Ξύπνησε από το κώμα και επικοινώνησε με τους συγγενείς του ο Ρίκο

Σέρχιο Ρίκο

i

©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ξύπνησε από το κώμα και επικοινώνησε με τους συγγενείς του ο Ρίκο

Sportal newsroom 18:08 - 19.06.2023

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Σέρχιο Ρίκο που ξύπνησε από το κώμα, μετά από το σοβαρό ατύχημα που είχε στα τέλη του Μαΐου.

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τον Σέρχιο Ρίκο. Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν σύμφωνα με τη «Telecinco» ξύπνησε από το κώμα, καταφέρνοντας μάλιστα να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους με  χειρονομίες. 

Η σύζυγός του λοιπόν, Άλμα Σίλβα, έκανε δηλώσεις για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως γίνονται μικρά βήματα προς τα εμπρός. «Είμαστε ακόμα εδώ αλλά κάνουμε μικρά βήματα προς τα εμπρός. Είδαμε το φως στο τούνελ. Ήξερα από την αρχή ότι θα τα καταφέρει, το πάμε σιγά-σιγά με μεγάλη υπομονή», ήταν τα λόγια της συγκεκριμένα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος είχε ένα σοβαρό ατύχημα στα τέλη του Μαΐου, πέφτοντας από ένα άλογο, το οποίο τον κλώτσησε στο κεφάλι, όπως αναφέρουν μαρτυρίες στην Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ανδαλουσίας. Ως αποτέλεσμα αυτού έπαθε εγκεφαλική βλάβη. Το περιστατικό όπως υποστήριξε η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης έγινε τις πρωινές ώρες, όταν εστάλησαν αρκετές ειδοποιήσεις για την πτώση ενός ατόμου από άλογο.

Όταν μαθεύτηκε το συμβάν ειδοποιήθηκε η Πολιτοφυλακή και ο Ισπανός έλαβε αρχικά ιατρική βοήθεια από το Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών Υγείας που ήταν εγκατεστημένο στο χωριό, Αλμοντένα. Έπειτα τον μετέφεραν με ελικόπτερο, σε σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Virgen del Rocío» που βρίσκεται στη Σεβίλλη.

Ο Σέρχιο Ρίκο, αφού πέρασε από την Σεβίλλη, αποκτήθηκε από τη Φούλαμ, με την οποία αγωνίστηκε έναν χρόνο. Μετά έγινε παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ την περσινή σεζόν δόθηκε δανεικός στη Μαγιόρκα για έξι μήνες. Φέτος είναι αναπληρωματικός του Ντοναρούμα