ΠΑΟΚ και Τούμπα «έλιωσαν» τη Χάιντουκ

Πανηγυρισμοί παικτών ΠΑΟΚ

i

© Intime

ΠΑΟΚ και Τούμπα «έλιωσαν» τη Χάιντουκ

Μάνος Τσαλγατίδης 22:26 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:07 - 17.08.2023

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 επί της Χάιντουκ στην Τούμπα με τρομερή εμφάνιση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και προκρίθηκε στα Play Off του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ είναι στα Play Off του Conference League, καθώς επικράτησε με 3-0 (12΄ Σβαμπ, 77΄-85 Αν. Ζίβκοβιτς) της Χάιντουκ σε ένα παιχνίδι, που ήταν εξαιρετικός τακτικά, αλλά είχε σε μεγάλη ημέρα τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μελανό σημείο του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του Φιλίπε Σοάρες. 

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου διατήρησε το 4-2-3-1 ως σχηματισμό, αλλά σε σχέση με το παιχνίδι στο Σπλιτ πραγματοποίησε δύο αλλαγές, καθώς Σαμάτα και Σβαμπ πήραν θέση στο βασικό σχήμα. Η αρχική σύνθεση του Δικεφάλου απαρτίζονταν από τους: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκη, Έκονγκ, Κεντζιόρα, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Κωνσταντέλια, Αντρίγια, Νάρεϊ, Σαμάτα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στο παιχνίδι όπως θα ήθελε ο Ράζβαν και απειλήθηκε από τη Χάιντουκ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μλάκαρ βρήκε κενό στην άμυνα του Δικεφάλου, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ. Από αυτό το κόρνερ, ήρθε και δεύτερη φάση για τους Κροάτες, καθώς η κεφαλιά του Λιβάγια πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο Δικέφαλος δεν πατούσε καλά και αυτό φάνηκε στο 9ο λεπτό, όταν ο Κοτάρσκι αντί για τον Μπάμπα σημάδεψε τον Οφόε, που βρήκε τον Λιβάγια στην περιοχή, αλλά πριν αυτός σκοράρει ο Κουλιεράκης σαν από μηχανής Θεός με προβολή έσωσε τον Δικέφαλο. Όλα αυτά άλλαξαν στο 11ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα από τον Οφόε ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακό αναγκάζοντας τον διαιτητή Στέγκεμαν να δείξει την άσπρη βούλα.  

Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας την Τούμπα να... εκραγεί. Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να βρει και 2ο γκολ στο 20΄, αλλά το πλασέ του Κουλιεράκη μετά την εκτέλεση κόρνερ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Λόυσιτς. Όπως ήταν λογικό ο τρελός ρυθμός του αγώνα από το 30ο λεπτό και έπειτα άρχισε να φθίνει, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν έτοιμη για τέτοιες εντάσεις μέσα στο καλοκαίρι. 

Η Χάιντουκ απείλησε στο 32΄με την κεφαλιά του Μέλνιακ, που πέρασε λίγο άουτ. Ήταν απολύτως λογικό πως κάποια στιγμή η κροατική ομάδα θα ανέβαινε και θα πίεζε, τα λάθη της μεσοαμυντικής γραμμής του Δικεφάλου όμως δεν ήταν λογικά και ο Λουτσέσκου γινόταν έξαλλος. Από ένα τέτοιο λάθος ο Κουλιεράκης λίγο έλειψε στο 40΄ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι, που κοιτούσε αποσβολωμένος. Μια κεφαλιά του Μλάκαρ στις καθυστερήσεις του 45΄ ήταν η τελευταία φάση του πρώτου μέρους. 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά ο ΠΑΟΚ μπήκε σε αυτός όπως έκλεισε το πρώτο, δηλαδή χωρίς καθαρό μυαλό. Ο Κουλιεράκης στο 46΄παραλίγο να χαρίσει την ισοφάριση στη Χάιντουκ, καθώς το λάθος του έβγαλε τετ α τετ τον Λιβάγια, αλλά ο Κοτάρσκι έκλεισε σωστά το οπτικό πεδίο του Κροάτη. Στο 52ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας έχασε την ευκαιρία της έως τώρα σεζόν. 

