για ένα συμβόλαιο ζωής στη Μίντιλαντ. Με τον ΠΑΟΚ να θυμίσουμε ότι είχε συμβόλαιο έως το 2025.

Ο διεθνής Ισλανδός στόπερ, ο οποίος στις 5 του ερχόμενου Αυγούστου θα κλείσει τα 30 του χρόνια, έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση από τη Μίντιλαντ, την οποία αντιμετώπισε πέρσι στο Conference League. Οι Δανοί προσφέρουν πενταετές συμβόλαιο στον Ίνγκασον κι έτσι ο ίδιος αποχωρεί από την Τούμπα. Ουσιαστικά δηλαδή του εξασφαλίζουν συμβόλαιο σχεδόν μέχρι το τέλος της καριέρας του και με αποδοχές κοντά Σ’ αυτές του ΠΑΟΚ.

Ο Ίνγκασον στην Τούμπα έγινε σύμβολο. Ένας από τους καλύτερους στόπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κατέγραψε 148 αγώνες, 15 γκολ και 4 ασίστ. Τα γκολ είναι απόδειξη του πόσο δυνατός ήταν στις στατικές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην καριέρα του έως τώρα, αφού η αμέσως επόμενη ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια είναι η Λόκερεν, όπου είχε 70 συμμετοχές. Στα 60 ματς σταμάτησε με την ισλανδική Μπρέινταμπλικ, στα 49 στη Ροστόφ, ομάδα από την οποία τον αγόρασε ο ΠΑΟΚ με ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Με τη νορβηγική Βίκινγκ είχε 34 και με την ισπανική Γρανάδα, όπου είχε πάει δανεικός είχε 17 παιχνίδια.

Η Μίντιλαντ, όπως είναι γνωστό, εδώ και μέρες έχει εκφράσει δυναμικά την πρόθεση της να αποκτήσει τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος από τη Δανία αρχικά κατέθεσε πρόταση ύψους 3.3 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του, για να εισπράξει την αρνητική απάντηση του Δικεφάλου, και χτύπησε εκ νέου την πόρτα των «ασπρόμαυρων» προσφέροντας 4 εκατομμύρια. 

«Συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Σαμάτα - Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί το deal»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:23 - 02.07.2023

«Συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Σαμάτα - Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί το deal»

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε συμφωνία με τον Εμπουανά Αλί Σαμάτα και αναμένεται σύντομα να επισημοποιηθεί μεταγραφή του έμπειρου φορ στον Δικέφαλο του βορρά.

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του Ίνγκασον, αφού το τωρινό εκπνέει το 2025, δείγμα του πόσο ήθελαν να τον διατηρήσουν στο δυναμικό της ομάδας οι «ασπρόμαυροι». Ο Ισλανδός, όμως, ο οποίος περιμένει παιδί σύντομα, ήθελε να μετακομίσει στη Μίντιλαντ και πλέον με την άφιξη του Τροστ-Έκονγκ η πώληση έχει δρομολογηθεί.