Το αφιέρωμα της UEFA σε Κωνσταντέλια - Κουλιεράκη (vid)

Κουλιεράκης & Κωνσταντέλιας

i

PrtScr

Το αφιέρωμα της UEFA σε Κωνσταντέλια - Κουλιεράκη (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:45 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 24.03.2024

Η UEFA έκανε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στους Γιάννη Κωνσταντέλια και Κωσταντίνο Κουλιεράκη.

Η εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League δεν πέρασε απαρατήρητη από την UEFA, η οποία έκανε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Με αφορμή τα 21α γενέθλια του Κωνσταντέλια, η UEFA έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών, τονίζοντας πως: «... το δίδυμο αυτό ήταν κομβικό στην εκπληκτική πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League. Οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν από τις ακαδημίες, έχουν δώσει στους νεαρούς του ΠΑΟΚ μία γερή βάση για να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης».

Θυμίζουμε πως ο Δικέφαλος του Βορρά για δεύτερη φορά έχει φτάσει στα προημιτελικά του Conference League, κάνοντας μία επική ανατροπή κόντρα στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου παρόλο που γνώρισε την ήττα με 0-2 στην Κροατία, στην Τούμπα «πάτησε» τη Ντίναμο, νικώντας με 5-1 και πήρε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Εκεί ο «δικέφαλος» θα βρει απέναντί του την Κλαμπ Μπριζ, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, τον Σιμόν Μινιολέ. Το πρώτο ματς, που θα γίνει στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 22:00, ενώ μία εβδομάδα αργότερα οι δύο ομάδες θα «κονταροχτυπηθούν» στο γήπεδο της Τούμπας, την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 22:00.

Από την πλευρά τους και οι Βέλγοι έκαναν τη δική τους ανατροπή κόντρα στην Μόλντε, έχοντας ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι με 2-1. Απέδωσαν εξαιρετικά στον επαναληπτικό απέναντι στους Σουηδούς, επικράτησαν με 3-0 και πήραν το εισιτήριο για τους «8».

Πριν όμως από την φάση των «16», κυριάρχησαν σε έναν όμιλο με Μπεσίκτας, Μπόντο Γκλιμτ και Λουγκάνο, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία με πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Άφησαν δύο βαθμούς στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων απέναντι στην τουρκική ομάδα, όμως στη συνέχεια πάτησαν το «γκάζι», μέτρησαν πέντε διαδοχικές νίκες και τερμάτισαν στην κορυφή του τέταρτου ομίλου με 16 βαθμούς.

Δείτε το αφιέρωμα της UEFA: