Ο ΠΑΟΚ καλείται απέναντι στην Μπριζ να «εξαργυρώσει» την... κλήρωση
i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ καλείται απέναντι στην Μπριζ να «εξαργυρώσει» την... κλήρωση

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:22 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 11.04.2024

Η κλήρωση για τους «8» του Europa Conference League και το μονοπάτι μέχρι τον τελικό δεν γύρισαν την πλάτη στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πρέπει να αρπάξει από τα... μαλλιά την ευκαιρία που του δίνεται.

Το πρωτάθλημα μπαίνει για λίγο στην άκρη και η επιστροφή στην ευρωπαϊκή δράση για τον ΠΑΟΚ πλησιάζει!

Στο ντέρμπι της Opap Arena κόντρα στην ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε έναν στόχο κι αυτός επετεύχθη.

Οι Θεσσαλονικείς «φλέρταραν» με ακόμη μία ήττα σε αυτό το γήπεδο, όμως η εντυπωσιακή «αντεπίθεση» στο φινάλε του ματς άλλαξε τα δεδομένα (2-2) κι έτσι η κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε «ασπρόμαυρη».

Η αναμέτρηση με την Ένωση στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί πλέον παρελθόν και σειρά παίρνει το εμπόδιο της Μπριζ, με φόντο την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Η φετινή πορεία του Δικεφάλου στην Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το 3/3 σε προκρίσεις στα προκριματικά του καλοκαιριού ούσα αήττητη σε έξι ματς, ενώ δεν μέτρησε ήττα και στη φάση των ομίλων, εκεί που άφησε πίσω της στη δεύτερη θέση την Άιντραχτ και «πέταξε» απευθείας για τους «16» της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το εμπόδιο της Ντίναμο. Στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ, ο Γιόσιπ Μίσιτς και η παρέα του επικράτησαν με 2-0 και πήραν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης, οι γηπεδούχοι έστησαν ένα ατελείωτο «πάρτι» στον αγωνιστικό χώρο και τα έφεραν όλα... τούμπα (5-1).

Ο Δικέφαλος του Βορρά έδωσε συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία όπως και το 2022, όμως φέτος η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Τότε το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα μεγαθήριο, τη Μαρσέιγ του Παγέτ και του Γκεντουζί, ενώ φέτος η κλήρωση «χαμογέλασε» στον ΠΑΟΚ και του έφερε την Μπριζ.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, προφανώς και η ομάδα του Νίκι Χάγιεν δεν είναι μία εύκολη αντίπαλος. Πρόκειται άλλωστε για μία παραδοσιακή δύναμη του Βελγίου, με 18 πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα και 17 Σούπερ Καπ στο παλμαρέ της, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 138 εκατομμύρια ευρώ.

Απλώς το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του μία «χρυσή» ευκαιρία για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Η Μπριζ είναι μία σπουδαία και ιστορική ομάδα, αλλά η τωρινή της κατάσταση δεν πρέπει να «τρομάξει» τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται από τα... μαλλιά.

Θυμίζουμε πως στη διαδικασία της πρόσφατης κλήρωσης που διεξήχθη από τα χέρια του Βασίλη Τσιάρτα, έγιναν γνωστές και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό της Opap Arena. Σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μπριζ, ο Δικέφαλος θα κοντραριστεί στους «4» με τον νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν - Φιορεντίνα.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα συναντήσει ομάδες όπως η Άστον Βίλα και η Λιλ μέχρι τον τελικό κι αν θέλει να το φτάσει μέχρι τέρμα, θα πρέπει να... τρυπήσει ακόμη περισσότερο το ταβάνι του.

Η αποστολή που έχει μπροστά του σαφώς και δεν είναι εύκολη, ωστόσο ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες του μας έχουν αποδείξει φέτος πως είναι γεννημένοι για τα δύσκολα...