Τα «ασπρόμαυρα» γκολ απέναντι σε γερμανικές ομάδες στην Ευρώπη (vids)

Τάισον - Ζίβκοβιτς

i

© Intime

Τα «ασπρόμαυρα» γκολ απέναντι σε γερμανικές ομάδες στην Ευρώπη (vids)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:01 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 05.10.2023

Με αφορμή την σπουδαία επερχόμενη αναμέτρηση στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άιντραχτ, το Sportal σας παρουσιάζει τα γκολ των παικτών του Δικεφάλου κόντρα σε γερμανικές ομάδες στην Ευρώπη.

Άπαντες στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ κινούνται σε ρυθμούς... Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Δικέφαλος θα υποδεχτεί τους Γερμανούς στην Τούμπα (5/10, 22:00) για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League και με έπαθλο την πρωτιά. Μετά τις νίκες στην πρεμιέρα κόντρα σε Ελσίνκι και Αμπερντίν αντίστοιχα, οι δύο ομάδες «μοιράζονται» την κορυφή του ομίλου με τρεις βαθμούς και πλέον ψάχνουν τη... μοναξιά.

Με αφορμή την σπουδαία αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη, το Sportal σας παρουσιάζει τα γκολ που έχουν πετύχει οι παίκτες του Δικεφάλου κόντρα σε γερμανικές ομάδες στο παρελθόν.

Ο έμπειρος Τάισον και το τέρμα κόντρα σε Άιντραχτ

Ο 35χρονος Βραζιλιάνος αν παίξει και στα έξι παιχνίδια θα φτάσει τις 100 συμμετοχές μόνο σε ομίλους. Τώρα έχει 94 παιχνίδια κι ακόμα 14 για τα προκριματικά με τις φανέλες των Σαχτάρ, Μέταλιστ και ΠΑΟΚ. Έχει σημειώσει αρκετά γκολ κι ένα απ’ αυτά κόντρα στην επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Τη σεζόν 2018-19 και στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Άιντραχτ κοντραρίστηκαν σε διπλή αναμέτρηση και με φόντο τους «16» του θεσμού. Στο πρώτο από τα δύο ματς, ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ όντας παίκτης της ουκρανικής ομάδας είχε βρει δίχτυα. 

Οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες (2-2) σε ένα ματς που τα είχε όλα. Συγκεκριμένα, στο 67ο λεπτό ο Βραζιλιάνος εξτρέμ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 κι άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς. Για την ιστορία, στο δεύτερο ματς στην Φρανκφούρτη η Άιντραχτ «διέλυσε» τη Σαχτάρ με 4-1 και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για την επόμενη φάση.

Το παρελθόν του Σαμάτα κόντρα στους «Αετούς»

Ακόμη ένας παίκτης του ΠΑΟΚ που έχει φάει την Ευρώπη με το... κουτάλι, είναι ο Άλι Σαμάτα. Ο Αφρικανός φορ έχει 32 ματς σε ομίλους Champions League και Europa League. Στην κορυφαία διοργάνωση έχει 3 γκολ. Το ένα στη Λίβερπουλ και τα δύο στη Σάλτσμπουργκ. Στο Europa League μετράει οκτώ γκολ, ενώ έχει βρει κι αυτός δίχτυα κόντρα στην Άιντραχτ. 

Τη σεζόν 2021-22, Άντβερπ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρέθηκαν στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Europa League. Στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες στη ματσάρα της Φρανκφούρτης (2-2). Στο 88ο λεπτό λεπτό του ματς, ο Τανζανός φορ του ΠΑΟΚ όντας ποδοσφαιριστής της Άντβερπ τότε, με ένα εξαιρετικό τελείωμα έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του (1-2), ωστόσο στις καθυστερήσεις οι «Αετοί» βρήκαν το γκολ της... λύτρωσης.

Δείτε εδώ το γκολ του Σαμάτα:

Το «σόου» του Ζίβκοβιτς κόντρα στην Άουγκσμπουργκ

Ο Σέρβος εξτρέμ μετράει 37 συμμετοχές σε ομίλους και των τριών διοργανώσεων, ενώ με τη φανέλα της Παρτίζαν έχει βρει δίχτυα δύο φορές απέναντι σε γερμανική ομάδα. Τη σεζόν 2015-16, η ομάδα της Σερβίας και η Άουγκσμπουργκ βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο του Europa League, με τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ να δίνει τη δική του παράσταση. 

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής και στην πρώτη «μάχη» ανάμεσα στην ομάδα της Γερμανίας και την Παρτίζαν, οι ασπρόμαυροι πήραν τη νίκη με σπουδαίο διπλό (1-3). Τα δύο γκολ του Ζίβκοβιτς στο 31΄ και στο 62΄ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κι έτσι η Παρτίζαν πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο.

Ο πολύπειρος Μάρκος Αντόνιο και το τέρμα κόντρα στη Βόλφσμπουργκ

Μπορεί ο Βραζιλιάνος έμπειρος μέσος του ΠΑΟΚ να μην έχει τεθεί ακόμα στη διάθεση του Λουτσέσκου λόγω τραυματισμού, ωστόσο συνολικά στην καριέρα του μετράει 20 ματς σε ομίλους κι ένα γκολ στο Europa League με τη Σαχτάρ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ.

Τη σεζόν 2019-20 και σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο δεν θύμιζε σε τίποτα το σήμερα λόγω καραντίνας, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Βόλφσμπουργκ τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των «16» του Europa League. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς στη Γερμανία, η ομάδα της Ουκρανίας «απέδρασε» με λυτρωτή τον Μάρκος Αντόνιο.

Στο 73ο λεπτό, ο μέσος του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Για την ιστορία, στη ρεβάνς η Σαχτάρ πήρε τη νίκη με 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση δίχως να... ιδρώσει.