Ανέλαβε την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμηράτων ο Πάουλο Μπέντο

Παόυλο Μπέντο

i

©Intime

Ανέλαβε την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμηράτων ο Πάουλο Μπέντο

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο πρόκειταια να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμηράτων.

Ο Πάουλο Μπέντο βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και αποτέλεσε παρελθόν από την Νότια Κορέα, με την οποία πέτυχε ονειρική πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ωστόσο ο Πορτογάλος μάλλον βρήκε τον νέο σταθμό της καριέρας του και αυτός θα είναι και πάλι επί ασιατικού εδάφους. Συγκεκριμένα ο 54χρονος τεχνικός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμηράτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο 54χρονος προπονητής φαίνεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμηράτων, με τις δύο πλευρές να έχουν δώσει τα χέρια για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Θυμίζουμε ότι ο Μπέντο πέρασε και από την Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού τη σεζόν 2016-17, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το 2018 η Εθνική ομάδα της Νοτίου Κορέας.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα 

Μεταξύ άλλων ομάδων, ο Μπέντο φόρεσε τις φανέλες δύο εκ των τριών μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας του (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Μπενφίκα) καθώς και της Εθνικής Πορτογαλίας δίνοντας μάλιστα το «παρών» σε ένα Μουντιάλ και ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Άξιο αναφοράς είναι ότι αγωνίστηκε και μια τετραετία (1996-2000) στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Οβιέδο

Ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (2000-2004) και αμέσως μετά του δόθηκε η ευκαιρία να προπονήσει στα τμήματα Ακαδημιών της (σεζόν 2004/05). Λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν 2005/06, και μετά την απομάκρυνση του Ζοζέ Πεσέιρο από την τεχνική ηγεσία της Σπόρτινγκ, ο Μπέντο έγινε προπονητής στην «πρώτη» ομάδα του συλλόγου της Λισσαβόνας.