Απανωτά τα σοκ για Παρί: Βάσιμος ο κίνδυνος να αναγκαστεί να χάσει και Μέσι και Εμπαπέ!

Κιλιάν Εμπαπέ & Λιονέλ Μέσι

i

Κιλιάν Εμπαπέ & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images/Ideal Images

Απανωτά τα σοκ για Παρί: Βάσιμος ο κίνδυνος να αναγκαστεί να χάσει και Μέσι και Εμπαπέ!

Κώστας Τόπας 08:22 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 10.03.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν ενδεχομένως να αναγκαστεί να χάσει τόσο τον Λιονέλ Μέσι όσο και τον Κιλιάν Εμπαπέ, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατάστασή της στο οικονομικό Fair Play.

Παρά το γεγονός ότι η Παρί Σεν Ζερμέν διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες όπως τους Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ, οι Παριζιάνοι δεν κατάφεραν για άλλη μια φορά να περάσουν τους «16» του Champions League. Η ήττα από την Μπάγερν Μονάχου σημαίνει ότι έχουν προχωρήσει μόνο δύο φορές πιο μακριά από τα πρώτα νοκ άουτ τα τελευταία έξι χρόνια.

Μετά το παιχνίδι με τους Βαυαρούς, το οποίο έχασε ο Νεϊμάρ λόγω τραυματισμού, ο Μέσι βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών αλλά και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζερόμ Ρότεν, ο οποίος τόνισε ότι στα μεγάλα παιχνίδια, ο Αργεντινός είναι άφαντος.

Η «κατάρα» του Μέσι συνεχίζεται: Μετράει οκτώ σερί αποκλεισμούς στο Champions League (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

13:53 - 09.03.2023

Η «κατάρα» του Μέσι συνεχίζεται: Μετράει οκτώ σερί αποκλεισμούς στο Champions League (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι είδε γι' ακόμη μία φορά την ομάδα του να αποχαιρετάει το Champions League και παράλληλα να διευρύνει το αρνητικό σερί που έχει με οκτώ αποκλεισμούς από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Υπάρχουν ερωτήματα για το αν αυτή η ήττα από την Μπάγερν,  θα μπορούσε να είναι το τελευταίο παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι στο Champions League. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι στο «Παρκ Ντε Πρενς», με τις φήμες για μεταγραφή στο MLS να φουντώνουν. Ο Εμπαπέ θα μπορούσε επίσης να αποχωρήσει το καλοκαίρι, με τους ισχυρισμούς ότι είναι δυσαρεστημένος από τον περασμένο Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι υπέγραψε νέο συμβόλαιο λίγους μήνες πριν.

Σύμφωνα με την «AS» ο γαλλικός σύλλογος μπορεί να χρειαστεί να χάσει και τους δύο, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες του FFP της UEFA και να αποφύγει πιθανή αποβολή από το Champions League. Οι Παριζιάνοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 55 εκατομμυρίων ευρώ από την UEFA το περασμένο καλοκαίρι, με 45 εκατομμύρια ευρώ να αναστέλλονται. Η UEFA ήταν ξεκάθαρη και προειδοποίησε την Παρί ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σκληρότερη τιμωρία, εάν συνέχιζαν να παραβιάζουν το FFP.

Το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας λέει ότι ο σύλλογος έχει ζημιά περίπου 370 εκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει επιθετική μείωση των μισθών και των δαπανών του. Εάν δεν τα καταφέρουν, τότε οι Γάλλοι θα πρέπει να πληρώσουν το υπόλοιπο πρόστιμο από το περασμένο καλοκαίρι, αν και είναι πιθανές και περαιτέρω κυρώσεις.