Ζίβκοβιτς: Αυτός, ναι, είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ
i

© Intime

Ζίβκοβιτς: Αυτός, ναι, είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:16 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 25.08.2023

Ο... σεληνιασμένος Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έχει στείλει τον ΠΑΟΚ «αγκαλιά» με τους ομίλους του Conference League και το ξεκίνημα του Σέρβου για τη σεζόν 2023-24, που είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Στην χθεσινή αναμέτρηση (24/8) με τη Χαρτς, ο Ζίβκοβιτς ήταν για ακόμη μία φορά ο απόλυτος πρωταγωνιστής!

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα της Σκωτίας, στο πλαίσιο του πρώτου ματς της σειράς για τα play offs του Conference League. Στο αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, όμως στη συνέχεια ο σούπερ σταρ του «Δικεφάλου» Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανέλαβε... δράση κι αυτό ήταν αρκετό!

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά το 1-0 ο Σέρβος μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο ευστόχησε ο Σβαμπ φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1). Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε αποφασισμένη να κάνει την ανατροπή, την οποία πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μουργκ μοίρασε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο ποδοσφαιριστή να εξαπολύει μία οβίδα από μακρινή απόσταση για το 1-2. Με αυτήν την γκολάρα, οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν μπροστά στο σκορ κι έφυγαν θριαμβευτές από το Εδιμβούργο.

Μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δείχνει κάτι παραπάνω από... καυτός, με το ξεκίνημά του να είναι άκρως εντυπωσιακό. Σε έξι συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα για τη σεζόν 2023-24, ο διεθνής Σέρβος έχει μετρήσει πέντε γκολ, μία ασίστ και δύο κερδισμένα πέναλτι.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού έχει ξεκινήσει ένα αήττητο σερί έξι αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, έχει πάρει δύο προκρίσεις στα προκριματικά του Conference League, έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα με νίκη στην πρεμιέρα και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με τους ομίλους της τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όπως διαπιστώνεται, οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ζίλε έχουν τεράστια επιρροή στη φετινή πορεία του συλλόγου μέχρι σήμερα, με τον Σέρβο να έχει πάρει από το... χεράκι τον ΠΑΟΚ και να τον οδηγεί στην επίτευξη των αρχικών στόχων.

Από το πρώτο επίσημο ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, ο... ανανεωμένος Ζίβκοβιτς είχε δείξει τα δείγματα γραφής. Στις 27 Ιουλίου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχτηκε την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του πρεμιέρας (0-0). 

Μόλις στο 9ο λεπτό εκείνης της αναμέτρησης, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι από το πουθενά. Η πίεση και η επιμονή του Ζίβκοβιτς οδήγησαν τον αμυντικό των Ισραηλινών σε ένα άτσαλο χτύπημα στο πρόσωπο του Σέρβου.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος.

Σε ότι αφορά τη ρεβάνς, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από τα Ιεροσόλυμα με εμφατικό διπλό (1-4), με τον Ζίβκοβιτς να μοιράζει μία ασίστ στο συγκεκριμένο ματς. 

Λίγα λεπτά μετά την κόκκινη κάρτα του Αουγκούστο και το εντυπωσιακό «stop» του Κοτάρσκι στην εκτέλεση πέναλτι, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πέτυχε το 0-2 κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ζίβκοβιτς έκανε το κλέψιμο και συνεργάστηκε υπέροχα με τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος είχε... εύκολο έργο.

Το show του Ζίβκοβιτς που έστειλε τον ΠΑΟΚ στα play offs

Στη ρεβάνς της Τούμπας και μετά το 0-0 στο πρώτο ματς στην Κροατία, ο ΠΑΟΚ έψαχνε μία νίκη κόντρα στη Χάιντουκ για να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία. Μπορεί η ομάδα του Μάρκο Λιβάγια να δυσκόλεψε αρκετά τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ο... καυτός Ζίβκοβιτς «καθάρισε» την πρόκριση. 

Με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0) κι έστειλε τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.

Το «πάρτι» του Ζίλε στην πρεμιέρα της Super League

Μπορεί οι ευρωπαϊκές προκρίσεις του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι να έχουν την σφραγίδα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, όμως ο Σέρβος συνέχισε... το χαβά του και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα της Super League, ο Αστέρας Τρίπολης ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και γνώρισε την ήττα από τους «ασπρόμαυρους» με 3-0.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Ζίλε επανέλαβε το ίδιο σκηνικό, όπως και με τη Χάιντουκ Σπλιτ. Με δύο γκολ ξανά μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, διαμόρφωσε το 3-0 και χάρισε στον ΠΑΟΚ το πρώτο του εγχώριο βαθμολογικό τρίποντο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Η έλευση του Σέρβου στη Θεσσαλονίκη και το ονειρικό ξεκίνημα

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020 ως ελεύθερη μεταγραφή από την Μπενφίκα, ενώ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα έχει πετύχει 33 γκολ κι έχει μοιράσει 27 ασίστ σε 147 συμμετοχές.

Το πρώτο του γκολ με τον «Δικέφαλο» στο στήθος, αποτελεί δίχως αμφιβολία το πιο ξεχωριστό για εκείνον, καθώς το πέτυχε κόντρα στην πρώην του ομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τους «Αετούς της Λισαβόνας» στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε πάρει τεράστια νίκη με 2-1, με τον Ζίλε να σκοράρει το δεύτερο γκολ και στην ουσία να χαρίζει την ιστορική πρόκριση στους Θεσσαλονικείς.

Από την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και σήμερα, ο 27χρονος παίκτης αποτελεί μία σταθερά για την επίθεση της ομάδας και σίγουρα ένα πολύτιμο εργαλείο στη φαρέτρα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Το καλοκαίρι του 2024, το συμβόλαιο του Σέρβου ολοκληρώνεται και πλέον μένει να δούμε εάν θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας και για τα επόμενα χρόνια.