Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από την τεσσάρα του ΠΑΟΚ επί της Αλ Ταβούν

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από την τεσσάρα του ΠΑΟΚ επί της Αλ Ταβούν

Sportal newsroom 23:40 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 15.07.2023

Τα στιγμιότυπα από τη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ με 4-1 επί της Αλ Ταβούν.

O ΠΑΟΚ  νίκησε 4-1 σε προπονητικό διπλό την Αλ Ταβούν, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να χρησιμοποιεί σε αυτό ποδοσφαιριστές που έως τώρα δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με σχηματισμό 4-2-3-1 και τους Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκη, Τσαούση, Γιαξή, Βρακά, Μουργκ, Αν. Ζίβκοβιτς, Ρικάρντο και Τζίμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Σαουδάραβες να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, Η Αλ Ταβούν κατάφερε μάλιστα να ανοίξει αρκετά νωρίς το σκορ, καθώς στο 5ο λεπτό ο Μεντράν εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Δικεφάλου και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ζίβκοβιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στη συνέχεια το σύνολο του Λουτσέσκου κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να ανακτήσει την κατοχή. Ωστόσο, δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της αντιπάλου του. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτο δεν είχε καταφέρει να απειλήσει, αλλα η πίεση του Τζίμα στην αντίπαλη άμυνα ήταν εξαιρετική και δημιούργησε αρκετές φορές τις προϋποθέσεις για κάποιο σοβαρό λάθος, αλλά Μουργκ και Ρικάρντο δεν ακολουθούσαν τον νεαρό στο υψηλό πρέσινγκ.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του φάση στο 26ο λεπτό. Ο Κουλιεράκης γύρισε την μπάλα με το κεφάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, αυτή έφτασε στον Ρικάρντο που σούταρε, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, αλλά το πόδι του Καντές πετάχτηκε την τελευταία στιγμή και δεν επέτρεψε στον Πορτογάλο να χριστεί σκόρερ.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Τζίμας σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 29΄ ο Τζίμας ανησύχησε τους πάντες, καθώς σε μια κόντρα με τον Αμπντουλάχ χτύπησε στον αστράγαλο του. Το ιατρικό τιμ του Δικεφάλου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε πως τελικά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Στο 30΄ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ, όταν ο Αλ Σαλούλι έκανε λάθος γύρισμα, αλλά ο Μάιλσον πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Όμως στο 33ο λεπτό ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σέντραρε συρτά, ο Τζίμας μπήκε με φόρα στη φάση και με ωραίο πλασέ από κοντά έγραψε το 1-1.

Ο Αντρέ Ρικάντο στο 40ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντρίγια έκλεψε την μπάλα ψηλά, έξω από την περιοχή της Αλ Ταβούν, βρήκε τον Μουργκ, αυτός σέντραρε και βρήκε τον Πορτογάλο που αμαρκάριστος μέσα από την αντίπαλη περιοχή κατάφερε να αστοχήσει.

Ο αγώνας είχε και... blooper, καθώς ο Βρακάς στην προσπάθεια του να ανακόψει μια κάθετη μπαλιά γκρέμισε τον διαιτητή με τάκλιν.

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, σε ένα πρώτο μέρος με αρκετές φάσεις και δυνατά μαρκαρίσματα.

Στο 52΄ο Βρακάς έχασε την ευκαιρία της χρονιάς. με τον αντίπαλο κίπερ πεσμένο και την εστία... πιάτο σούταρε χωρίς ισορροπία στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από τη εστία.

Ο Τόμας Μουργκ στο 56ο λεπτό έβαλε ένα πανέμορφο γκολ, ο Αυστριακός προσποιήθηκε, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με εκπληκτικό πλασέ έκανε το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πίεζε στο δεύτερο μέρος και προσπαθούσε με ορθολογικό ποδόσφαιρο να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Από την άλλη οι Σαουδάραβες προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να βρουν τον Ταβάμπα στην πλάτη της άμυνας των «ασπρόμαυρων».

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχιζαν να είναι η ομάδα που είχε τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο και λίγο έλειψε να σκοράρουν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Γκορντεζιάνι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στη συρτή σέντρα του Μουργκ.

Ο Μπάχουσαν στο 67ο λεπτό είδε την κίτρινη κάρτα για ένα εξαιρετικά δυνατό μαρκάρισμα στον Μπάμπα, που για λίγο τους ανησύχησε όλους. Το σύνολο του Λουτσέσκου βρήκε και τρίτο γκολ, καθώς ο Βρακάς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα της Αλ Ταβούν, με τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει στο 3-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει φόρα και σκόραρε και 4η φορά. Ο Βιεϊρίνια σέντραρε, ο Λύρατζης βρήκε τον Βρακά με το κεφάλι και αυτός με δυνατό σουτ από κοντά έκανε το 4-1. Οι Σαουδάραβες βλέποντας το σκορ να ξεφεύγει το γύρισαν σε σκληρά μαρκαρίσματα και δυνατό παιχνίδι.

Ο Μουργκ στο 75΄ λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της προετοιμασίας, αφού εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα 30 μέτρα με τον κίπερ της Αλ Ταβούν να πραγματοποιεί απίθανη επέμβαση.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 4-1.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς (60΄ Ταλιχμανίδης), Μπάμπα (70΄ Λύρατζης), Νάσμπεργκ (60΄ Παναγιώτου), Κουλιεράκης, Τσαούσης (60΄ Βιεϊρίνια), Γιαξής, Βρακάς, Μουργκ, Αν. Ζίβκοβιτς, Ρικάρντο (60΄ Κανίς) Τζίμας (45΄ Γκορντεζιάνι).

Αλ Ταβούν: Μάιλσον, Αλ Γκαμντί,, Αλ Σαλούλ ,Καντές, Αμπντουλάχ, Μεντράν, Μαχντιούι, Φλάβιο, Μοσταφά Φατί, Μπαχουσάν, Ταβάμπα.

Δείτε τα highlights του φιλικού.