Τι ώρα είναι η κλήρωση του Europa League - Ποιες ομάδες είναι στα προημιτελικά

Europa League

i

© PrtScr

Τι ώρα είναι η κλήρωση του Europa League - Ποιες ομάδες είναι στα προημιτελικά

Στέλιος Βαρδάκης 10:48 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 15.03.2024

Σήμερα (15.03) στις 14:00 στη Νιόν η κλήρωση για τη φάση των προημιτελικών στο Europa League. Αναλυτικά και οι οχτώ ομάδες που θα βρίσκονται στη κληρωτίδα.

Ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Europa League και πλέον έχουν έχουν γίνει γνωστές οι οχτώ ομάδες που πέρασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η Λεβερκούζεν πέτυχε μία επική ανατροπή κόντρα στη Καραμπάγκ και κατάφερε να κλείσει εισιτήριο για τους «8». Η ομάδα του Αλόνσο βρέθηκε να χάνει με 2-0 έως και το 72' και ο αποκλεισμός φαινόταν όλο και πιο κοντά. Ωστόσο, ο Φριμπόνγκ μείωσε για τις «ασπιρίνες» και εν συνεχεία με δύο γκολ του Πάτρικ Σικ στις καθυστερήσεις του αγώνα η γερμανική ομάδα ολοκλήρωσε μία τρομερή ανατροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ματς μεταξύ των 2 ομάδων στο Αζερμπαϊτζάν είχε λήξει ισόπαλο 2-2.

Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ και Μίλαν είχαν εύκολα βράδια κόντρα σε Σπάρτα και Σλάβια Πράγας αντίστοιχα. Η Ρόμα μπορεί να έχασε 1-0 από τη Μπράιτον αλλά το 4-0 του πρώτου ματς δεν την έκανε να αγχωθεί καθόλου. Αγχώθηκε η Μαρσέιγ που έχασε με 3-1 στην Ισπανία από την Βιγιαρεάλ αλλά το 4-0 του πρώτου αγώνα ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση.

Η Γουέστ Χαμ ανέτρεψε εμφατικά την ήττα με 1-0 από τη Φράιμπουργκ στο πρώτο ματς κερδίζοντας στο Λονδίνο με 5-0. Μεγάλη πρόκριση και για την Μπενφίκα η οποία πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Ρέιντζερς στη Σκωτία, ενώ η Αταλάντα πήρε κι εκείνη σπουδαία νίκη με 2-1 κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Οι αποδόσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Europa Conference League
CONFERENCE LEAGUE

09:11 - 15.03.2024

Οι αποδόσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Europa Conference League

Ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ μετά τις επικές προκρίσεις κόντρα σε Μακάμπι και Ντίναμο Ζάγκρεμπ βρίσκονται στους «8» του Europa Conference League. Η Άστον Βίλα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ σε διψήφια απόδοση προσφέρονται οι ελληνικές ομάδες.

Στα προημιτελικά βρίσκονται τρεις ομάδες από την Ιταλία, δύο από την Αγγλία και από μία έχουν οι Ισπανία, Πορτογαλία και Γερμανία.

Στις 14:00 ώρα Ελλάδας έχει προγραμματιστεί η κλήρωση για την δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα λάβει χώρα στη Νιόν και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από τα κανάλια COSMOTE SPORT.

Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά

Λίβερπουλ

Λεβερκούζεν

Μίλαν

Μπενφίκα

Γουέστ Χαμ

Αταλάντα

Μαρσέιγ

Ρόμα