«Η Τούμπα είναι μεγαλύτερη από το Καμπ Νου»

Τούμπα

i

© Intime

«Η Τούμπα είναι μεγαλύτερη από το Καμπ Νου»

Ενόψει και της εκτός έδρας αναμέτρησης της Χαρτς με τον ΠΑΟΚ για τα play offs του Conference League, οι Σκωτσέζοι σκιαγράφησαν την Τούμπα.

Τις τελευταίες ώρες, άπαντες στο «στρατόπεδο» της Χαρτς κινούνται σε ρυθμούς... ΠΑΟΚ, με τη ρεβάνς στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη (31/8, 20:30) να έχει τραβήξει αρκετά βλέμματα.

Συγκεκριμένα, δύο μέρες πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης η ιστοσελίδα edinburghnews.scotsman.com σκιαγράφησε την Τούμπα, ενώ δεν παρέλειψε να τη συγκρίνει με το ιστορικό γήπεδο της Μπαρτσελόνα. Πιο αναλυτικά, οι Σκωτσέζοι ανέφεραν πως οι διαστάσεις στο γήπεδο του Δικεφάλου είναι μεγαλύτερες από το Καμπ Νου της Βαρκελώνης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Η Χαρτς θα μπει την Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την ήττα του πρώτου αγώνα με σκορ 2-1, οι ΄΄Καρδιές΄΄ θα αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό περιβάλλον με ασφυκτική ζέστη 30 βαθμών, μπροστά σε θορυβώδεις Έλληνες οπαδούς.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν τη φήμη ότι είναι άγριοι και επιθετικοί απέναντι στις φιλοξενούμενες ομάδες και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τη ζωή δύσκολη για τους παίκτες της ομάδας του Εδιμβούργου. Περίπου 600-700 οπαδοί της Χαρτς αναμένεται να βρεθούν το απόγευμα της Πέμπτης στην Τούμπα.

Συνιστάται να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κατευθυνθούν προς την Πύλη 11 στο λιμάνι της πόλης για να επιβιβαστούν σε δωρεάν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν για Τούμπα στις 17:30 τοπική ώρα.

Οι οπαδοί της Χαρτς θα φιλοξενηθούν στη νοτιοδυτική γωνία της Τούμπας, η είσοδος θα γίνει μέσω της Θύρας 8, απέναντι από το πέταλο που συγκεντρώνονται οι φανατικοί του ΠΑΟΚ.

Για τους παίκτες της Χαρτς, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις θα είναι ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας. Το γήπεδο με γρασίδι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον μέγεθος και είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτόν του Tynecastle. Οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από το Nou Camp της Βαρκελώνης και ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να αξιοποιεί τον χώρο προς όφελός του.

Η χωρητικότητα της Τούμπας είναι 28.701 άτομα, με τον αγωνιστικό χώρο να έχει μήκος 106 μέτρα και πλάτος 71 μέτρα. Το Nou Camp έχει μήκος 105 μέτρα και πλάτος 68 μέτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της UEFA. Για σύγκριση, η επιφάνεια στο Tynecastle έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 64 μέτρα. Έτσι, ενώ η Χαρτς μπόρεσε να περιορίσει τον χώρο του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι, αυτό θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το πετύχει στην Ελλάδα.

Ο επικίνδυνος Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τους επιπλέον χώρους, ενώ ο νεαρός μέσος, Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι ένας άλλος που του αρέσει να κινείται ελεύθερα στον αγωνιστικό χώρο γενικότερα και στα μεσοδιαστήματα ειδικότερα. υπάρχει και ο διεθνής Ρώσος μέσος Μαγκομέντ Οζντόεφ, που έμεινε εκτός από το πρώτο ματς λόγω άρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να του χορηγήσει βίζα.

Οι Καρδιές θα χρειαστούν ρυθμό, ενέργεια και αντοχή για να ανταπεξέλθουν στο μέγεθος του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας και στις εξουθενωτικές θερμοκρασίες».