Ο Μακρόν μπαίνει στο παιχνίδι για τον Εμπαπέ - «Θα προσπαθήσω να τον πείσω να μείνει»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ.

i

©intime

Ο Μακρόν μπαίνει στο παιχνίδι για τον Εμπαπέ - «Θα προσπαθήσω να τον πείσω να μείνει»

Γιώργος Σακελλαρίου 20:34 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 14.06.2023

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να αναλάβει δράση για τη μείνει ο Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Η «υπόθεση Εμπαπέ» επιστρέφει στη γαλλική πολιτική σκηνή!

Όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν είναι πρόθυμος να αναλάβει δράση για το θέμα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο ίδιος ο Γάλλος διεθνής επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν του τηλεφώνησε πριν από το τέλος της σεζόν για να τον πείσει να μην εγκαταλείψει τη Ligue 1 και να συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μιλούσα στον πρόεδρο για το μέλλον μου, για το μέλλον της καριέρας μου, οπότε είναι τρελό, πραγματικά τρελό», αποκάλυψε ο Μπαπέ σε συνέντευξή του στους New York Times.

Αυτή η κλήση, όπως υποστήριξε ο παίκτης σε εκείνη τη συνέντευξη, ήταν ένας από τους λόγους που τον βοήθησαν να πάρει την απόφαση να ανανεώσει με τον σύλλογο του Παρισιού και να απορρίψει την επιλογή να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μακρόν, λοιπόν, όπως αποκάλυψε το RMC, είπε ότι είναι για άλλη μια φορά πρόθυμος να εμπλακεί για να αποτρέψει τον Εμπαπέ να φύγει από το Παρίσι. «Αν γνωρίζω κάτι για το μέλλον του Εμπαπέ; Δεν έχω νέα, αλλά θα προσπαθήσω να τον πιέσω να παραμείνει. Να τον πείσω», διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το μέλλον του Γάλλου παίκτη είναι άγνωστο. Όταν φαινόταν ότι, επιτέλους, αυτό το καλοκαίρι θα ήταν ήσυχο μετά την ανανέωση της περασμένης σεζόν με την Παρί, όλη αυτή η ειρήνη έχει καταρρεύσει τις τελευταίες ημέρες. Η εφημερίδα L'Equipe αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα ότι ο Εμπαπέ είχε κοινοποιήσει με επιστολή στον παριζιάνικο σύλλογο ότι δεν θα ανανεώσει πέρα από το καλοκαίρι του 2024.

Η Παρί πριν από αυτή την ανακοίνωση, διαβεβαίωσε ότι ήταν διατεθειμένη να βγάλει τον παίκτη στην αγορά τώρα, ώστε να τον αποτρέψει από το να φύγει δωρεάν το επόμενο καλοκαίρι. Ο Εμπαπέ απάντησε ότι δεν έχει ζητήσει να φύγει αυτό το καλοκαίρι, αλλά το αντίθετο: διαβεβαιώνει ότι θέλει να εκπληρώσει το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος.

Εμπαπέ: «Στην Παρί έγιναν λάθη φέτος και τα πληρώσαμε, θέλω να είμαι πάντα στην κορυφή»
LIGUE 1

10:07 - 14.06.2023

Εμπαπέ: «Στην Παρί έγιναν λάθη φέτος και τα πληρώσαμε, θέλω να είμαι πάντα στην κορυφή»

Στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», ο Κιλιάν Εμπαπέ εξέφρασε τη λύπη του για τις ελλείψεις στην Παρί κι ανέφερε τους λόγους για τον νέο αποκλεισμό της ομάδας του στα νοκ άουτ του Champions League.

Αντιμέτωποι με αυτό το σενάριο, πολλοί σύλλογοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρεάλ Μαδρίτης, περιμένουν με ανυπομονησία. Η ισπανική ομάδα διαβεβαιώνει ότι δεν θα κινηθεί για τον Εμπαπέ έως ότου η Παρί βάλει μία τιμή και ο ίδιος ο παίκτης αποφασίσει να συνδέσει το μέλλον του με τη Ρεάλ.