Ο Αντρίγια με ωραία μπαλιά τον βρήκε μόνο του στην μικρή περιοχή και αυτός σημάδεψε τον Λούσιτς! Κάπου εκεί σταμάτησε η δημιουργία του ΠΑΟΚ. Η μπάλα πέρασε στα πόδια των παικτών της Χάιντουκ, που πίεζαν ασφυκτικά τον Δικέφαλο. Ωστόσο, η άμυνα των «ασπρόμαυρων» ανταποκρινόταν θετικά στην πίεση που δεχόταν. Ο Λουτσέσκου ήθελε να φρεσκάρει την ομάδα του και έριξε στο ματς τους Φ. Σοάρες και Τάισον, προκειμένου να κρατήσουν μπάλα και να βοηθήσουν στη δημιιουργία. Αυτό δεν έπιασε, με τη Χάιντουκ να συνεχίζει να πιέζει και τον Κοτάρσκι να σταμάτα τους παίκτες σε τρεις φάσεις, με τον Κροάτη κίπερ να δίνει ρεσιτάλ στο σουτ του Μπεχράνου στο 67ο λεπτό. 

Στο 70ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πάγωσε, καθώς ο Φιλίπε Σοάρες σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκε σοβαρά, αποχώρησε με φορείο κλαίγοντας αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να ρίξει τον Οζντόεφ στο παιχνίδι. Και εκεί που ο Δικέφαλος έμοιαζε παγωμένος, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έβαλε.. φωτιά στην Τούμπα. Ο Μπράντον τον βρήκε μέσα στην περιοχή και ο Σέρβος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. 

Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει φόρα και δεν σταματούσε και ο Αντρίγια είχε μπει σε ένα δικό του mood, Έτσι, στο 85΄ ο Οζντόεφ κέρδισε φάουλ και ο Σέρβος με δυνατή εκτέλεση έγραψε το 3-0! Αυτό ήταν και το σκορ του αγώνα και πλέον ο ΠΑΟΚ περιμένει τον αγώνα της Ρόζενμποργκ με τη Χαρτς για να μάθει αντίπαλο στα Play Off του Conference League.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Κεντζιόρα, Τσιγγάρας (61΄ Φ. Σοάρες-72΄ Οζντόεφ), Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια, Νάρεϊ (61΄ Τάισον), Σαμάτα (78΄ Μπράντον). 

Χάιντουκ (Ιβάν Λέκο): Λούσιτς, Μέλνιακ, Ντιαλό, Σάρλια, Μούφι (82΄ Μικάνοβιτς), Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς (58΄ Ντόλτσε), Σαχίτι (58΄ Μπεχράνου), Οφόε (82΄ Τσούιτς), Μλακάρ (72΄Νταγιάκου), Λιβάγια.

Δείτε το live της αναμέτρησης:

  • Τέλος στο ματς. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 κόντρα στη Χάιντουκ και προκρίθηκε στα play-offs του Europa Confrence League.  
  • Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων. 

Μάνος Τσαλγατίδης: Απίστευτος ο Αντρίγια έχει μπει σε ένα δικό του μουντ και κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο.

©Intime
  • ΓΚΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ 3-0 στο 85ο λεπτό με τον Ζίβκοβιτς να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Σέρβος με απίθανη εκτέλεση φάουλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του. 

Mάνος Τσαλγατίδης: Όλος ο ΠΑΟΚ πάγωσε με τον τραυματισμό του Φιλίπε Σοάρες. Μοιάζει να είναι σοβαρός.

  • ΓΚΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ 2-0 με τον Ζίβκοβιτς στο 79ο λεπτό. Ο Τόμας βρήκε τον Σέρβο και αυτός «φάτσα» με τον Λούτσιτς καθαρίζει την πρόκριση για τον Δικέφαλο του Βορρά. 

Mάνος Τσαλγατίδης: Όλος ο ΠΑΟΚ πάγωσε με τον τραυματισμό του Φιλίπε Σοάρες. Μοιάζει να είναι σοβαρός.

  • Αναγκαστική αλλαγή για τον Δικέφαλο του Βορρά. Στο 73ο λεπτό ο Φιλίπε Σοάρες βγήκε από το παιχνίδι και τη θέση του πήρε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ. 
  • Μεγάλη ευκαιρία για τη Χάιντουκ στο 67ο λεπτό. Ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το εντυπωσιακό σουτ του Μπενραχού.   
©Intime
  • Δύο αλλαγές για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Τσιγγάρας και Τάισον και τη θέση τους πήραν οι Φιλίπε Σοάρες και Νάρεϊ.
  • Aλλαγή για τη Χάιντουκ. Έξω Σαχίτι και Κροβίνοβιτς μέσα Μπενραχού και Ντόλτσεκ. 

