Να «κλειδώσει» την πρόκριση για τους ομίλους του Conference League θέλει ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ

i

© Intime

Να «κλειδώσει» την πρόκριση για τους ομίλους του Conference League θέλει ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:42 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 31.08.2023

Μετά το διπλό στην Σκωτία στο πρώτο ματς (1-2), ο ΠΑΟΚ καλείται να... τσεκάρει την πρόκριση κόντρα στη Χαρτς και να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Ώρα πρόκρισης για τον «Δικέφαλο του Βορρά»!

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τη Χαρτς στην Τούμπα η οποία αναμένεται κατάμεστη (31/8, 20:30), στο πλαίσιο της ρεβάνς των play offs του Conference League. Μετά το διπλό στην Σκωτία στο πρώτο ματς (1-2), η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου καλείται να κάνει το 2/2, με σκοπό να... πετάξει για τους ομίλους.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς «απέδρασαν» από το Εδιμβούργο με ανατροπή. Μπορεί το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού να βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, όμως στη συνέχεια ο σούπερ σταρ του «Δικεφάλου» Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανέλαβε... δράση κι αυτό ήταν αρκετό. Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά το 1-0 ο Σέρβος μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο ευστόχησε ο Σβαμπ φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1).

Στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μουργκ μοίρασε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο ποδοσφαιριστή να εξαπολύει μία οβίδα από μακρινή απόσταση για το τελικό 1-2.

Σε ότι αφορά τη ρεβάνς της Τούμπας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Φιλίπε Σοάρες, ο οποίος συνεχίζει τη θεραπεία του.

Λουτσέσκου: «Ξέρουμε τους κινδύνους που έχει η ρεβάνς»

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς, ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για το απαιτητικό πρόγραμμα των «ασπρόμαυρων» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και τον στόχο του ΠΑΟΚ στο Conference League.

«Ανησυχώ όσο πρέπει να ανησυχώ πριν από ένα παιχνίδι πρόκρισης. Πρέπει να είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι, όσον αφορά την προετοιμασία. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Μπορώ να πω ότι ανησυχώ, αλλά από την άλλη έχουμε βελτιωθεί και έχουμε δείξει αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία, όπως και συνέβη και στα προηγούμενα παιχνίδια».

«Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε. Αν θέλουμε να πάμε πίσω, πρέπει να δούμε όλη τη σεζόν και πώς εξελίχθηκε. Φέτος δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν διαφορετική νοοτροπία και προσωπικότητα φέτος. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά στοιχεία. Ένας άλλος παράγοντας είναι πως έχουμε ένα γκρουπ που είναι πιο έτοιμο. Φέτος, οι νέοι ποδοσφαιριστές μας έχουν πιο πολλές εμπειρίες, οπότε είναι πιο εύκολο να υπάρχει ομοιογένεια. Δεν μπορείς να χτίσεις σπίτι, ξεκινώντας από την οροφή. Όλα τα πράγματα στη ζωή χρειάζονται χρόνο για να πετύχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα Ράχμαν, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τάισον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας.

Χαρτς (Φράνκι ΜακΑβόι): Κλαρκ, Άτκινσον, Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Ντέβλιν, Κοκρέιν, Βάργκας, Όντα, Μπόις, Σάνκλαντ.

Διαιτητής: Γκιγιέρμο Κουάδρα (Ισπανία)

Α' Βοηθός: Γουαδελούπε Πόρας-Αγιούσο (Ισπανία)

Β' Βοηθός: Αλεχάνδρο Ιγκλέσιας (Ισπανία)

4ος διαιτητής: Μιγκέλ Άνχελ Ορτίθ-Αρίας (Ισπανία)

VAR: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)

AVAR: Λορέντσο Ματζιόνι (Ιταλία)