Τι έκανε ο ΠΑΟΚ την τελευταία φορά που έφτασε στα προημιτελικά του Conference League (vids)

ΠΑΟΚ

i

©Intime

Τι έκανε ο ΠΑΟΚ την τελευταία φορά που έφτασε στα προημιτελικά του Conference League (vids)

Κώστας Τόπας 10:51 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 15.03.2024

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν συγκλονιστικός στη ρεβάνς της Τούμπας κι έδωσε συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία! Η ομάδα του Λουτσέσκου επικράτησε με 5-1 της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στη ρεβάνς και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σήμερα, (15/3, 15:00, Cosmote TV) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση που θα καθορίσει τον δρόμο μέχρι το φινάλε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο τέλος του ματς μίλησε για το τεράστιο επίτευγμα της ομάδας του, αναφέροντας ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει τον ΠΑΟΚ τόσο στις καλές, όσο και στις κακές ημέρες.

«Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να επιστρέψουμε σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά. Να αντιδράσουμε, να έχουμε ένταση, να έχουμε αποφασιστικότητα που αρμόζει σ' ένα τέτοιο παιχνίδι. Προφανώς και να θυσιαστούμε μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα. Είναι η 2η φορά σε 20 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο που μία ομάδα πηγαίνει σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι η προηγούμενη ομάδα που τα κατάφερε ήταν ο ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια. Το επισημάναμε πάρα πολύ στους παίκτες πριν από το ματς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός των «ασπρόμαυρων».

Οπως τόνισε και ο Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η τελευταία φορά που είχε πετύχει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα ήταν το 2022. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στους ομίλους της εν λόγω διοργάνωσης, έχοντας για αντιπάλους τη Λίνκολν, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Κοπεγχάγη. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, καταλαμβάνοντας την 11η θέση με 11 βαθμούς, πίσω από τους πρωτοπόρους Δανούς, οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει 15.

Η κλήρωση έβγαλε αντιμέτωπο τον ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ, κόντρα στην οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δικέφαλος προκρίθηκε μέσω της «ρώσικης ρουλέτας» μετά το 2-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση! Στους «16» οι Θεσσαλονικείς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη Γάνδη. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν «τρελάνει» ξανά την Ευρώπη καθώς νίκησαν για δεύτερη φορά τη βελγική ομάδα μέσα σε μια εβδομάδα, αυτή τη φορά με 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Μαρσέιγ. Αν κι έπαιξε στα ίσια τους Μασσαλούς στην Τούμπα, είχε τις ευκαιρίες του ακόμα και για να πάρει την πρόκριση, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό από τους Γάλλους μετά το 0-1 με το γκολ του Παγιέ στην Θεσσαλονίκη.