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ περνάει δύσκολα εδώ και λίγη ώρα με τη Χάιντουκ να πιέζει ασφυκτικά.

  • Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 52ο λεπτό. Ο Σαμάτα βρήκε τον Ζίβκοβιτς και εκείνος σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Κροατών μπλόκαρε σταθερά.
  • Στο 48ο λεπτό ο Κροβίνοβιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.
  • Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες. 
  • Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν κυρίαρχος έως το 30ο λεπτό, Ωστόσο, από εκεί και έπειτα το μυαλό του θόλωσε και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

  • Λήξη στο πρώτο μέρος (1-0).
  • Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. 
  • Μεγάλη ευκαιρία για τη Χάιντουκ. Ο Κροβίνοβιτς έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Κοτάρσκι που μπλόκαρε.
  • Παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ ο Κουλιεράκης. Στο 40ο λεπτό ο Έλληνας αμυντικός έκανε στραβοκλωτσιά και την έστειλε κόρνερ.
  • Ο Σαμάτα φωνάζει για πέναλτι, καθώς ανατράπηκε μέσα στη περιοχή από τον Ντιαλό, αλλά ο διαιτητής του παιχνιδιού, Σάσα Στάγκεμαν δεν συγκινήθηκε από την πτώση του Τανζανού επιθετικού.    

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ είναι το αφεντικό μέσα στο γήπεδο και ειδικά μετά το γκολ είναι αυτός που δίνει ρυθμό στο ματς

©Intime
  • Καλή στιγμή για τους Κροάτες. Στο 32ο λεπτό ο Μέλνιακ έκανε μία κεφαλιά μέσα από τη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από τη εστία του Κοτάρσκι
  • Το ματς ξεκίνησε ξανά 
  • Μικρή διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες 
  • Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ! Στο 21ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς με σέντρα που επιχείρησε από τα δεξιά βρήκε τον Κουλιεράκη και εκείνος με όμορφο πλασέ είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.       
  • ΓΚΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ στο 12ο λεπτό με τον Στέφαν ΣΒαμπ. Ο Αυστριακός μέσος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. 
©Intime
  • Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στο 11ο λεπτό! Ο Κωνσταντέλιας το κέρδισε από τον Οφόε. 
  • Μεγάλη ευκαιρία για την Χάιντουκ με τον Κουλιεράκη να σταματάει εξαιρετικά τον Λιβάγια
  • Η ομάδα του Ιβάν Λέκο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έχει ανέβει πολύ ψηλά και πιέζει για να βρει το γρήγορο γκολ που θα την βάλει σε οδηγού. 
  • Η κροατική ομάδα απείλησε ξανά. Από την εκτέλεση κόρνερ του Οφόε, ο Μέλνιακ έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη φάση για τη Χάιντουκ μέσα σε λίγα λεπτά. 
  • Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Χάιντουκ. Ο Μλάκαρ επιχείρησε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.  
  • Έναρξη στο ματς.
  • Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η αναμέτρηση.  
  • Πέντε λεπτά απομένουν για την έναρξη του παιχνιδιού. 
  • Παρά το γεγονός ότι είμαστε στην εβδομάδα του 15αυγουστού οι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά έχουν δώσει το «παρών» στο γήπεδο της Τούμπας, έχοντας ως στόχο να βοηθήσουν την ομάδα τους να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa Conference League.   
  • Οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια, προκειμένου να πάρουν τις τελευταίες οδηγίες από τους προπονητές τους. 
©Intime
  • Φωτογραφίες από τη προθέρμανση των παικτών του ΠΑΟΚ:
  • Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σάσα Στάγκεμαν από τη Γερμανία και θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντόμινικ Σααλ και Κρίστοφ Γκανς. Τέταρτος θα είναι ο Ρόμπερτ Σρέντερ. Θυμίζουμε πως σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης δεν υπάρχει VAR. 
  • Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρόζενμποργκ-Χαρτς, με τους Νορβηγούς να έχουν πάρει τη νίκη με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι. 
  • Χάιντουκ Σπλιτ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Φέρο, Μέιντζακ, Κροβίνοβιτς, Σίγκουρ, Μλάκαρ, Οφόε, Σαχίτι, Λιβάγια.
  • Η ενδεκάδα της Χάιντουκ
  • ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Κεντζιόρα- Σβαμπ, Τσιγγάρας- Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ- Σαμάτα
  • Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
  • Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Χάιντουκ για τη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.